newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Co sbalit na dovolenou? Nezapomeňte na deskové hry

 
Co sbalit na dovolenou? Nezapomeňte na deskové hry

Konečně je tady léto a čas dovolených. Také se už nemůžete dočkat, až se budete toulat po horách, objevovat krásy cizích kultur nebo si užívat koupání a opalovačku někde u vody? I na dovolené se ale může stát, že počasí výletům nebo koupání zrovna nebude přát. V takové chvíli musí přijít na řadu náhradní program, který zabaví děti a zkrátí dlouhé chvíle dospělým. A co jiného zvolit než všemi oblíbené deskové hry?

 

Hry pro malé i velké, pro dva hráče i celou partu

Deskovky jsou klasikou, která nezklame. V dnešní době existuje nepřeberné množství her pro všechny věkové kategorie, od těch nejjednodušších, které s přehledem zvládnou i děti školkového věku, až po propracované strategie, nad kterými se zapotí i zkušení hráči. Stačí si jen vybrat, jestli se vám více hodí hry pro dva hráče, které budete hrát sami s dětmi nebo partnerem, či potřebujete spíš zábavu pro celou partu přátel na chatě. A jaké typy her jsou ty nejoblíbenější?

Strategické hry

Začíná to jednoduchým Člověče, nezlob se s obrázky místo počítání políček a končí složitými hrami, kde budujete celá města nebo dobýváte cizí galaxie. Mezi strategické deskovky patří dáma či šachy, nestárnoucí klasikou jsou Sázky a dostihy nebo Monopoly, nadšenci do počítačové hry Minecraft si ji mohou zahrát i v offline světě, jiní zase raději budou imaginárně cestovat Kamionem po Evropě, dají si partičku pokeru nebo vyzkouší další různé karetní hry. Dobře zvolená strategická hra bude osazenstvo bavit třeba celé propršené odpoledne nebo dlouhý večer po výletě.

Logické hry

Zahrajete si raději mikádo, pexeso, domino nebo 3D piškvorky? Rozdělení strategických a logických her v mnoha případech docela splývá. Třeba šachy jistě splňují obě kritéria a takových her najdete mnoho. U obou kategorií procvičíte mozkové buňky a užijete si zábavu.

Postřehové hry

V těchto hrách rozhoduje rychlost. Musíte co nejrychleji najít správný obrázek, nenechat se ulovit soupeřem nebo nasbírat co nejvíc svých symbolů. Kromě toho k postřehovkám patří třeba i stolní fotbálek nebo air hokej, ale i jejich domácí varianty na dovolenou asi vozit nebudete. Každopádně postřehové hry jsou skvělou volbou, jak rychle, jednoduše a efektivně zabavit děti.

Vědomostní a naučné hry

Slibujete si od hraní nejen zábavu, ale také získání nových znalostí? Pak jsou tím pravým vědomostní hry. Záleží jen na vás, jestli si ověříte své znalosti o Česku, světě, přírodě nebo filmech. I tady najdete hry pro dva hráče, pro celou partu, pro malé i velké hráče.

Užijte si dovolenou podle svých představ, ať už vyrazíte za nejlepšími turistickými cíli Jeseníků, k rybníku za humny nebo do exotických zemí. Všude je krásně, když si užíváte volný čas a zábavu se svými blízkými.

 

2023.07.06 | Martina Limbergová | přečteno: 776x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování dovolená hry deskové hry společenské hry Alza

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěž o knihu Návrat domů - cestu ke spokojenému životu

Soutěž už skončila. Gratulujeme výhercům Aleně E., Daniele G. a Lukášovi J.! Přejeme příjemnou zábavu při čtení. ...
 
celý článek | Admin | 2020.03.18 | přečteno: 30086x

Praktické obklady do kuchyně

Do své nové kuchyně už jste si vybrali kuchyňskou linku, osvětlení a položili tu správnou podlahu. Ale co obklad na zeď ...
 
celý článek | Admin | 2017.08.08 | přečteno: 30276x

Pražský concept store Orel & Friends podporuje české řemeslníky. V prodejně nově seženete i originální kousky modrotisku.

Pražský concept store Orel & Friends, který se nachází v Nerudově ulici, s potěšením oznamuje, že po vládou nařízené...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.05.20 | přečteno: 30162x

Třetí kolo soutěže o ubytování ve smarthotelu Nezvalova archa

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyni Tereze B.! Ostatním děkujeme za účast a budeme držet pěsti v dalších so...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.03.11 | přečteno: 30139x
 

Portál pro ženy