reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Můj čtenářský deník I.

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30787x 2014.03.11

Placené volno z práce na pohřeb: kdy na něj máte nárok?

 
celý článek | Admin | přečteno: 32359x 2017.10.17

Spíte na H?

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 31016x 2014.09.16

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

3 praktické tipy, jak si usnadnit balení jídla na cesty

 
3 praktické tipy, jak si usnadnit balení jídla na cesty

Stále více lidí si s oblibou nosí vlastní jídlo – do práce, do školy i třeba na výlety. Díky tomu můžete mít pod kontrolou, co jíte, ať už jde o kvalitu i složení. Na cestách je důležité správné zabalení, aby jídlo vydrželo čerstvé a dalo se snadno přenášet.

 

Správná krabička na obědy

Pokud si téměř každý den nosíte do práce i do školy vlastní oběd, vyplatí se investovat do kvalitní krabičky. Častou volbou je plast, je lehký, ale může být nepraktický – zejména pokud jídlo ohříváte v mikrovlnce. Proto se nabízí spíše sklo, které delší životnost a snáze se udržuje čisté. Klíčové je nepropustné víčko, abyste si mohli vzít i omáčku nebo polévku. Nabízí se i krabičky s různými přihrádkami, konkrétní typ vybírejte dle svých potřeb.

Jednorázové nádobí

Samozřejmě se jako varianta nabízí i jednorázové nádobí a obaly. Při pravidelném používání se ale docela prodraží. Proto přijdou vhod zejména v restauracích, kdy si díky nim můžete oběd odnést s sebou, pokud zrovna nemáte nic z domova. Výhodou je, že se v dnešní době využívají i ekologické materiály, například cukrová třtina, případně recyklovatelný papír. Jednorázové nádobí můžete vzít například na výlet, kde nechcete celou dobu tahat v batohu krabičku.

Zjednodušte si balení jídla

Krabička na obědy skvěle poslouží, hlavně při meal prepu. Pokud chcete ušetřit čas, a přesto jíst kvalitně, plánování jídel a vaření na více dní se vyplatí. Základem je dobré skladování – v lednici uvařený pokrm vydrží několik dní. Část si můžete nachystat předem ačerstvé potraviny jako je zelenina i dresink přidat až před konzumací, abyste si mohli užít chutné jídlo.

Díky balení jídla můžete ušetřit čas i starosti během dne. Se správnou krabičkou budete mít vždy připravené čerstvé a chutné jídlo, které zažene hlad v práci, ve škole i na cestách.

 

Zdroj obrázka: Dariia / stock.adobe.com

2025.02.20 | Nina Albertová | přečteno: 338x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: jídlo cestování gastronomie

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kdy začít nakupovat těhotenské oblečení a jaké si vybrat?

Jedna z otázek, kterou si nastávající maminky často kladou, zní: Kdy si mám začít kupovat těhotenské oblečení? Při nákup...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.04.23 | přečteno: 30875x

Český kras: ideální místo pro krátkou dovolenou se nachází hned za Prahou

Český kras je jedinečná oblast, která láká na panenskou přírodu, ale také na kulturní památky a neotřelé zážitky. J...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2024.11.01 | přečteno: 706x

Stříhání keřů na jaře: Kdy a jak na to pro nejlepší výsledky

Stříhání keřů na jaře je klíčovým krokem pro zajištění jejich zdraví, vitality a bohatého kvetení či úrody. Správné nača...
 
celý článek | Lea Kubová | 2025.04.04 | přečteno: 469x

5 tipů na zábavné hry na cesty

Léto je obdobím dovolených. Také se nemůžete dočkat, až letos vyrazíte k moři, do hor, za zajímavými místy, pod stan či ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.07.14 | přečteno: 31103x
 

Portál pro ženy