newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Ani s příchodem podzimu nezanedbávejte péči o svá chodidla

 
Ani s příchodem podzimu nezanedbávejte péči o svá chodidla

V jarních a letních měsících většina z nás žen dbá na pravidelnou pedikúru. Uzavřené boty totiž vystřídají sandálky a je potřeba, aby naše nohy vypadaly dobře. Péče o chodidla je ale důležitá po celý rok. Nezapomínejte na své nožky ani během následujících chladných měsíců a dopřejte jim zaslouženou péči.

 

 

S příchodem podzimu zase pomalu ukládáme sandálky, pantofle a další lehkou obuv do botníku. Nohy nám příštích několik měsíců budou halit teplé ponožky a boty. To ale rozhodně není důvod, abychom polevily v péči o ně. Zaslouží si pravidelnou pedikúru a hlavně důkladné promazávání. Jinak si zaděláváme na nepříjemné otlaky a ztvrdlou kůži, která může vést až k bolestivým prasklinám.

Nevynechávejte každodenní mazání

Součástí naší každodenní hygieny a péče o tělo by mělo být důkladné promazání chodidel krémem na ně určeným. Ten zjemní namáhanou pokožku, dodá jí tolik potřebnou hydrataci a zároveň naše nožky osvěží. Kromě tohoto pravidelného promazání dopřejte nohám jednou týdně pořádnou nálož hydratace. Natřete nohy silnější vrstvou krému, oblečte si ponožky a nechte přípravek působit přes noc.

Tip: Poproste partnera, aby vám chodidla promasíroval vaším oblíbeným příjemně vonícím krémem na nohy. Ač se to na první pohled může zdát divné, nohy jsou velmi intimní částí těla a jejich masáž povzbuzuje sexuální touhu. Třeba se tak péče o ně stane předehrou k příjemnému večeru ve dvou.

Pomozte pokožce lépe dýchat

Na naší pokožce se usazují odumřelé částečky, které se nechtějí jen tak pustit. Stejně jako zbytku těla prospěje peeling, není tomu jinak ani u chodidel. Pokožka na nich snese trochu hrubší zacházení než třeba pleť, zvolte proto ideálně zase produkt určený přímo na tuto část těla.

Tip: Došel vám váš peeling a nový jste nestihly koupit? Vyrobte si jej tentokrát doma smícháním trochy olivového oleje s hrubou solí.

 

Pedikúra je čas od času nezbytná

Každá jsme jiná a stejně tak naše pokožka. Některým ženám se otlaky téměř nedělají a nohy jim vydrží hladké i s minimem péče, jiné by mohly chodit na pedikúru snad každý týden. Pokud patříte do první kategorie, gratuluji! Vám bude nejspíš stačit jen to důkladné mazání a jednou za čas vzít na paty jemný pilník. My ostatní musíme chodidlům ulevit více a hlavně pravidelně. Nejméně namáhavou variantou je objednat se do salonu a nechat si nohy ošetřit profesionálně od pedikérky. Tak také dosáhnete nejlepšího výsledku. Někdy ale není čas nebo chuť někam chodit. Pak si udělejte domácí pedikúru.

Jak na domácí pedikúru?

K domácí pedikúře budete potřebovat vhodné nástroje. Zvažte sama podle stavu své kůže, zda vám bude stačit pilník na nohy, pemza nebo budete muset sáhnout i po žiletce, tedy přesněji seřezávači kůže se žiletkou. Dále si nachystejte lavor a ručník.

Jistě dobře víte, že se kůže musí nejdříve změkčit koupelí. Připravte si proto do lavoru příjemně teplou vodu a přidejte koupelovou sůl, koupelový olej nebo pár kapek citrónové šťávy. Vydržte v této lázni zhruba čtvrt hodiny. Poté jednu nohu osušte a můžete se pustit do práce. Jakmile budete mít hotovo, osušte druhou nohu a věnujte péči jí.

Při obrušování kůže postupujte jemně. Nic nesmí být nepříjemné nebo dokonce bolet. U seřezávače si obzvlášť dávejte velký pozor, abyste jej držela vůči chodidlu ve správné poloze a tlačila jen velmi mírně. Nejvíce vám určitě dají zabrat paty, přední části chodidel a spodní strany prstů. Poté se věnujte nehtům, které potřebují zastřihnout a zapilovat. Na závěr vždy použijte jemnou stranu pilníku na nohy, abyste zahladila všechny nerovnosti. A pak už zbývá jen důkladné promazání.

Tip: Dopřejte svým nohám i celému tělu čistou péči přírodní kosmetiky Sabon, která rozmazlí vaše smysly krásnými vůněmi a pokožce dodá potřebnou výživu z nejlepších zdrojů „matky přírody“.

 

2020.10.02 | Martina Limbergová | přečteno: 30131x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása péče o nohy pedikúra kosmetika Sabon

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Už přituhuje. Zima v Česku může být přesto skvělá dovolená

Když se řekne „dovolená“, spíš si vybavíme letní volno. Ale vždyť máme čtyři, leckde pět týdnů dovolené. Čerpat sílu byc...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.10.23 | přečteno: 582x

Zařaďte do svého jídelníčku rybí tuk. Vaše tělo vám rozhodně poděkuje

Mnoho z nás má rybí tuk spojený s něčím odpudivým, co jsme byly nuceny jako děti popíjet pro náš zdravý vývoj. S postupe...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.01.11 | přečteno: 30189x

Kuličkiáda

Dnes naše nejoblíbenější BUCHTA Podělím se s vámi o recept na báječnou kakaovo-tvarohovou dobrotu, jak můj m...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.02.28 | přečteno: 30236x

Domluvte si rande se svým manželem

V každém vztahu jednou přijde čas, kdy romantické schůzky vystřídá běžný společný život. Občas ale nezaškodí narušit ho ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.06.20 | přečteno: 30194x
 

Portál pro ženy