newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Význam symbolů, které se nejčastěji objevují ve spánku

 
Význam symbolů, které se nejčastěji objevují ve spánku

Některé symboly ve snech mohou mít pro vaši osobnost velmi důležitý význam. Často jde totiž o odraz toho, co se skrývá hluboko uvnitř vaší duše, a to jak z negativního, tak i pozitivního hlediska. V každém případě je však důležité, abyste věděly, co se vám tento svět fantazie snaží během spánku říkat a jak to může souviset s vaším běžným životem. 

 

Sny o smrti

Sny o smrti nebo mrtvých příbuzných bývají dost časté a mají hned několik významů. Pokud například vidíte umírat sebe samou, může jít o varovný signál před smrtelným nebezpečím nebo potřebou ukončit jedno životního období. Pokud se vám zdá o blízké osobě, která již odešla z tohoto světa, znamená to, že na dotyčného stále myslíte a chybí vám.

                                                                

Sny o zubech

Lidem se také často zdají různé sny o jejich zubech, které mohou mít také řadu významů. Pokud se vám zdálo o tom, že máte zkažené zuby, pravděpodobně vás čekají v budoucnu velké starosti. Zdravé zuby naopak věstí o tom, že se vám bude brzy dařit a dosáhnete svých cílů. V případě, že se vám zdá o tom, jak vám vypadl zub, bohužel by vás měl v životě někdo opustit nebo dokonce zemřít.

                                                                

 

Někdo vás pronásleduje

Sny o tom, že nás někdo pronásleduje, často zůstávají uložené dlouho v naší paměti, neboť v nás dokáží vyvolat velký strach a často také úzkost. Ve většině případech jsou ovšem odrazem toho, před čím ve skutečnosti lidé utíkají – mysl jim totiž tímto způsobem naznačuje, že něco vyžaduje jejich pozornost a oni to neberou vážně.

                                                               

Sny o škole

Pokud se ve vašem snu objeví škola, vaši bývalý spolužáci nebo například třída, kterou jste často navštěvovaly, pravděpodobně si procházíte nebo jste si již prošly určitou životní zkouškou. Tyto sny jsou pak určitým symbolem toho, že byste se z těchto událostí měly poučit nebo jimi opět projít, abyste se v životě posunuly dále.

Pokud jste ve snu nahá

Sny o nahotě často vypovídají zpravidla o tom, že se člověk cítí velmi otevřený a bez jakýchkoliv omezení. V některých případech, kdy například během takového snu vidíte, jak se vám někteří lidé okolo vás smějí, může jít o vnitřní pocit strachu z odhalení vašich nejhlubších tajemství a zranitelnosti.

Sny o létání

Sny o létání obecně vypovídají o tom, že vás trápí některé potíže ve vašem osobním životě nebo že se snažíte nad někoho neustále povyšovat. V některých případech, jako je například stoupání vzhůru v letadle, jde však o symbol růstu ve všech směrech, nadhledem a osvobození od pout, která vás svírala. Pokud se vám zdá, že pilotujete letadlo, tak jste člověk, který se často nedokáže shodnout s druhými.

                                                               

Když ve snu padáte

Často se lidem také zdá, že ve snu padají, ovšem ještě než se stačí srazit se zemí, tak se vrátí do stavu bdělého vědomí. Takovéto sny mohou často vypovídat o tom, že se necítíte mít pod kontrolou určité stránky svého osobního života nebo se bojíte v životě zanechat něčeho, o čem samy víte, že vás brzdí.

 

 

2022.07.23 | Jana Brandtlová | přečteno: 30185x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: sny symboly význam snů význam symbolů padání smrt létání zuby

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Super - zdravé luštěniny aneb proč je jíst pravidelně?

Luštěniny by měly být součástí každého zdravého jídelníčku. Jsou ale zcela nedoceněnou potravinou. Ať už je to špatnými ...
 
celý článek | Hana Grmelová | 2019.02.22 | přečteno: 30184x

Princezna koloběžka

Obutá, neobutá, oblečená, neoblečená, ani pěšky, ani vozem. Znáte tu pohádku? Já dokonale. Vždycky jsem ji milovala, ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.07.10 | přečteno: 30145x

5 zásad, jak si i v létě udržet krásné vlasy a recepty na domácí hydratační masky

Mnoho z nás se celý rok nemůže dočkat, až přijde léto a s ním sladké nicnedělání u vody, koupání a opalování. Jenže rado...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.07.29 | přečteno: 30083x

Přemýšlíte, jak oživit design svého interiéru? Panely Rocko jsou skvělá volba!

Designové velkoformátové panely Rocko dodají styl vaší koupelně, obývacímu pokoji, nebo kuchyni, dokonce i v k...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.05.10 | přečteno: 30140x
 

Portál pro ženy