newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Takový normální týden u nás

 
Takový normální týden u nás

„Ty si musíš kafe se mnou poznamenat do diáře?“ napsala mi do chatu sestřenka z Prahy, která se zase jednou za čtvrt roku hodlala ukázat v našem městečku. Ano, musím. Nemám sklerózu, ale máme tolik aktivit, že už prostě diář vést musím. Máme jeden rodinný, který sdílíme spolu s manželem, a poté mám ještě svůj papírový, kam si píšu různé zajímavé věci, o tom ale až v jiném článku, který pro vás chystám.

 

Každý den vstáváme v pět hodin. No, abych byla upřímná, tak každý den se to vstávání o pět minut prodlouží, takže v pátek už je to v půl šesté. Svačiny, obědy, věci do školky, cestou do auta vynést odpadky…. klasický ranní kolotoč.

Občas si říkám, že jediná klidná část dne by mohla být v práci, ale vzhledem k místu, kde dělám, to bohužel není možné. I tady musím používat kalendář a tzv. lístečkový systém, abych na něco nezapomněla.

Pracuju na úřadě, takže pondělí a středa jsou dny fakt hektické. V pět končím, rychlý nákup, doma balím tašku do fitka a upíjím protein z šejkru, abych nešla s prázdným žaludkem. Z fitka přicházím v osm. Naštěstí mám hodného manžela, který zatím uvaří oběd na druhý den a obstará našeho syna. Středa se od pondělí liší tím, že mám ještě méně času než v pondělí. V půl šesté máme holčičí vyjížďky na kole. Takže z práce domů a protein tentokráte upíjím a snažím se na sebe navléct cyklistické kalhoty, kompresní podkolenky, dres, nasadím helmu, brýle a šupky na kolo. Vracím se v osm, někdy i v devět, když si s holkama a průvodcem dáme „jedno“.

Aby to nevypadalo, že jen já se realizuji na poli fitnes a cyklistiky, tak úterky, čtvrtky, pátky jsou manžela. Úterý a čtvrtek má cyklovyjížďky s trenérem, kdy trénuje na závody  a v pátek spinning, aby měl fyzičku. V tyto dny se věnuju našemu malému, trénujeme logopedii, rehabilitujeme a mezi tím se musím prokousat všemi zážitky, které mi nestihnul povědět v pondělí a ve středu.  Doháním žehlení, praní a takový ten běžný úklid, abychom doma nezapadali bordelem a špinavým nevyžehleným prádlem.

Víkendy jsou u nás různé. Když má manžel závody ( většinou v sobotu ), tak je sobotní den plný balení, přípravy, fandění, vybalování a spaní, protože jsme utahaní jako koťata. Neděle je den, kdy musím malému vynahradit bazén, který má slíbenou každou sobotu, a pak si uděláme nějaký hezký výlet, který zakončíme večeří někde venku, abychom byli zase někdy všichni spolu.

Prostě takový normální týden u nás. Jak to máte vy? Taky si musíte psát diář, abyste si všechno pamatovali?

2016.07.05 | Meridene | přečteno: 30061x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: rodina vztahy plánování diáře

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Popelka špalda vás sveze na biovlně

Bio vládne modernímu životnímu stylu. Nejen proto, že je to trendy, ale jednoduše protože si více pochutnáte, budete ...
 
celý článek | Admin | 2013.11.19 | přečteno: 30042x

Stylové obklady promění váš domov

Také ctíte lidové pořekadlo „všude dobře, doma nejlíp“? Domov je zkrátka místem, kde to máme rádi a kam s...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.11 | přečteno: 30235x

Pozvánka: MAMINY CUP 2013

„MAMINY CUP 2013“ je třetí ročník jedinečného festivalu sportu a zdravého životního stylu maminek v ...
 
celý článek | Admin | 2013.05.09 | přečteno: 30090x

6 tipů, jak správně vymalovat byt

Při malováni chceme, aby stěny ladily s ostatním nábytkem a dokreslovaly atmosféru celého interiéru. Jak správně vymalov...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.02.27 | přečteno: 30337x
 

Portál pro ženy