newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Trápí vás nějaké problémy? Najděte cestu ke spokojenosti s pomocí psychoterapie a hypnózy

 
Trápí vás nějaké problémy? Najděte cestu ke spokojenosti s pomocí psychoterapie a hypnózy

Chybí vám energie kvůli nespavosti? Přepadají vás úzkosti? Nedaří se vám kvůli nízkému sebevědomí navazovat zdravé vztahy? Potřebujete posílit svou motivaci a konečně přestat kouřit nebo se efektivně naučit angličtinu? S tím vším i dalšími problémy vám pomůže psychoterapie nebo hypnóza pod vedením hypnoterapeuta. Nechte si pomoci a užívejte si spokojenější život.

 

 

Dnešní doba klade na každého z nás spoustu nároků. Denně se na nás valí záplava problémů, které někdy už ani nezvládáme pojmout a řešit. Tlak na výkon v práci, snaha o fungující domácnost a spokojenou rodinu a pochybnosti, zda toho děláme pro sebe a pro všechny kolem dost, nás často vymačkávají jako citrón. A zároveň nám především média a sociální sítě neustále nastavují obraz lidí, kteří toto všechno hravě zvládají a ještě se u toho tváří tak šťastně. Není divu, že pak o sobě začneme pochybovat a hledat chyby v sobě. Vše je ale jen o naší hlavě. Místo neustálého hledání problémů a chyb bychom se měli zaměřit na svůj osobní rozvoj, naučit se využívat svoje schopnosti a dovednosti na maximum. Náš mozek je naším největším pokladem, jen se jej musíme naučit efektivně používat. „Využívejte počítač mezi svýma ušima“, jak říká psychoterapeut a hypnoterapeut Libor Činka. Hezky se to čte, ale jak na to? Nemusíte vše zvládnout sami. Nejlepším pomocníkem vám bude právě zkušený psychoterapeut, který vás povede.

Psycholog, psychoterapeut, psychiatr – za kým jít?

Pokud se rozhodneme řešit své problémy s odborníkem, hledáme obvykle psychologa. S mnoha potížemi by nám ale lépe a účinněji pomohl psychoterapeut. Ačkoliv se to často zaměňuje, není to to samé. Psycholog je odborníkem na fungování lidské psychiky a stejně jako psychiatr se zaměřuje především na její poruchy a jejich léčbu. Psychiatr je zpravidla léčí medikací, psycholog slovem. Psychoterapeut má k psychologii blízko, ale není to stejné. K psychoterapeutovi můžete zamířit, kdykoliv se necítíte dobře a jste s něčím ve svém životě nespokojení. Vůbec to nemusí být nic patologického, ale třeba „jen“ snaha o lepší uplatnění v práci nebo zlepšení komunikace ve vztahu s partnerem. Ale samozřejmě vám dobrý psychoterapeut pomůže zvládnout také závažnější psychické i některé fyzické problémy.

 

Hypnózou k ozdravení duše a spokojenějšímu životu

Jednou z účinných metod pomoci je hypnoterapie. Hypnóza je stav mysli, kdy se zvyšuje vnímavost podvědomí. V hypnotickém stavu naše vědomá mysl odpočívá a naopak podvědomí pracuje na maximum a zintenzivňuje všechny děje a prožitky. A právě toho se dá při hypnoterapii využít a nastavit v podvědomí pozitivní vzorce. Ty nám pak pomohou odbourat problémy, které nás omezují, trápí nás nebo nám brání v seberealizaci. Jistě jste si už také někdy pomysleli, že na to či ono nemáte dost silnou vůli. A právě tuto svoji vůli a vnitřní sílu v sobě díky změně podvědomého myšlení objevíte. Dokážete lépe pracovat se svými dovednostmi a využívat je naplno.

S hypnózou je spojeno mnoho mýtů, které jí ubírají na důvěryhodnosti. Ale nemusíte se vůbec ničeho obávat. Není možné vás v hypnotickém stavu ovlivnit tak, abyste řekli nebo udělali něco, s čím ve svém vědomí nesouhlasíte, co je v rozporu s vašimi vnitřními hodnotami. Hypnoterapeut z vás jistě nevyláká třeba údaje k vašemu účtu nebo vás nenaprogramuje k trestnému činu, jako to bývá někdy ve filmech. Hypnóza je bezpečnou terapeutickou metodou, která je vždy o spolupráci hypnoterapeuta a klienta a nemá žádné kontraindikace.

Hypnóza = regresní terapie? V žádném případě

Častým omylem také bývá představa, že se při hypnóze prostě vrátíte do minulosti, znovu si odžijete svá traumata a tím se osvobodíte od svých problémů. Tímto se zabývá regresní terapie, kterou mnozí odborníci nabízí. Mnoho jiných odborníků před tímto postupem ale naopak varuje. Lidská psychika je daleko složitější a pamět neukládá nic přesně tak, jak se to v minulosti stalo. Naše vzpomínky jsou proto zkreslené a nedá se jít rovně přímo za příčinou nějakého problému z minulosti. Dokonce může být tento postup pro naši psychiku i nebezpečný. Srozumitelně to vysvětluje psychoterapeut Libor Činka v tomto videu:

 

         

Regresni terapie - Libor Činka from Libor Činka on Vimeo.

 

 

2022.03.16 | Martina Limbergová | přečteno: 30329x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: psychické problémy pomoc terapie psychoterapeut hypnoterapeut hyúnóza

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Já se prostě mám rád!

Mám kamarádku, která je šťastně vdaná, má dceru a taky práci. Je pohledná a vtipná, chytrá a oblíbená.  ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.06.16 | přečteno: 30101x

Ozdobte své ruce kouzelnými letními barvami

K létu patří veselé barvy, mezi kterými přímo září neonové barvy. Ty jsou letos opravdu IN, díky své hravosti a neotř...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.06.18 | přečteno: 30080x

Ohrožená: Psychothriller, který vás pohltí od začátku do konce

Napínavý detektivní příběh s místy až mrazivými prvky thrilleru, kde ale nechybí ani milostné zápletky a emoce, pře...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.10.21 | přečteno: 30112x

Obrácený koláč s chutí a vůní jablek

Pátráte po receptu na nedělní dezert? Upečte jednoduchý, lehký a výtečný obrácený koláč s jablky. Je to snad už ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.02.27 | přečteno: 30418x
 

Portál pro ženy