reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Někdo to rád syrové

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30868x 2014.05.03

Proč jsem ráda ženou

 
celý článek | Beáta Matyášová | přečteno: 30842x 2013.03.15

Proč na sebe nejsem milejší?

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30704x 2014.02.18

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Červený samet

 
Červený samet

Dnes vám představím recept pro trošku odhodlanější cukráře…

Red Velvet je cukrářským pojmem hlavně v Americe. Dort v jasně červených barvách obsahující podmáslí, máslo, vejce, mouku, kakao….
Není v něm nic nedobrého :-)

 

U nás doma je velice oblíbený, příprava je relativně snadná, v určité fázi připomíná trošku alchymii, zbyde po něm hora špinavého na červeno obarveného nádobí, ale rozhodně to stojí za to!!

Dnes se dortové formě nevyhneme, takže si ji v úvodu poctivě vymažeme a vysypeme.
(Já vysypávám jen boky, na dno si vystřihnu kolečko z pečícího papíru)

Co bude potřeba?

·         250g hladké mouky

·         2 lžíce kakaa

·          malá zarovnaná lžička soli

-vše prosejte do jedné misky a důkladně smíchejte

·         120g změklého másla

·         200g cukru krupice (v originálním receptu je cukru i víc než 2x více)

·         2 vejce

-ušleháme v jiné misce do pěny a přidáme moučnou směs

·         250ml podmáslí

·         lžička červeného potravinářského barviva (používám gelové, dalo by se použít i rozmíchané práškové, v Americe dokonce barví těsto i červenou řepou)

 

-přidáme do těsta a zamícháme

Teď je čas na tu alchymii!!

·         lžička jedlé sody

·         lžička octa

-do skleničky nalijeme ocet a přidáme sodu, poté co vypění, nalijeme do těsta a důkladně promícháme.

 

Těsto přeložíme do pečící formy a dáme do trouby na 175°C. Pečeme asi 30 minut. Po upečení propícháme špejlí a necháme vychladnout. Nakrájíme na pláty a zbytek je jen na vás.

Dá se použít krém klasický máslový, z mascarpone, tvarohový… Potáhnout marcipánem, polít čokoládou, nebo jen potřít krémem. Zdobit ovocem.

S chutí do toho :-) 

2014.02.05 | Andrea Tomanová | přečteno: 31015x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Red velvet červený samet červený dort recept na dort

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Podpora a naděje pro Anežku

Anežka je mladá maminka trpící roztroušenou sklerózou. Onemocněla v roce 2012 a po narození syna se její zdravotní stav ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2024.07.18 | přečteno: 847x

Tipy a inspirace pro efektivní kapsulový šatník

Kapsulový šatník přináší jednoduchost, minimalismus a efektivitu do světa módy. Je to systém organizace, který se zaměřu...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.11.14 | přečteno: 1657x

Rozmanité druhy parfémů – najděte ten pravý pro sebe

Najít parfém, který vás svou vůní okouzlí, není jednoduché. První dojem vůně bývá úplně jiný, postupem času totiž vysoké...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.09.15 | přečteno: 30778x

Víte, jestli dýcháte správně a proč je to tak důležité?

Dýchání je pro nás naprosto přirozené. Tak nějak předpokládáme, že dýcháme správně, vždyť jde o vrozený reflex. Co by se...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.01.10 | přečteno: 30730x
 

Portál pro ženy