newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

4 jednoduché kroky ke krásnější a zdravější pleti

 
4 jednoduché kroky ke krásnější a zdravější pleti

Dostala jste chuť na velkou změnu? Pokud vás přestal bavit pohled na unavenou tvář, která rozhodně nevypadá na svůj věk, začněte se o pleť náležitě starat. Odvděčí se vám pěkným vzhledem a mnohem příjemnějším pocitem. Dobrá zpráva je, že i vy máte nárok na pleť bez pupínků a dalších nedokonalostí. Perfektního výsledku dosáhnete poměrně snadno – stačí, když budete dodržovat tyto zásady. Klíčem k dlouhodobé kráse je pravidelná péče

 

1. Make-up do postele nepatří

Chápeme to. Po perném dni v práci nemáte na důkladné čištění pleti náladu ani čas. Vidíte se na sedačce u seriálu nebo rovnou v posteli. Zbytky make-upu vám přece neuškodí, zbavíte se jich až ráno… Pro jednou se nic nestane (kromě toho, že si ušpiníte ložní prádlo a probudíte se se zašedlou, nehezkou pletí), ale dlouhodobě zanedbávané čištění se na tváři rozhodně projeví. Třeba právě pupínky, které vám naskáčou i navzdor tomu, že už dávno nejste v pubertě.

Čištění pleti od make-upu – včetně toho voděodolného – nemusí trvat půl hodiny. Vlastně vám naopak zabere jen krátkou chvíli. Vezměte si na pomoc micelární vodu a uvidíte, že na první pohled náročné věci lze dělat s naprostou lehkostí.

 

2. Pleť potřebuje důkladnou očistu

Kůže je největší orgán a tvoří 5 až 9 % celkové tělesné hmotnosti. Její funkce je velmi důležitá – chrání nás před okolními vlivy. Samozřejmě jí pomáháme tím, že nosíme oblečení. Jinak je tomu v případě tváře – tu zakrytou nemáme a vystavujeme ji působení mnoha faktorů. Během dne na ní ulpívají atmosférické nečistoty a těžké kovy. Součástí mixu jsou také kožní maz, pot a v neposlední řadě líčidla.

Suma sumárum tvář zatěžujeme více, než je zdrávo. A o to důsledněji bychom o ni měli pečovat. Respektive ji důkladně čistit ráno i večer. Začnete-li používat micelární vodu, ušetříte spoustu drahocenného času a současně dosáhnete vynikajícího výsledku.

Micelárku však vybírejte obezřetně, nepodceňujte její složení. K nejlépe hodnoceným patří Sensibio H2O a Hydrabio H2O od BIODERMY. Neobsahují alkohol ani parabeny, jsou hypoalergenní a respektují přirozený biofilm pokožky.

 

                  

3. Zbavujte se staré kůže

Peeling je procedura, v rámci které se z pleti odstraní staré, odumřelé buňky. Díky tomu je následná péče mnohem efektivnější – pokožka zbavená mrtvých buněk lépe absorbuje živiny a vypadá lépe na pohled.

S peelingem to však nepřehánějte a volte šetrnou přírodní variantu.

4. Vyvážená strava a dostatek tekutin

Stav vaší pleti do značné míry ovlivňuje jídelníček. Pokud si čas od času uděláte „cheat day“, nic se nestane. Každodenní pojídání čokoládových tyčinek a absence ovoce a zeleniny se však zákonitě projeví.

Zamyslete se proto nad svou stravou a zahrňte do ní potraviny bohaté na důležité vitamíny (A, vitamíny skupiny B, C, F a K) a prvky (zinek, železo, selen…). A hlídejte si pitný režim, což platí nejen pro letní měsíce.

 

 

2019.06.07 | Admin | přečteno: 30132x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása pleť čištění péče micelární voda Bioderma

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč navštívit nutriční centrum?

Hledáte o způsob, jak si udržet kondici, zhubnout, přibrat svalovou hmotu nebo si jen zjistit informace o tom, jak je na...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.03.19 | přečteno: 30121x

Moderní kuchyně na míru? 4 + 1 důvodů, proč do ní investovat

Chystáte se na renovaci staré kuchyně nebo plánujete její vybavení ve své novostavbě? Pak určitě nezapomeňte věnovat dos...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.04.21 | přečteno: 30294x

Lanzarote, ostrov snů

Letos jsme vyrazili na dovolenou na sopečný ostrov Lanzarote. Tento krásný ostrov nám připravil nezapomenutelnou dovo...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.09.14 | přečteno: 30131x

Výlety na Jižní Moravě

Jižní Morava je proslulá svým slunečným počasím, táhlými vinicemi a dech beroucí přírodou. Udělejte si pěkný víkend s ro...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.06.19 | přečteno: 30061x
 

Portál pro ženy