newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vyhrajte poukaz na zážitkové malování a objevte nový způsob relaxace

 
Vyhrajte poukaz na zážitkové malování a objevte nový způsob relaxace

Jako děti jsme pastelky, fixy nebo štětec měli v rukách každou chvíli. A bylo nám přitom úplně jedno, jestli nám malování jde, nebo na něj příliš nemáme talent. Přinášelo nám radost, a to bylo nejdůležitější. Pak ale přišlo dospívání a s tím spousta z nás pod tíhou sebekritiky malířské potřeby nadobro odložila. Ale to je velká škoda. Odhoďte stud a zábrany a vyzkoušejte zážitkové malování Creative-U. Pod vedením zkušeného malíře vytvoříte dílo, na které budete pyšní. A navíc si u toho báječně odpočinete.

 

Co je zážitkové malování?

Zážitkové malování nejsou lekce malování pro nadějné malíře. Jedná se o zajímavou formu sebepoznání v příjemném prostředí kaváren, restaurací či venkovních prostor, kde plátno, barvy a štětce jsou jen prostředkem vyjádření svých emocí a velmi často i poznání, že namalovat pěkný obraz může zvládnout skutečně každý bez ohledu na množství talentu, jenž mu byl dán do vínku. Pokud si k němu vypijete ještě dobrý pohár vína, vaši radost to jen umocní.

Smysl spočívá v tom, že lidé, i ti, kteří malovat vůbec neumí, namalují pod vedením profesionálního malíře krásné obrazy. Lidé se baví a zároveň relaxují. Zážitkové malování je známé svými benefity pro duševní zdraví, kreativní malba podporuje úlevu od stresu, zvyšuje kreativní růst a optimismus a lidé se obecně cítí šťastni, což je důležité obzvlášť v této době.

 

 

Zážitkové malování je ve světě už docela známé a oblíbené, u nás jde ale o novou aktivitu. Založila ji v loňském roce Jarmila Valičková. Jak na tuto myšlenku přišla? To už odpoví sama:

„Během mé životní cesty a práce v Asii v holistických wellness centrech, kde jsem pořádala hudební lázně s léčivými nástroji, zvukoterapie a meditace mohu říci, že se považuji za horlivého studenta relaxačních technik, a proto mě koncept malování jako terapie zaujal.

Jedné deštivé noci, po čtyřech letech života v Thajsku, jsem seděla na terase a poslouchala kapky, jak bubnují na listy palmových stromů, které mě obklopovaly. Uvědomila jsem si, že pandemie jednou za století mění naše životy. Ať chceme nebo ne, životy nás všech včetně toho mého, a proto jsem se rozhodla, že se vrátím zpět do České republiky. Chtěla jsem být doma poblíž své rodiny a přátel a chtěla s sebou něco přivést. Aktivitu, která by mohla být pozitivní a prospěšnou pro všechny lidi všech věkových skupin ze všech oblastí života. Creative–U je v zásadě o znovunalezení štěstí v nás samotných.“

Harvardská lékařská univerzita v USA v roce 2017 zveřejnila článek s názvem „Léčivá síla umění“, který také odkazuje na dokument „Pamatuji si lépe, když maluji“, který shrnuje poznatky rostoucího výzkumu v oblasti kreativity a umění a potvrzuje jeho účinky. Malba byla spojena se zlepšenou pamětí, lepším zvládáním stresu, rozšiřuje kreativní růst, kultivuje emoční růst, stimuluje optimistický postoj, vylepšuje řešení problémů a motorické dovednosti. A to už je hodně důvodů ji zkusit.

Další informace najdete na www.creative-u.cz.

Soutěž o poukaz na zážitkové malování Creative-U

Vyzkoušejte na vlastní kůži zážitkové malování a přesvědčte se o tom, že je to krásná a smysluplná aktivita. Pro pět z vás máme připravený poukazy na zážitkové malování Creative-U v sobotu 21.8.2021, kdy se bude malovat hlava Buddhy. Stačí zaslat správnou odpověď a mít štěstí při losování.

Soutěžní otázka:

Ve kterém městě se toto zážitkové malování pořádá?

a) Ostrava

b) Brno

c) Praha

Nápovědu najdete zde.

Svou odpověď posílejte na adresu soutez@portalprozeny.cz a to nejpozději do středy 21.7.2021. Do předmětu zprávy napište "malování". Přejeme hodně štěstí!

 

 

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR - Soutěže.cz a na Websoutěže.cz
2021.07.03 | Martina Limbergová | přečteno: 30165x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: soutěž poukaz zážitkové malování Creative-U

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Sháníte šperk pro sebe či skvělý dárek pro svou polovičku nebo příbuzné? Zvolte Klenot TV!

Šperky jsou nesmrtelně skvělou volbou při výběru dárku pro ženy jakéhokoliv věku. Nikdy neurazí, za to téměř vždy nadchn...
 
celý článek | Admin | 2021.09.23 | přečteno: 30153x

4 důvody, proč vyrazit na dovolenou v obytném voze

Toužíte po nezapomenutelné dovolené? Udělejte své rodině radost a naplánujte jedinečnou cestu napříč zajímavými místy...
 
celý článek | Admin | 2016.03.31 | přečteno: 30117x

Letní dekorace do kuchyně

Ještě než léto nadobro odejde a dopřeje prostor krásnému podzimu, můžete jej pozvat na návštěvu do své kuchyně. Je to id...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.09.02 | přečteno: 30183x

Moderní léčba: Od bolestí kloubů může pomoci i krevní plazma

Bolesti pohybového aparátu trápí téměř všechny generace. Kromě klasické léčby, jako jsou léky a rehabilitace, se při ...
 
celý článek | Admin | 2016.03.29 | přečteno: 30154x
 

Portál pro ženy