newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Těhotenská kalkulačka: zdroj informací a bořič nejčastějších mýtů

 
Těhotenská kalkulačka: zdroj informací a bořič nejčastějších mýtů

Radost při pohledu na dvě čárky na těhotenském testu často vystřídají strach a nejistota ohledně budoucnosti a toho, co na ženu v tomto zásadním životním období čeká. Změna nálad nebo kolísavost pocitů jsou v těhotenství zcela běžné. Jak takzvané „očekávání“ probíhá a na co se během něj připravit? Většina žen zadává po zjištění otěhotnění klíčová slova do vyhledávače a lustruje získané poznatky. To je zcela zbytečné, veškeré relevantní, a hlavně pravdivé, informace jsou dostupné na jednom webu. Modrý koník je kvalitním online zdrojem potřebných informací a také bořičem leckterých tradovaných mýtů.

 

Vše se točí okolo termínu porodu

„Kdy máš nebo máte termín?“ Na datum porodu se ptají kamarádky, rodina i lékaři na všech vyšetřeních. Jedná se o klíčový údaj z mnoha důvodů. Jakým způsobem se zjišťuje? Lékař určí datum podle poslední menstruace a zaznamená jej do těhotenské průkazky.

Obdobně funguje těhotenská kalkulačka, která navíc poskytne informace ohledně časového rozmezí pro porod, týdnu těhotenství nebo počet dní zbývajících do narození děťátka. Termín porodu je třeba znát i pro podání žádosti o peněžitou pomoc v mateřství nebo o rodičovský příspěvek, musí se oznámit též na personálním oddělení zaměstnavatele.

Rádce v průběhu očekávání

Na těhotenství se nelze nikdy dokonale připravit, existuje mnoho momentů, které ženu překvapí. Vždy je ale dobré mít po ruce rádce, který zná odpovědi na dotazy ohledně jeho průběhu nebo vývoje embrya a plodu. Těhotenská kalkulačka na webu Modrý koník zahrnuje rozpis všech čtyřicet dvou týdnů těhotenství, není proto třeba hledat jinde. Veškeré poznatky jsou pravdivé a poskytnuté samotnými odborníky a týkají se zdravotního stavu ženy v konkrétním čase a vývoje plodu v břiše.

Nechybí obrázky, videa nebo snímky z ultrazvuku, které usnadňují pochopení vývinu. Vyčerpávající fakta k jednotlivým tématům mohou vést u těhotných k uklidňujícím pocitům. Duševní pohoda je nadto v těhotenství klíčová pro jeho bezproblémové zvládnutí.

Pozor na mýty a nepravdy

Jak vypadá embryo v průběhu prvního a plod v době druhého nebo třetího trimestru? Jak se připravit na různá vyšetření a jak na porod? Web přináší ke každému týdnu množství informací a rad, jak zvládnout určitou situaci. Poradí s výživou a stravováním, jak předcházet zdravotním obtížím nebo čeho se vyvarovat.

Je zdrojem ověřených znalostí a předchází tím šíření různých mýtů, které se online prostředím často šíří. Některé nepravdy mohou mít dalekosáhlé důsledky pro zdraví matky a jejího dítěte, proto je vhodné konzultovat v době těhotenství pouze relevantní zdroje a nespoléhat se na neověřené zahraniční webové stránky. Výhodou webu Modrý koník je také možnost zadat dotaz do anonymní poradny, které vedou odborníci nebo kde se uživatelky svěřují s různými pochybnostmi nebo netypickým průběhem těhotenství.

 

2023.04.03 | Nina Albertová | přečteno: 30152x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: rodina děti těhotenství modrý koník těhotenská kalkulačka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

4+1 metoda, jak se zbavit zadní rýmy

Počasí si z nás často dělá dobrý den. Chvíli mrzne, pak se rázem oteplí, a naopak. To je problémem i letošní zimy. Takov...
 
celý článek | Hana Grmelová | 2019.03.02 | přečteno: 30218x

Slovníček wellness pojmů – 1. díl

Vyznáte se ve světě wellness?  Výrazů, procedur, nových metod a potravin je požehnaně a navíc stále nové vz...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2016.02.18 | přečteno: 30078x

Lék, povzbuzující nápoj, součást rituálů a mnoho dalšího. Seznamte se s yerba maté

Yerba maté neboli lístky cesmíny paraguayské, je oblíbený povzbuzující nápoj, stejně jako průvodce při rituálech. Přípra...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.04.16 | přečteno: 30141x

Podívej se na ni, jak se dobře vdala

  Tak tuhle větu jsem od dětství slýchala poměrně často, při všech rodinných setkáních, oslavách, návštěvách...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.10.14 | přečteno: 30141x
 

Portál pro ženy