reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Bydlení v paneláku, hluční sousedi

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30259x 2014.12.18

Podívej se na ni, jak se dobře vdala

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30152x 2014.10.14

Umělá panenka

 
celý článek | Martina Kysilková | přečteno: 30155x 2014.10.29

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Červený samet

 
Červený samet

Dnes vám představím recept pro trošku odhodlanější cukráře…

Red Velvet je cukrářským pojmem hlavně v Americe. Dort v jasně červených barvách obsahující podmáslí, máslo, vejce, mouku, kakao….
Není v něm nic nedobrého :-)

 

U nás doma je velice oblíbený, příprava je relativně snadná, v určité fázi připomíná trošku alchymii, zbyde po něm hora špinavého na červeno obarveného nádobí, ale rozhodně to stojí za to!!

Dnes se dortové formě nevyhneme, takže si ji v úvodu poctivě vymažeme a vysypeme.
(Já vysypávám jen boky, na dno si vystřihnu kolečko z pečícího papíru)

Co bude potřeba?

·         250g hladké mouky

·         2 lžíce kakaa

·          malá zarovnaná lžička soli

-vše prosejte do jedné misky a důkladně smíchejte

·         120g změklého másla

·         200g cukru krupice (v originálním receptu je cukru i víc než 2x více)

·         2 vejce

-ušleháme v jiné misce do pěny a přidáme moučnou směs

·         250ml podmáslí

·         lžička červeného potravinářského barviva (používám gelové, dalo by se použít i rozmíchané práškové, v Americe dokonce barví těsto i červenou řepou)

 

-přidáme do těsta a zamícháme

Teď je čas na tu alchymii!!

·         lžička jedlé sody

·         lžička octa

-do skleničky nalijeme ocet a přidáme sodu, poté co vypění, nalijeme do těsta a důkladně promícháme.

 

Těsto přeložíme do pečící formy a dáme do trouby na 175°C. Pečeme asi 30 minut. Po upečení propícháme špejlí a necháme vychladnout. Nakrájíme na pláty a zbytek je jen na vás.

Dá se použít krém klasický máslový, z mascarpone, tvarohový… Potáhnout marcipánem, polít čokoládou, nebo jen potřít krémem. Zdobit ovocem.

S chutí do toho :-) 

2014.02.05 | Andrea Tomanová | přečteno: 30173x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Red velvet červený samet červený dort recept na dort

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Tipy a inspirace pro efektivní kapsulový šatník

Kapsulový šatník přináší jednoduchost, minimalismus a efektivitu do světa módy. Je to systém organizace, který se zaměřu...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.11.14 | přečteno: 510x

Ivana (49 let): Chtěla bych opustit manžela, ale bojím se, že si něco udělá

Jsem vdaná téměř 30 let a za manžela mám žárlivce a manipulátora. Ve svém životě se už jenom trápím, ale nemohu naj...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.05.13 | přečteno: 30216x

Kurz tetování obočí, aneb jak zvýšit prestiž salonu a získat nové zákaznice

Přemýšlíte, jak získat pro váš kosmetický salon více zákaznic? Absolvujte kurz tetování obočí a pozvedněte svů...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.03.09 | přečteno: 30229x

6 tipů, jak zvětšit a zpevnit svá prsa

Poprsí patří mezi hlavní rysy ženskosti. Bohatý dekolt zvyšuje sebevědomí a přitahuje mužské pohledy, o tom není pochyb....
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.09.10 | přečteno: 30280x
 

Portál pro ženy