newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vybíráte pánské sako a nevíte si rady? Máme pro vás pár tipů

 
Vybíráte pánské sako a nevíte si rady? Máme pro vás pár tipů

Někteří si myslí, že se sako nosí pouze na společenské akce. Tak to ale není. Na trhu najdete jak klasická saka do divadla, tak příjemná lehká saka na každý den. Stačí si vybrat to pravé. Jak na to? To vám prozradíme v článku.

 

Víte, kdy si obléknout sako a kdy oblek?

Dresscode je důležitý pro ženy i muže. Stejně jako dámy si i vy musíte zohlednit, která pravidla daná akce nebo událost má. Muži občas pánské sako považují za nepohodlné pro každodenní nošení, ale to je škoda. Tento kousek sluší opravdu každému. Na výběr máte teoreticky ze dvou variant – obyčejné sako nebo elegantní oblek. Každý si žádá jiné využití.

Sako k riflím je nesmrtelná kombinace

Samotné sako se hodí na neformální události, kam chodíte ve volném čase, např.  ale někdy i zaměstnání, kde je povolen uvolněný dresscode – restaurace, kino, uvolněná výstava či venkovní letní akce.

Oblek jako symbol slušnosti

Obleku se nevyhnete na formální místech jako je divadlo, pohřeb, zaměstnání s nároky na slušné oblečení a závěrečné školní zkoušky.

 

Jak sako kombinovat?

Určitě jste si všimli, že se k saku nosí džíny nebo plátěné kalhoty. Ani s jedněmi neuděláte chybu. Pokud se snažíte o uvolněný styl, nebojte se experimentovat. Vyzkoušejte si daný outfit před zrcadlem, nechte si poradit od drahé polovičky a můžete jít. Přísné pracovní prostředí navštivte s vyžehlenou košilí a kalhotami.

A pamatujte na to, že ať jde o formální nebo neformální situaci, čisté boty jsou základ. Před odchodem z bytu si je zkontrolujte, je jedno, jestli jsou to tenisky, polobotky nebo mokasíny.

Rozepnuté knoflíčky jsou stylové

Pánské sako k riflím patří mezi oblíbené kombinace. Na nohy nahoďte mokasíny a na rameno koženou tašku. Uvolněného stylu dosáhnete rozepnutím prvních dvou knoflíků u košile. Chybu neuděláte ani sundáním kravaty a vyhrnutím rukávů. Stačí pár minut a váš pracovní oděv prokoukne. Skvělé na rande.

Bez čisté košile to nepůjde

Pokud situace vyžaduje oblek, připravte si vyžehlené kalhoty a košili. Pokud tak chodíte každý den, pořiďte si ruční napařovač oděvů. Během chvilky se zbavíte nechtěných záhybů, a dokonce i zápachu jako je pot a cigaretový kouř. O boty se pečlivě starejte, pokud jsou kožené, určitě si zaslouží kvalitní ochranný sprej (impregnace) nebo vosk.

 

Slim, regular, britský, ... Jaký si vyberete?

Sako musí padnou na první dobrou, jinak ho začnete velmi rychle nesnášet. Samozřejmě lze zajít za švadlenou, ale spíš se snažte správně měřit a vybírat.

 

V nabídce na vás vyskočí projmutý vypasovaný střih zvaný slim – sluší štíhlým mužům a klasický střih regular pro všechny. Nákup saka na internetu neuspěchejte, změřte si obvod pasu a hrudníku. Naměřené rozměry si zapište, jsou naprosto klíčové. Řiďte se podle přiložených velikostních tabulek nebo si nechte poradit od zákaznické podpory.

 

Nesmíme zapomenout ani na americký střih, britský střih a italský střih. Jejich rozdíly spočívají v počtu knoflíku, kapsiček a rozparků.

 

2021.08.30 | Lea Kubová | přečteno: 30093x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: móda pánská móda oblek sako dress code

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Sex nebo milování?

Jsou tato dvě slova synonyma nebo antonyma? Za co lze považovat sex a za co milování? Znamenají tato slova pro vás to...
 
celý článek | Meridene | 2014.05.28 | přečteno: 30201x

Rozšířené mýty v péči o pleť

Nejen o vlasech, ale také o naší pleti a péči o ni koluje spousta mýtů a polopravd. Někdy kvůli nim používáme kosmeti...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.07.14 | přečteno: 30034x

6 nejvtipnějších svatebních darů

Na svatbách se tradičně sejde spousta rozličných svatebních darů. Někteří hosté dávají přednost darům finančním, za k...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2014.05.19 | přečteno: 30076x

Oznamte svatbu originálně!

Budete se vdávat? Gratulujeme! Už víte, jaké šaty si obléknete? Máte povědomí o místě, kde se bude konat svatební hostin...
 
celý článek | Admin | 2019.05.17 | přečteno: 30107x
 

Portál pro ženy