newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Charismo – okouzlující parfémy nové české značky

 
Charismo – okouzlující parfémy nové české značky

Charismatický člověk dokáže v ostatních zanechat dojem i z krátkého setkání. A je to právě vůně, která umí to samé kouzlo propůjčit každému z nás. Dobře zvolený kvalitní parfém promění svého nositele v okouzlující bytost, což je právě to, po čem my ženy toužíme. Luxusní parfémy Charismo vyvolávají mnoho příjemných pocitů, podtrhují osobitý styl a budí nadšení, rozhodně si proto zaslouží velkou pozornost.

 

Jako každá žena i já miluji vůně a ráda zkouším zajímavé novinky. Proto jsem uvítala možnost otestovat celou škálu parfémů nové ryze české značky Charismo. A hned v úvodu musím říct, že některé z vůní si mne okamžitě získaly. Líbí se mi jejich různorodost i celá filozofie této značky, která zakládá na kdysi slavné éře českého parfumářství.

Pokračování slavné tradice

I když to dnes již příliš lidí neví, parfumářství opravdu není v českých zemích úplnou novinkou. Za dob První republiky dokonce české parfémy zdatně konkurovaly těm světovým a to i v Mekce parfumářství v Paříži. A právě na tuto slavnou tradici by rád se svými parfémy navázal i Pavel Martínek, zakladatel a majitel značky Charismo. Poté, co nasbíral zkušenosti, pustil se do vlastní výroby. Jeho cílem je nabízet kvalitní luxusní parfémy za dostupnou cenu. A to se mu bezpochyby již daří. Parfémy Charismo jsou nejen podle mého názoru minimálně srovnatelné se známými zahraničními značkami vůní, koupíte je však za zlomek jejich ceny. Vůně Charismo se prodávají za částky od 400 Kč do 540 Kč za 50 ml, což je na kvalitní parfém více než příznivá cena.

Široký výběr kvalitních vůní

A co od těchto parfémů tedy můžete očekávat? Celé spektrum různých typů vůní v dámské i pánské variantě, unisex parfémy i zajímavé limitované edice. Dohromady nynější nabídka činí celkem 15 druhů parfémů a vyberou si z ní milovníci svěžích, lehkých, sladších, květinových i kořeněných vůní. Zajímavé a neotřelé kombinace vonných složek jsou mnohdy skutečně okouzlující.

Kvalitu vůní určuje obsah vonných látek, pravý parfém jich musí obsahovat minimálně 15%. Důležitá je také doba zrání. Charismo obsahuje 20% vonných látek a zraje až měsíc a půl, což značí jeho vysokou kvalitu a skvělou výdrž. Kromě toho je mi také velmi sympatický čistý elegantní design lahvičky i dobře zapamatovatelné číselné názvy jednotlivých vůní.

Recenze parfémů Charismo

Samozřejmě každý člověk je jiný a jsou mu příjemné jiné vůně. Není proto možné objektivně zhodnotit všechny vůně. Přesto vám ráda alespoň přiblížím opojné pocity, které ve mně vyvolalo několik vůní z vyzkoušených vzorků. Vybrat si jen jednoho favorita je pro mne téměř nemožné. A mám také už teď jasno při budoucím výběru dárku pro muže, maminku, kamarádku, ..... :)

Charismo No. 5

Tento parfém ve mně od prvního přivonění vyvolával zvláštní pocity, kdy se nadšení mísilo s pochybnostmi, zda je pro mne opravdu ten pravý. Něco v něm mne nutilo neustále se k němu vracet a zkoušet ho znovu a znovu. Výsledkem je, že jsem si jej jednoduše zamilovala. Mými favority jsou obvykle spíše citrusové a svěží ovocné vůně, takže se mi líbilo složení hlavy parfému, tedy toho, co je cítit v prvních momentech. Květy magnolie a fialky doplňuje esence zeleně, zelené jablko a grapefruit. Tento základ je podobný parfému DKNY Be Delicious, který mám doma. Oproti němu se však brzy zjemní a rozvoní příjemnými sladšími tóny květů konvalinky, růže, fialky a tuberosy. Vůně probouzí ženskost, jemnost, ale i sebevědomí, kterého my ženy nemáme nikdy nazbyt.

Charismo No. 8

I tato vůně mi připomněla můj kdysi oblíbený parfém a to Dolce & Gabbana Light Blue. V první chvíli prudce zavoní svěží sicilský citron doplněný o jablko, zvonek a cedr. Citrusové tóny jsou více než příjemné, evokují ve mně vzpomínky na léto, dovolenou, horké slunce, moře, osvěžující koktejl v ruce, prostě pohodu v každém přivonění. Svěžest a volnost jsou hlavními znaky tohoto parfému, který má také mé velké sympatie.

Charismo No. 6

Tato vůně je podle popisu sladká, dřevitá, květinová. Přestože by mne její definice vzhledem k mé preferenci jiných vůní nejspíš sama o sobě odradila, jsem ráda, že jsem tento parfém mohla vyzkoušet. Budu-li někdy hledat elegantní, podmanivou, decentní, a přesto výraznou vůni, je No. 6 mou první volbou.

Charismo No. 7

Sedmička je jedna ze dvou unisex vůní, mě však sedí spíše čistě na pány. Jako pánská vůně se mi tato kořeněná, dřevitá, sladší vůně dokonce velmi líbí a můj partner je stejného názoru. Santalové dřevo, vanilka a jasmín tvoří zajímavou kombinaci, která je tak akorát výrazná, svěží a sladká zároveň. Příští dárek v podobě parfému nebude pro mého muže nejspíš žádným překvapením:).

 

Parfémy Charismo je možné zakoupit přímo v e-shopu značky www.charismo.cz, ale také v parfumériích www.parfums.cz a www.parfemy.cz. Kompletní seznam prodejen najdete na: http://www.charismo.cz/partneri-a-jejich-slevy.htm.

 

 

2015.05.07 | Martina Limbergová | přečteno: 30419x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Parfémy charismo česká značka recenze

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vybíráme prostěradla: Jaký materiál je nejlepší?

Často se mluví o vlivu postele a matrace na kvalitu našeho spánku. Ale možná se tak trochu zapomíná na to, že stejně důl...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.12.01 | přečteno: 30388x

Svatební kvíz

Jaký druh svatby chcete? Udělejte si následující kvíz. Odpovědi odhalí Vaši vnímavost jako nevěsty. ...
 
celý článek | Ing. Pavlína Kalamárová | 2014.01.23 | přečteno: 30177x

Proč darovat zážitky?

Vyhlídkové lety, masáže, romantické pobyty…zážitkové dárky jsou vždy elegantním řešením jakéhokoliv výročí. Ja...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2015.05.20 | přečteno: 30168x

Můj stoletý hrdina

Tahle knížka mě zaujala tak, že mám potřebu o ní napsat. Nechci fušovat do řemesla literárním kritikům, jen se podělí...
 
celý článek | Jitka Rázková | 2014.02.06 | přečteno: 30101x
 

Portál pro ženy