newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zkrášlující a ozdravná semínková péče

 
Zkrášlující a ozdravná semínková péče

Jsou čím dál víc populární a právem. Semínka chia, quinoy či granátového jablka dokážou zázraky jak s vaším zdravím, tak s půvabem. Vyzkoušejte naše zkrášlující semínkové tipy a uvidíte, zda si je zamilujete také.

 

Péče s chia semínky

Chia semínka jsou plná složek, které prospívají nejenom zdraví, ale vynikajícím způsobem působí také na pleť. Obsahují mimo jiné vitamin E, který ji napomáhá udržet zdravou a je zároveň silným antioxidantem. Neutralizuje totiž volné radikály způsobující předčasné stárnutí kůže. Celkově má kombinace živin v chia semínkách omlazující účinek, a to hydratační, posilující i obnovující.

Chia masáž

Čtvrt hrnku semínek namelte a nechte je zhruba ½ hodiny namočená ve vodě. Ve sprše si pak chia hmotou promasírujte pokožku a opláchněte.

Hydratační maska

Polévkovou lžíci oleje z chia semínek smíchejte se 2 vaječnými bílky a hrnkem bílého jogurtu. Směs naneste na vyčištěný obličej, nechte působit 10 minut a důkladně opláchněte vlažnou vodou.

                                                                

Čistící ozdravný peeling

Dvě lžičky chia semínek promíchejte s ½ hrnku lehce rozpuštěného kokosového oleje a lžící čerstvě vymačkané citronové šťávy. Krouživými pohyby aplikujte peeling na obličej, promasírujte a pečlivě opláchněte.

Zkrášlující semínka quinoa

I tato semínka jsou po celém světě uznávaná pro své blahodárné účinky na zdraví a krásu. Obsahují zejména velké množství bílkovin, vitamin A, vápník, mangan, zinek, hořčík, fosfor a esenciální aminokyseliny. Blahodárný vliv na pokožku má především riboflavin, které v quinoa semínkách najdete také a který pokožce dodává pružnost a působí příznivě i proti jemným vráskám.

                                                                

Dostatečné množství quinoy pomáhá tělu tvořit kolagen, který je důležitý pro zdraví kloubů, ale také omlazuje kůži zevnitř a redukuje příznaky jejího stárnutí.

Anti-age maska

Čtvrt šálku semínek quinoy povařte v sójovém mléce a nechte vychladnout. Potom promíchejte se 3 lžičkami bílého jogurtu, 2 žloutky a 2 kapkami esenciálního růžového oleje. Směs naneste na obličej, krk a dekolt a nechte působit asi 20 minut. Na závěr opláchněte vlažnou vodou – vaše pleť bude hladká a rozjasněná.

Granátová jablka jsou v péči o pleť opravdové granáty

Je to tak. Granátová jablka jsou prostě bomba plná vitaminu C a dalších důležitých vitaminů, železa, vápníku, vlákniny. Jsou skvělá pro podporu imunity, ale hlavně podporují zdraví pokožky a vlasů. Plným právem bývají granátová jablka přezdívána jako elixír mládí.

Nejlépe se hodí využít šťavnatá čerstvá semínka. Šťáva ze semínek výtečně hydratuje pleť a zklidňuje podrážděnou pokožku. Využít ji můžete i k minimalizaci pupínků, protože reguluje nadměrnou tvorbu kožního mazu.

                                                                

Pleťová maska s antioxidanty

Připravte si 3 lžíce semínek granátového jablka, lžíci bílého jogurtu, lžíci zeleného čaje a lžíci medu. Vše vložte do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Ten naneste na obličej a nechte působit minimálně ½ hodiny. Pak už jen důkladně omyjte pleť teplou vodou.

Tělový peeling

Semínka granátových jablek dokážou pečovat nejen o pleť obličeje, ale také celého těla. Peeling si vyrobíte smícháním 2 lžic nadrcených semínek, 2 lžic třtinového cukru, 2 lžic avokádového oleje, 2 lžic medu a lžící drcené pomerančové kůry. Ve sprše pak peelingem krouživými pohyby ošetřete celé tělo, opláchněte se teplou vodou a osušte. Budete mít skvělý pocit.

Skvělý blahodárný pocit plný pravého přírodního bohatství budete mít, ať už vyzkoušíte jakoukoli naši semínkovou recepturu.

Zdraví a krása z přírody je stále tou nejlepší, nejzdravější a nejvíce účinnou. Proto vzhůru do péče, která se postará o vaši krásnou a zdravou pleť.

                                                                

2021.06.22 | Jana Brandtlová | přečteno: 30132x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: péče o pleť granátové jablko quinoa chia pleťová maska peeling masáž

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nadměrné padání vlasů může být příznakem některých onemocnění

Že naše tělo je obraz naší duše, se neříká jen tak pro nic za nic. Faktem je, že jak se cítíme a jak jsme na tom zdravot...
 
celý článek | Admin | 2019.04.20 | přečteno: 30159x

Kustovnice čínská jako pochoutka i lék

Alternativní způsoby léčení a nejrůznější odnože tradiční medicíny dnes zažívají jakousi renesanci. Také je jako dopl...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.04.16 | přečteno: 30176x

Špicberky 2012 - Dokud dýchám, doufám...

A je to tady. Dlouho očekávaná a téměř rok plánovaná mise na sever, pouhých cca 900 km od Severního pólu, 78° sev...
 
celý článek | Jiří Hošek | 2013.07.21 | přečteno: 30058x

Pouštíme máminu sukni aneb svět je skvělé místo...

  ŠKOLA...mateřská, základní, střední... rodiče čím dál nechápavější...děti čím dál dospělejší... Při pohled...
 
celý článek | Andrea Sýkorová | 2014.10.10 | přečteno: 29982x
 

Portál pro ženy