newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Cestujte mezi jednotlivými ostrovy na Kanárech. Každý vás něčím překvapí.

 
Cestujte mezi jednotlivými ostrovy na Kanárech. Každý vás něčím překvapí.

Jediná destinace v Evropě, která nabízí turistům možnost celoroční pobytové dovolené s příjemnými teplotami moře i vzduchu. Právě proto jsou Kanárské ostrovy tolik vyhledávaným místem k odpočinku. Oblíbili si je také turisté, kteří moře užijí pouze výjimečně a raději volí procházku v přírodě nebo stráví několik dní v národním parku.

 

Široká nabídka dovolené po celý rok

Autonomní společenství Španělska se nachází sto kilometrů od Maroka. Díky unikátnímu klimatu, které udržuje teploty vzduchu nad 20 °C po celý rok, jsou ideálním místem pro celoroční dovolenou. Skládají se ze sedmi velkých ostrovů, a spousty dalších ostrůvků, a jsou populární cílovou destinací pro rodiny s dětmi a zejména pro rekreační turisty, kteří mají rádi výlety do přírody.

K vycestování stačí občanům České republiky občanský průkaz. Před cestou jej raději okopírujte nebo uložte do telefonu či e-mailu scan, respektive fotografii, dokladu či pasu. Při ztrátě se vám bude kopie hodit. Pro pobytové zájezdy, dovolenou, poznávací zájezdy nemusí žádat turisté vízum a ani jiné povolení k pobytu.

Rozdílné teploty mezi jednotlivými ostrovy

Teplota vzduchu se pohybuje celoročně mezi 20 °C a 30 °C a teplota vody mezi 18 °C a 23 °C. V zimě je počasí chladnější. Mezi nejteplejší měsíce se řadí srpen. Zima s sebou přináší ideální dobu na poznávací dovolenou po ostrovech, jaro a podzim se jeví jako vhodný čas pro turistiku mezi kopci a národními parky a v letních měsících Kanárské ostrovy vybízí k dovolené u moře. Pro seniory a malé děti není vhodné jezdit na ostrovy v nejteplejších měsících, kdy teploty vzduchu překračují 30 °C. Na každém okusíte jiné teploty a obecně nejteplejšími jsou Gran Canaria, Tenerife a Fuerteventura, nejchladnější klima hledejte na El Hierro.

Mezi ostrovy cestujte trajektem, na ostrovy letadlem, po ostrovech autem

Do letovisek se nejlépe dostanete skrze cestovní kancelář, jelikož ceny letenek se pohybují ve vyšší cenové kategorii. Pokud objednáte letenku s několikaměsíčním předstihem, dostanete se na slušnou cenu 6 000 Kč. Létá sem například společnost Smart Wings a let z Prahy trvá kolem pěti hodin. Měnou je euro a při příletu počítejte s časovým posunem mínus jednu hodinu. Speciální očkování nejsou vyžadována. Mezi pevninami je možné cestovat trajektem. Ve vnitrozemí si můžete zapůjčit auto a projet se po místních cestách. K zapůjčení je třeba mít s sebou dva doklady. Některé půjčovny aut si kladou podmínku vlastnit řidičský průkaz po stanovenou minimální dobu, zpravidla rok až tři roky.

Nejnavštěvovanější turistické destinace na světě

Největším je Tenerife a celé území se člení na dvě administrativní jednotky, které se nazývají Las Palmas a Santa Cruz de Tenerife. Ostrovy jsou převážně hornaté a návštěvníci zde naleznou čtyři národní parky. Každý z Kanárských ostrovů, ať je to Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura nebo méně navštěvované El Hierro, La Gomera či La Palma je něčím specifický. Nejčastěji návštěvníky lákají vulkanické útvary, hory, jemný písek a čisté moře. Kanáry nabízí klidné romantické procházky, teplé a čisté moře, relaxaci na pláži i v přírodě nebo rušný noční život.

Atypickou kuchyni si zamilujete

Národní kuchyně je pestrá a neobyčejná. Objednejte si v restauraci guláš, jehož základem je omáčka z dýní a sladkých brambor s vepřovým a hovězím masem. V jídelním lístku tuto pochoutku naleznete pod pojmem Puchero Canario. Místní milují Papas Arrugadas brambory vařené ve slané vodě, které jsou téměř rozvařeny a ještě se rozmačkají vidličkou. K nim si dávají králíka s rajčaty Conejo al salmorejo. Jako dezert si objednejte některý z místních pudinků, žloutkových či smetanových krémů.

Pro každého něco: Poohlédněte se po souostroví

Nejoblíbenější turistickou destinací je Tenerife, který žije z cestovního ruchu. Turistům se dostane prvotřídní ubytování a nabízené služby. Luxusní hotelové komplexy naleznete v novém letovisku Costa Adeje, stejně jako krásné a čisté pláže, které získaly mezinárodní ocenění. Playa de las Américas nabízí noční život pro všechny milovníky diskoték, klubů a dobré zábavy. Místo láká golfisty a je vhodné i pro aktivní turistiku.

Krásný hornatý ostrov Gran Canaria nabízí klientům unikátní ubytování na soukromých farmách nebo v luxusních hotelových komplexech. Je vhodný pro rodiny s dětmi, které zde naleznou klid na místních čistých plážích. Na Fuerteventura vás nadchnou krásné bílé dlouhé pláže. Destinace je nejteplejší a nejsušší z Kanárských ostrovů a představuje vyhledávaný cíl zejména pro rodiny s dětmi nebo pro milovníky koupání a opalování.

Na Lanzarote najdete krásné pláže s barevným pískem, národní parky, zelené lesy a krátery, které vznikly díky vulkanické činnosti. Krásné pláže s černým nebo červeným pískem se ukrývají zejména na jihu. Zelený ostrov La Palma nadchne návštěvníky pralesem Los Tiles, který je zapsaný na seznamu UNESCO. Panenskou přírodu naleznete na ostrově La Gomera, kam příliš turistů nejezdí. Pro cykloturistiku a potápěče je ideálním místem pro dovolenou El Hierro.

 

2016.09.22 | Admin | přečteno: 30075x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování dovolená Kanárské ostrovy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

4 tipy, jak se vypořádat s vráskami na čele a kolem očí

Snažíte se bojovat s vráskami, které vás dělají starší, ale krémy ani séra nezabírají? Neplýtvejte svým časem ani penězi...
 
celý článek | Nina Albertová | 2019.10.31 | přečteno: 30213x

Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše

Během posledních pěti let vzrostl počet pořadů o vaření o více než sto procent. Supermarkety a hypermarkety se předhá...
 
celý článek | Admin | 2017.02.28 | přečteno: 30148x

Jaké látky vybrat na letní horké dny?

Léto s sebou přináší veselé dny plné slunce a příjemných teplot. I letní módní trendy jsou o poznání odvážnější, než mód...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.08.13 | přečteno: 30226x

Nosítko pro děti? Vybírejte pečlivě, jde o pohodlí i zdraví vašeho miminka!

Čekáte miminko a chtěla byste si kromě kočárku pořídit i nosítko? Hurá do toho. Nošení dětí není módním výstřelkem posle...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.05.14 | přečteno: 30113x
 

Portál pro ženy