newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

V oříškovém ráji

 
V oříškovém ráji

 

Jsou malé, dobré a plné tuku. A také plné látek, které nám pomohou s různými zdravotními neduhy.

 

 

Oříšky polité vrstvou imitace čokoládové polevy nebo posypané solí jako čtyři namrzlé chodníky zaráz při korzování po obchodu ignorujte. Zaměřte se na jejich přírodní natural kamarády. Zde jsou tipy na některé z nich:


 

PARA OŘECHY

Para ořechy jsou dobré na nervy. Pokud jste naštvaní, přecitlivělí a máte potíže s koncentrací, sáhněte po balíčku s para ořechy. Jsou také skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, takže vás rychle zasytí, pokud nemáte v celodenním shonu čas připravit si svačinu. Rychle se však kazí, a proto je nutné je včas zkonzumovat (nebuďte rozpačití nad malými gramážemi v balíčcích, má to svůj význam).  Pokud jich sníte moc, mohou mít projímavé účinky, takže zde je na místě držet své chutě na uzdě.


 

KEŠU

Kešu oříšky v sobě obsahují velké množství vápníku a hořčíku, takže díky nim budete mít kostru pevnou jak ze železa, které mimochodem mají kešu také v zásobě a pomáhají tak v boji s únavou. A, přetože je to značně individuální a někteří se mnou nemusí souhlasit, jsou dle mého názoru ze všech oříšků nejchutnější a vždycky se po nich nejrychleji "zapráší".


 

LÍSKOVÉ OŘÍŠKY

Lískové oříšky chrání srdce a ledviny a celkově posilují organismus, aby jej neudolaly všechny problémy jeho světa, které se na něj valí. Navíc jsou skvělou záchranou nad žravo-čokoládovými náladami, pokud je namixujete s kakaem a něčím sladkým (a pro lepší konzistenci s trochou mléka nebo vody).


 

PISTÁCIE

V současné době trpí mnoho lidí vysokým krevním tlakem, což je zajisté způsobeno hektickým životním stylem. Pistácie snižují krevní tlak a chrání před kardiovaskulárními chorobami. Jsou také využívány ve výživě při onemocnění rakovinou.


 

VLAŠSKÉ OŘECHY

Snižují tzv. špatný cholesterol a stejně jako pistácie pomáhají zabraňovat vzniku srdečních onemocnění. Díky zinku obsaženém ve vlašských ořeších budete mít navíc krásné vlasy a nehty. Zobejte je také, pokud se snažíte o miminko, neboť pomáhají při léčbě neplodnosti.


 

Kolik oříšků denně sníst?

Řada z nás má tendenci vzít do ruky balíček ořechů a postupně je všechny zkonzumovat. Aby však ořechy byly pro naše tělo skutečně přínosem, měli bychom se držet určitých množstevních mantinelů. Celkově bychom si mohli dopřát hrst ořechů denně.

Para ořechy: 6 kusů

Kešu: 18 kusů

Lískové oříšky: 15 kusů

Pistácie: 8 kusů

Vlašské ořechy: 14 kusů

 

 

Image courtesy by Stock Image at FreeDigitalPhotos.net

 

2014.12.27 | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 30124x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: výživa oříšky zdraví

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Čím si připít na Silvestra? Bublinky nejsou povinnost!

Oslava nového roku se blíží, a tak je na čase začít přemýšlet, čím si vlastně o půlnoci připijete. Vsadíte na klasické š...
 
celý článek | Admin | 2018.12.08 | přečteno: 30083x

Opilé patnáctky

  Chcete si po dlouhé době vyrazit s vašimi nejbližšími, upustit od každodenní rutiny a zbavit se přeby...
 
celý článek | Jakub Špiller | 2013.04.19 | přečteno: 30110x

Vůně dělá dům či byt domovem

Vůně je to, co dělá z našeho domova útulné místo, kde rádi trávíme svůj čas. A je to také to, co si z návštěvy u nás ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.07.24 | přečteno: 30018x

Zimní energie

S přicházející zimou a vidinou Vánoc a vánočního cukroví, smažených řízků, chlebíčků a dalších lákadel, se spous...
 
celý článek | Jana Kodlová | 2013.01.03 | přečteno: 30225x
 

Portál pro ženy