reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Čtyři dohody

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30121x 2014.01.10

Vše potřebné pro cyklistiku

 
celý článek | Nina Albertová | přečteno: 30181x 2021.08.24

Jak mít doma akčního hrdinu

 
celý článek | Nikol Mohoritová | přečteno: 30187x 2013.09.18

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Recepty na klasické vánoční cukroví, které na talíři nesmí chybět

 
 

Klasické linecké cukroví

Suroviny:

45 dkg hladké mouky (nejlépe s označením 00)

16 dkg moučkového cukru

25 dkg Hery

1 vejce

Kúra z 1 citronu

Postup:

Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme změklou Heru, vejce a kúru z citronu. Suroviny zpracujeme dohromady v hladké těsto. Pokud se příliš lepí, přidejte špetku mouky, pokud naopak nechce držet pohromadě, přilejte malinko mléka. Těsto nechte několik hodin odležet v lednici. Poté vždy kousek těsta rozválejte na tenký plát, ze kterého vykrájíte požadované tvary. Pečte ve středně vyhřáté troubě, dokud mírně nezrůžoví. Cukroví chutná nejlépe slepené kyselejší marmeládou, u nás se vždy slepovalo maminčinou domácí rybízovou marmeládou.

Vanilkové rohlíčky

Suroviny:

28 dkg hladké mouky

7 dkg moučkového cukru

7 dkg mletých ořechů

21 dkg másla

Postup:

Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme změklé máslo a ořechy. Vše zpracujeme v hladké těsto, opět můžeme v případě potřeby zahustit moukou nebo zředit mlékem. Těsto necháme odpočinout několik hodin v ledničce. Poté si z kousku těsta uválejte delší a silnější váleček, který rozkrájíte na stejně velké kousky. Z těch poté opět vždy vyválíte váleček a ohnete jej do tvaru rohlíčku. Rohlíčky pečte v předehřáté troubě zhruba 10 – 15 minut, dokud nezrůžoví. Po upečení je ještě teplé obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Kokosové hvězdičky

Suroviny:

40 dkg hladké mouky

25 dkg moučkového cukru

25 dkg strouhaného kokosu

25 dkg Hery

2 vejce

½ prášku do pečiva

Postup:

Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme změklou Heru a zbytek surovin. Vše zpracujeme a výsledné těsto dáme opět do lednice odpočinout. Poté z něj vyvalujeme pláty, ze kterých vykrajujeme požadované tvary. U nás jsou to tradičně hvězdy, ale samozřejmě záleží jen na vás, co se vám bude líbit. Jen doporučuji používat spíše větší vykrajovačky, protože kvůli kokosu jsou okraje cukroví trochu roztřepené a u malých tvarů to nevypadá tak pěkně. Kokosové cukroví opět pečeme do růžova a poté slepujeme marmeládou podle chuti.

 

| přečteno: 30150x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: vánoční cukroví, pečení, recepty, linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, kokosové cukroví

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Recenze knihy Smrtelný hřích: Násilí na dětech je nejhorším zločinem

Markéta Harasimová vydala letos na jaře další novinku s názvem Smrtelný hřích. Tentokrát jde o psychologický román, kter...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.07.22 | přečteno: 30348x

Kuchyně v sezóně, aneb cuketa kam se podíváš

  Sezóna je v plném proudu a po všech grilováních zbývají stále kila a kila cuket všech tvarů a velikos...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.07.22 | přečteno: 30058x

Bydlení podle Feng - shui

Jak díky pár změnám docílit harmonie, to vědí v Číně již tisíce let. Jednoduché prvky tohoto prastarého učení o &bdqu...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.08.19 | přečteno: 30145x

Na víno pod mořskou hladinu: V Chorvatsku mají sklípek ve vraku lodi!

Kam letos na dovolenou? A co třeba do Chorvatska, které nabízí spoustu možností, jak si užít zasloužené volno originá...
 
celý článek | Admin | 2017.05.29 | přečteno: 30228x
 

Portál pro ženy