newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak pečovat o pokožku krku a dekoltu?

 
Jak pečovat o pokožku krku a dekoltu?

Většina z nás žen se den co den stará o svůj obličej, pečlivě se odličuje a nanáší vrstvy pečujících krémů. Přece jen vrásky jsou velkým strašákem a tak se jim každá snažíme vyhnout. Věnujete ale stejnou péči i svému krku a dekoltu? Právě tyto místa dokáží prozradit náš věk spolehlivěji než občanský průkaz. Nezanedbávejte je tedy a věnujte jim také několik minut denně, bohatě se vám to vrátí.

 

Pokožku krku a dekoltu vystavujeme vnějším vlivům stejně jako náš obličej, proto potřebují tyto partie i podobný přístup. V těchto místech se nachází poměrně málo mazových žlázek, pokožka tedy často trpí vysušením a ztrácí svou pevnost a pružnost. A od toho je bohužel již jen kousek k tvorbě vrásek. Nejdříve se většinou objeví podélné rýhy mezi poprsím, následuje zvrásnění krku. Tyto projevy jsou běžnou součástí procesu stárnutí a nedají se jen tak zastavit. Rozhodně však jde zpomalit jejich nástup. V mládí se mnoho žen dopouští prohřešků v podobě zanedbávání péče o pokožku, ovšem je-li vám již kolem třiceti, je opravdu nejvyšší čas se trochu více hýčkat. Péče je přitom snadná a nezabere moc času navíc. Stačí dodržovat několik základních pravidel.

1. Čištění

Čištění pleti je vždy základem. Platí to u obličeje i dalších partií těla. Na krk a dekolt ale nestačí omytí sprchovým gelem, důležité je hloubkové čištění jako u tváře. Použít můžete klidně stejné pleťové mléko, pleťovou vodu, micelární vodu (o jejích výhodách si můžete přečíst v tomto našem článku ) nebo tonikum, prostě jak jste zvyklé. Každé ráno a večer si pokožka zaslouží zbavit se všech nečistot a připravit se tak na vstřebání živin z pečujících přípravků.

2. Výživa

Pokožka krku a dekoltu potřebuje především hydratovat, v případě již viditelných vrásek také vyživovat látkami, které zamezují jejich tvorbě. Pokud již používáte na obličej takový krém, který splňuje obě podmínky, můžete jej klidně využít i pro péči o nižší partie. K dostání jsou však i různá séra určená přímo na vypnutí pleti krku a dekoltu. Záleží na vás, zda chcete investovat do dalšího kelímku s krémem, nebo raději budete mít na vše jen jeden. Důležitější než konkrétní typ přípravku je jeho složení a především pak pravidelnost. Mazat se dvakrát denně po čištění pleti je ideální.

3. Péče navíc

Zhruba dvakrát týdně je dobré pokožku zbavit odumřelých šupinek kůže a dalších nečistot pomocí peelingu. I tady je dobré sáhnout po tom přípravku, který používáte na obličej. Tělový peeling je totiž proti němu hrubší a jemnou pleť dekoltu by zbytečně podráždil. Jednou za týden pak i na tyto partie naneste vyživující a hydratační masku.

4. Ochrana před sluncem

Vzhledem k tomu, že je tato část našeho těla za pěkného počasí odhalená, určitě ji nezapomínejte mazat opalovacím krémem s dostatečným UV faktorem. Právě tato místa trpí sluncem nejvíce, protože jsou mu stále vystavená a ochranná vrstva často chybí. A to je opět přímý směr k předčasnému stárnutí pleti a brzkému výskytu vrásek.

 

Jak vidíte, péče o krk a dekolt není nijak složitá a nevyžaduje celkem nic speciálního. Prostě pokaždé, když budete pečovat o svůj obličej, aplikujte vše i na krk a dekolt. To je vše, na co si musíte zvyknout.

 

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

2015.05.05 | Martina Limbergová | přečteno: 30103x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Krása péče o dekolt čištění pleti krémy kosmetické prostředky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kde se pivo vaří…

...tam se dobře daří. A nám Čechům se daří velmi dobře. V celosvětovém žebříčku se stále pohybujeme na špičce, co se ...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2015.11.12 | přečteno: 30055x

Nebojte se nakupování léků online. Na Dr. Max máme slevu

Budoucnost je tady a vy teď máte možnost nakupovat pohodlně léky online. Pokud se vám zrovna nechce navštívit jeden z ka...
 
celý článek | Admin | 2018.07.12 | přečteno: 30129x

S příchodem jara začíná první sběr bylinek. Po kterých se porozhlédnout?

Se začátkem jara odchází poslední zbytky sněhu, pod kterými vyrůstají první jarní bylinky. Právě mladé výhonky obsahují ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.04.10 | přečteno: 30118x

Milenka = mrcha?

MILENKA. Náhodně poskládaná písmenka, jejichž význam však osobě, které se týkají, dává cejch mrchy a bezcitné potvory...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.06.23 | přečteno: 30130x
 

Portál pro ženy