newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

4 jednoduché kroky ke krásnější a zdravější pleti

 
4 jednoduché kroky ke krásnější a zdravější pleti

Dostala jste chuť na velkou změnu? Pokud vás přestal bavit pohled na unavenou tvář, která rozhodně nevypadá na svůj věk, začněte se o pleť náležitě starat. Odvděčí se vám pěkným vzhledem a mnohem příjemnějším pocitem. Dobrá zpráva je, že i vy máte nárok na pleť bez pupínků a dalších nedokonalostí. Perfektního výsledku dosáhnete poměrně snadno – stačí, když budete dodržovat tyto zásady. Klíčem k dlouhodobé kráse je pravidelná péče

 

1. Make-up do postele nepatří

Chápeme to. Po perném dni v práci nemáte na důkladné čištění pleti náladu ani čas. Vidíte se na sedačce u seriálu nebo rovnou v posteli. Zbytky make-upu vám přece neuškodí, zbavíte se jich až ráno… Pro jednou se nic nestane (kromě toho, že si ušpiníte ložní prádlo a probudíte se se zašedlou, nehezkou pletí), ale dlouhodobě zanedbávané čištění se na tváři rozhodně projeví. Třeba právě pupínky, které vám naskáčou i navzdor tomu, že už dávno nejste v pubertě.

Čištění pleti od make-upu – včetně toho voděodolného – nemusí trvat půl hodiny. Vlastně vám naopak zabere jen krátkou chvíli. Vezměte si na pomoc micelární vodu a uvidíte, že na první pohled náročné věci lze dělat s naprostou lehkostí.

 

2. Pleť potřebuje důkladnou očistu

Kůže je největší orgán a tvoří 5 až 9 % celkové tělesné hmotnosti. Její funkce je velmi důležitá – chrání nás před okolními vlivy. Samozřejmě jí pomáháme tím, že nosíme oblečení. Jinak je tomu v případě tváře – tu zakrytou nemáme a vystavujeme ji působení mnoha faktorů. Během dne na ní ulpívají atmosférické nečistoty a těžké kovy. Součástí mixu jsou také kožní maz, pot a v neposlední řadě líčidla.

Suma sumárum tvář zatěžujeme více, než je zdrávo. A o to důsledněji bychom o ni měli pečovat. Respektive ji důkladně čistit ráno i večer. Začnete-li používat micelární vodu, ušetříte spoustu drahocenného času a současně dosáhnete vynikajícího výsledku.

Micelárku však vybírejte obezřetně, nepodceňujte její složení. K nejlépe hodnoceným patří Sensibio H2O a Hydrabio H2O od BIODERMY. Neobsahují alkohol ani parabeny, jsou hypoalergenní a respektují přirozený biofilm pokožky.

 

                  

3. Zbavujte se staré kůže

Peeling je procedura, v rámci které se z pleti odstraní staré, odumřelé buňky. Díky tomu je následná péče mnohem efektivnější – pokožka zbavená mrtvých buněk lépe absorbuje živiny a vypadá lépe na pohled.

S peelingem to však nepřehánějte a volte šetrnou přírodní variantu.

4. Vyvážená strava a dostatek tekutin

Stav vaší pleti do značné míry ovlivňuje jídelníček. Pokud si čas od času uděláte „cheat day“, nic se nestane. Každodenní pojídání čokoládových tyčinek a absence ovoce a zeleniny se však zákonitě projeví.

Zamyslete se proto nad svou stravou a zahrňte do ní potraviny bohaté na důležité vitamíny (A, vitamíny skupiny B, C, F a K) a prvky (zinek, železo, selen…). A hlídejte si pitný režim, což platí nejen pro letní měsíce.

 

 

2019.06.07 | Admin | přečteno: 30137x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása pleť čištění péče micelární voda Bioderma

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pomozme Diakonii zlepšit život potřebným. Každá pomoc se počítá!

Mezi námi žije spousta lidí, ke kterým život nebyl příliš přívětivý. Někteří z nich mají vážné zdravotní potíže, jiní bo...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.11.06 | přečteno: 30058x

Soutěž o Můj zápisník – Můj pomocník na celý rok, se kterým už nezapomenete na nic důležitého

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyni Jitce N.! Ostatním děkujeme za účast a budeme držet pěsti v dalších sou...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.03.08 | přečteno: 30237x

Co pro mě znamená štěstí?

Co je štěstí? V životě pro mě štěstí v různých obdobích znamenalo různé věci. ...
 
celý článek | Ing. Šárka Spáčilová | 2014.03.04 | přečteno: 30117x

Kakaové mlsání kombinuje požitek i zdraví

  Věděli jste, že nepražené kakao je zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a antioxidantů? Navíc kakaové produkty...
 
celý článek | Alice Drápal Audyová | 2013.02.20 | přečteno: 30040x
 

Portál pro ženy