newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Trápí vás nějaké problémy? Najděte cestu ke spokojenosti s pomocí psychoterapie a hypnózy

 
Trápí vás nějaké problémy? Najděte cestu ke spokojenosti s pomocí psychoterapie a hypnózy

Chybí vám energie kvůli nespavosti? Přepadají vás úzkosti? Nedaří se vám kvůli nízkému sebevědomí navazovat zdravé vztahy? Potřebujete posílit svou motivaci a konečně přestat kouřit nebo se efektivně naučit angličtinu? S tím vším i dalšími problémy vám pomůže psychoterapie nebo hypnóza pod vedením hypnoterapeuta. Nechte si pomoci a užívejte si spokojenější život.

 

 

Dnešní doba klade na každého z nás spoustu nároků. Denně se na nás valí záplava problémů, které někdy už ani nezvládáme pojmout a řešit. Tlak na výkon v práci, snaha o fungující domácnost a spokojenou rodinu a pochybnosti, zda toho děláme pro sebe a pro všechny kolem dost, nás často vymačkávají jako citrón. A zároveň nám především média a sociální sítě neustále nastavují obraz lidí, kteří toto všechno hravě zvládají a ještě se u toho tváří tak šťastně. Není divu, že pak o sobě začneme pochybovat a hledat chyby v sobě. Vše je ale jen o naší hlavě. Místo neustálého hledání problémů a chyb bychom se měli zaměřit na svůj osobní rozvoj, naučit se využívat svoje schopnosti a dovednosti na maximum. Náš mozek je naším největším pokladem, jen se jej musíme naučit efektivně používat. „Využívejte počítač mezi svýma ušima“, jak říká psychoterapeut a hypnoterapeut Libor Činka. Hezky se to čte, ale jak na to? Nemusíte vše zvládnout sami. Nejlepším pomocníkem vám bude právě zkušený psychoterapeut, který vás povede.

Psycholog, psychoterapeut, psychiatr – za kým jít?

Pokud se rozhodneme řešit své problémy s odborníkem, hledáme obvykle psychologa. S mnoha potížemi by nám ale lépe a účinněji pomohl psychoterapeut. Ačkoliv se to často zaměňuje, není to to samé. Psycholog je odborníkem na fungování lidské psychiky a stejně jako psychiatr se zaměřuje především na její poruchy a jejich léčbu. Psychiatr je zpravidla léčí medikací, psycholog slovem. Psychoterapeut má k psychologii blízko, ale není to stejné. K psychoterapeutovi můžete zamířit, kdykoliv se necítíte dobře a jste s něčím ve svém životě nespokojení. Vůbec to nemusí být nic patologického, ale třeba „jen“ snaha o lepší uplatnění v práci nebo zlepšení komunikace ve vztahu s partnerem. Ale samozřejmě vám dobrý psychoterapeut pomůže zvládnout také závažnější psychické i některé fyzické problémy.

 

Hypnózou k ozdravení duše a spokojenějšímu životu

Jednou z účinných metod pomoci je hypnoterapie. Hypnóza je stav mysli, kdy se zvyšuje vnímavost podvědomí. V hypnotickém stavu naše vědomá mysl odpočívá a naopak podvědomí pracuje na maximum a zintenzivňuje všechny děje a prožitky. A právě toho se dá při hypnoterapii využít a nastavit v podvědomí pozitivní vzorce. Ty nám pak pomohou odbourat problémy, které nás omezují, trápí nás nebo nám brání v seberealizaci. Jistě jste si už také někdy pomysleli, že na to či ono nemáte dost silnou vůli. A právě tuto svoji vůli a vnitřní sílu v sobě díky změně podvědomého myšlení objevíte. Dokážete lépe pracovat se svými dovednostmi a využívat je naplno.

S hypnózou je spojeno mnoho mýtů, které jí ubírají na důvěryhodnosti. Ale nemusíte se vůbec ničeho obávat. Není možné vás v hypnotickém stavu ovlivnit tak, abyste řekli nebo udělali něco, s čím ve svém vědomí nesouhlasíte, co je v rozporu s vašimi vnitřními hodnotami. Hypnoterapeut z vás jistě nevyláká třeba údaje k vašemu účtu nebo vás nenaprogramuje k trestnému činu, jako to bývá někdy ve filmech. Hypnóza je bezpečnou terapeutickou metodou, která je vždy o spolupráci hypnoterapeuta a klienta a nemá žádné kontraindikace.

Hypnóza = regresní terapie? V žádném případě

Častým omylem také bývá představa, že se při hypnóze prostě vrátíte do minulosti, znovu si odžijete svá traumata a tím se osvobodíte od svých problémů. Tímto se zabývá regresní terapie, kterou mnozí odborníci nabízí. Mnoho jiných odborníků před tímto postupem ale naopak varuje. Lidská psychika je daleko složitější a pamět neukládá nic přesně tak, jak se to v minulosti stalo. Naše vzpomínky jsou proto zkreslené a nedá se jít rovně přímo za příčinou nějakého problému z minulosti. Dokonce může být tento postup pro naši psychiku i nebezpečný. Srozumitelně to vysvětluje psychoterapeut Libor Činka v tomto videu:

 

         

Regresni terapie - Libor Činka from Libor Činka on Vimeo.

 

 

2022.03.16 | Martina Limbergová | přečteno: 30326x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: psychické problémy pomoc terapie psychoterapeut hypnoterapeut hyúnóza

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Sex na jednu noc? Ano, ale nezapomínejte na důležitá pravidla!

Být single má určité výhody, ale také nevýhody. Mezi ně patří i nedostatek sexu. Jistě, autoerotika je občas příjemná, a...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.08.18 | přečteno: 30209x

1000 věcí

  Já poměrně ráda čtu, od opravdu hodnotných literárních děl, po krátké úderné články na různých blozích a i...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.26 | přečteno: 30107x

Toaletní stolek – stylový doplněk ložnice, který si zamilujete

Víte, co si dobře pamatuji z pohádek o princeznách? Záběry, kdy seděly před svým toaletním stolkem se zrcadlem a česaly ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.12.16 | přečteno: 30062x

Které bylinky povolat do služby pro zářivé vlasy?

Vlasy, považované za korunu krásy, mohou v zimě pořádně strádat. Podílí se na tom jak úbytek sluníčka, tak nepříznivé po...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2024.02.11 | přečteno: 296x
 

Portál pro ženy