newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zkrášlující a ozdravná semínková péče

 
Zkrášlující a ozdravná semínková péče

Jsou čím dál víc populární a právem. Semínka chia, quinoy či granátového jablka dokážou zázraky jak s vaším zdravím, tak s půvabem. Vyzkoušejte naše zkrášlující semínkové tipy a uvidíte, zda si je zamilujete také.

 

Péče s chia semínky

Chia semínka jsou plná složek, které prospívají nejenom zdraví, ale vynikajícím způsobem působí také na pleť. Obsahují mimo jiné vitamin E, který ji napomáhá udržet zdravou a je zároveň silným antioxidantem. Neutralizuje totiž volné radikály způsobující předčasné stárnutí kůže. Celkově má kombinace živin v chia semínkách omlazující účinek, a to hydratační, posilující i obnovující.

Chia masáž

Čtvrt hrnku semínek namelte a nechte je zhruba ½ hodiny namočená ve vodě. Ve sprše si pak chia hmotou promasírujte pokožku a opláchněte.

Hydratační maska

Polévkovou lžíci oleje z chia semínek smíchejte se 2 vaječnými bílky a hrnkem bílého jogurtu. Směs naneste na vyčištěný obličej, nechte působit 10 minut a důkladně opláchněte vlažnou vodou.

                                                                

Čistící ozdravný peeling

Dvě lžičky chia semínek promíchejte s ½ hrnku lehce rozpuštěného kokosového oleje a lžící čerstvě vymačkané citronové šťávy. Krouživými pohyby aplikujte peeling na obličej, promasírujte a pečlivě opláchněte.

Zkrášlující semínka quinoa

I tato semínka jsou po celém světě uznávaná pro své blahodárné účinky na zdraví a krásu. Obsahují zejména velké množství bílkovin, vitamin A, vápník, mangan, zinek, hořčík, fosfor a esenciální aminokyseliny. Blahodárný vliv na pokožku má především riboflavin, které v quinoa semínkách najdete také a který pokožce dodává pružnost a působí příznivě i proti jemným vráskám.

                                                                

Dostatečné množství quinoy pomáhá tělu tvořit kolagen, který je důležitý pro zdraví kloubů, ale také omlazuje kůži zevnitř a redukuje příznaky jejího stárnutí.

Anti-age maska

Čtvrt šálku semínek quinoy povařte v sójovém mléce a nechte vychladnout. Potom promíchejte se 3 lžičkami bílého jogurtu, 2 žloutky a 2 kapkami esenciálního růžového oleje. Směs naneste na obličej, krk a dekolt a nechte působit asi 20 minut. Na závěr opláchněte vlažnou vodou – vaše pleť bude hladká a rozjasněná.

Granátová jablka jsou v péči o pleť opravdové granáty

Je to tak. Granátová jablka jsou prostě bomba plná vitaminu C a dalších důležitých vitaminů, železa, vápníku, vlákniny. Jsou skvělá pro podporu imunity, ale hlavně podporují zdraví pokožky a vlasů. Plným právem bývají granátová jablka přezdívána jako elixír mládí.

Nejlépe se hodí využít šťavnatá čerstvá semínka. Šťáva ze semínek výtečně hydratuje pleť a zklidňuje podrážděnou pokožku. Využít ji můžete i k minimalizaci pupínků, protože reguluje nadměrnou tvorbu kožního mazu.

                                                                

Pleťová maska s antioxidanty

Připravte si 3 lžíce semínek granátového jablka, lžíci bílého jogurtu, lžíci zeleného čaje a lžíci medu. Vše vložte do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Ten naneste na obličej a nechte působit minimálně ½ hodiny. Pak už jen důkladně omyjte pleť teplou vodou.

Tělový peeling

Semínka granátových jablek dokážou pečovat nejen o pleť obličeje, ale také celého těla. Peeling si vyrobíte smícháním 2 lžic nadrcených semínek, 2 lžic třtinového cukru, 2 lžic avokádového oleje, 2 lžic medu a lžící drcené pomerančové kůry. Ve sprše pak peelingem krouživými pohyby ošetřete celé tělo, opláchněte se teplou vodou a osušte. Budete mít skvělý pocit.

Skvělý blahodárný pocit plný pravého přírodního bohatství budete mít, ať už vyzkoušíte jakoukoli naši semínkovou recepturu.

Zdraví a krása z přírody je stále tou nejlepší, nejzdravější a nejvíce účinnou. Proto vzhůru do péče, která se postará o vaši krásnou a zdravou pleť.

                                                                

2021.06.22 | Jana Brandtlová | přečteno: 30136x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: péče o pleť granátové jablko quinoa chia pleťová maska peeling masáž

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Těhotenství a kyselina listová patří k sobě

Těhotenství je úžasným obdobím v životě ženy, po kterém nastanou chvíle ještě krásnější, jakmile na svět přijde ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.12.25 | přečteno: 30114x

Tvarohová dobrota

  U nás doma patří tvarohové dezerty k těm nejoblíbenějším. Velmi efektním a oblíbeným je tento. A jeho...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.11.24 | přečteno: 30279x

VLAŠSKÉ OŘECHY – ZDRAVÍ UKRYTÉ VE SKOŘÁPCE

Vlašské ořechy se řadí mezi superpotraviny, jelikož se jedná o dostupnou a zdravou pochoutku, kterou si lidé dopřávají u...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2018.11.28 | přečteno: 30136x

Queenie v Kladně

22.března v Kladně hostovala, a to i díky podpoře Kladenského majáku, hudební skupina Queenie, světově uznávaná reviv...
 
celý článek | Andrea Sýkorová | 2013.03.24 | přečteno: 30114x
 

Portál pro ženy