newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Takový normální týden u nás

 
Takový normální týden u nás

„Ty si musíš kafe se mnou poznamenat do diáře?“ napsala mi do chatu sestřenka z Prahy, která se zase jednou za čtvrt roku hodlala ukázat v našem městečku. Ano, musím. Nemám sklerózu, ale máme tolik aktivit, že už prostě diář vést musím. Máme jeden rodinný, který sdílíme spolu s manželem, a poté mám ještě svůj papírový, kam si píšu různé zajímavé věci, o tom ale až v jiném článku, který pro vás chystám.

 

Každý den vstáváme v pět hodin. No, abych byla upřímná, tak každý den se to vstávání o pět minut prodlouží, takže v pátek už je to v půl šesté. Svačiny, obědy, věci do školky, cestou do auta vynést odpadky…. klasický ranní kolotoč.

Občas si říkám, že jediná klidná část dne by mohla být v práci, ale vzhledem k místu, kde dělám, to bohužel není možné. I tady musím používat kalendář a tzv. lístečkový systém, abych na něco nezapomněla.

Pracuju na úřadě, takže pondělí a středa jsou dny fakt hektické. V pět končím, rychlý nákup, doma balím tašku do fitka a upíjím protein z šejkru, abych nešla s prázdným žaludkem. Z fitka přicházím v osm. Naštěstí mám hodného manžela, který zatím uvaří oběd na druhý den a obstará našeho syna. Středa se od pondělí liší tím, že mám ještě méně času než v pondělí. V půl šesté máme holčičí vyjížďky na kole. Takže z práce domů a protein tentokráte upíjím a snažím se na sebe navléct cyklistické kalhoty, kompresní podkolenky, dres, nasadím helmu, brýle a šupky na kolo. Vracím se v osm, někdy i v devět, když si s holkama a průvodcem dáme „jedno“.

Aby to nevypadalo, že jen já se realizuji na poli fitnes a cyklistiky, tak úterky, čtvrtky, pátky jsou manžela. Úterý a čtvrtek má cyklovyjížďky s trenérem, kdy trénuje na závody  a v pátek spinning, aby měl fyzičku. V tyto dny se věnuju našemu malému, trénujeme logopedii, rehabilitujeme a mezi tím se musím prokousat všemi zážitky, které mi nestihnul povědět v pondělí a ve středu.  Doháním žehlení, praní a takový ten běžný úklid, abychom doma nezapadali bordelem a špinavým nevyžehleným prádlem.

Víkendy jsou u nás různé. Když má manžel závody ( většinou v sobotu ), tak je sobotní den plný balení, přípravy, fandění, vybalování a spaní, protože jsme utahaní jako koťata. Neděle je den, kdy musím malému vynahradit bazén, který má slíbenou každou sobotu, a pak si uděláme nějaký hezký výlet, který zakončíme večeří někde venku, abychom byli zase někdy všichni spolu.

Prostě takový normální týden u nás. Jak to máte vy? Taky si musíte psát diář, abyste si všechno pamatovali?

2016.07.05 | Meridene | přečteno: 30062x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: rodina vztahy plánování diáře

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co je blockchain a v čem spočívá jeho výjimečnost? A mohl by skutečně od základu proměnit fungování naší současné společnosti?

Co je blockchain a v čem tkví jeho potenciál, v tom mají zcela jasno zřejmě jen skuteční kryptoměnoví nadšenci. Většina ...
 
celý článek | Admin | 2019.07.12 | přečteno: 30060x

Dárky balte originálně, bez stresu a nezapomeňte ani na životní prostředí!

Vánoce jsou za dveřmi a k nim neodmyslitelně patří i strasti s balením vánočních dárků. Necháváte balení dárků vždy až n...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.12.16 | přečteno: 30136x

Brian Tracy: Letový plán

Měla jste nějaký sen, cíl, plán? Ať už se týkal pracovní kariéry nebo mezilidských vztahů? Či něčeho, co jste na sobě...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2015.11.09 | přečteno: 30152x

Jak vybrat kvalitní postel a správnou matraci?

Všichni dobře víme, že zdravý spánek je nezbytnou součástí našich životů. Odráží se na naší momentální náladě, psychi...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.09.04 | přečteno: 30851x
 

Portál pro ženy