reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Žárlivost

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 11445x 2014.09.08

ZOE

 
celý článek | Beáta Matyášová | přečteno: 10891x 2013.04.15

Není smrádek, jako smrádek

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 10648x 2014.03.28

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Červený samet

 
Červený samet

Dnes vám představím recept pro trošku odhodlanější cukráře…

Red Velvet je cukrářským pojmem hlavně v Americe. Dort v jasně červených barvách obsahující podmáslí, máslo, vejce, mouku, kakao….
Není v něm nic nedobrého :-)

 

U nás doma je velice oblíbený, příprava je relativně snadná, v určité fázi připomíná trošku alchymii, zbyde po něm hora špinavého na červeno obarveného nádobí, ale rozhodně to stojí za to!!

Dnes se dortové formě nevyhneme, takže si ji v úvodu poctivě vymažeme a vysypeme.
(Já vysypávám jen boky, na dno si vystřihnu kolečko z pečícího papíru)

Co bude potřeba?

·         250g hladké mouky

·         2 lžíce kakaa

·          malá zarovnaná lžička soli

-vše prosejte do jedné misky a důkladně smíchejte

·         120g změklého másla

·         200g cukru krupice (v originálním receptu je cukru i víc než 2x více)

·         2 vejce

-ušleháme v jiné misce do pěny a přidáme moučnou směs

·         250ml podmáslí

·         lžička červeného potravinářského barviva (používám gelové, dalo by se použít i rozmíchané práškové, v Americe dokonce barví těsto i červenou řepou)

 

-přidáme do těsta a zamícháme

Teď je čas na tu alchymii!!

·         lžička jedlé sody

·         lžička octa

-do skleničky nalijeme ocet a přidáme sodu, poté co vypění, nalijeme do těsta a důkladně promícháme.

 

Těsto přeložíme do pečící formy a dáme do trouby na 175°C. Pečeme asi 30 minut. Po upečení propícháme špejlí a necháme vychladnout. Nakrájíme na pláty a zbytek je jen na vás.

Dá se použít krém klasický máslový, z mascarpone, tvarohový… Potáhnout marcipánem, polít čokoládou, nebo jen potřít krémem. Zdobit ovocem.

S chutí do toho :-) 

2014.02.05 | Andrea Tomanová | přečteno: 13612x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Red velvet červený samet červený dort recept na dort

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Na nákupu v drogerii: Micelární vody

Micelárky, neboli micelární vody se stávají hitem v péči o pleť. Co je to vlastně micelární voda?? V po...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.03.26 | přečteno: 10573x

Jak se hledá jaro

Ještě nemáte plány na nadcházející víkend? Máme pro vás bezvadný tip! Vezměte rodinu nebo partu kamarádů, připojte se...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.04.05 | přečteno: 10801x

Elegantní a originální fotokniha uchová vzpomínky v té nejhezčí podobě

Svatba, dovolená, oslavy s rodinou a přáteli, to jsou všechno chvíle radosti a štěstí, které bychom si chtěli uc...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.09.20 | přečteno: 10958x

Spěte sladce díky kvalitním matracím

Kvalita našeho spánku se velmi odvíjí od kvality postele, na které spíme a především pak matrace. Chcete-li se probou...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.11.12 | přečteno: 10682x
 

Portál pro ženy