newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Skoncujte se suchýma rukama, které nás v zimě často trápí

 
Skoncujte se suchýma rukama, které nás v zimě často trápí

Míváte také v zimě suché ruce? Je to velmi častý problém zejména v období, kdy teploty začnou padat pod bod mrazu. Ale i bez mrazu, naše ruce v chladných dnech zkrátka trpí. Proto pro vás máme několik tipů, jak s pravidelnou péčí dosáhnete nejen rukou jemných na dotek, ale ochráníte je před stárnutím a dalším poškozováním pokožky.

 

Ruce jsou nejvíce používanou částí těla a má na ně neustálý vliv působení vnějšího prostředí a jeho změny. Pokožka rukou navíc neobsahuje žádné mazové a potní žlázy a jen velmi málo podkožní tukové tkáně, která je téměř nechrání před odmaštěním a ztrátou vlhkosti. Důsledkem je pak suchá, drsná a popraskaná kůže. Aby ruce zůstaly vaší vizitkou, vyplatí se jim věnovat dostatek pozornosti.                                                             

Správné mytí rukou

Během mytí ztrácí kůže tuk a přirozenou vlhkost. Přesto je potřeba, i s ohledem na pandemii covidu, ruce si umývat i v chladných dnech a dbát na důslednou hygienu. Aby vaše pokožka nevysychala, sáhněte po jemných, pH-neutrálních tekutých mýdlech se složkami rostlinných olejů. Při mytí můžete rovnou stimulovat prokrvení rukou tím, že je budete střídavě oplachovat vlažnou a studenou vodou.     

                                                                                                     

Hydratace

Krémy na ruce obsahují látky, které na sebe vážou vlhkost a pokožku hydratují (například glycerin či urea). Jejich součástí bývají také výživné oleje, které dodávají kůži důležité mastné kyseliny (bambucké máslo nebo olivový olej), ale také látky s uklidňujícím účinkem (nejlépe heřmánek a šípek). Máte-li pokožku hodně opotřebovanou a zarudlou, pomohou přípravky s obsahem pantenolu, ceramidu nebo licochalconu A, což je extrakt z kořenů čínské lékořice. Doporučujeme použít také bavlněné rukavice, které se nosí na noc a účinnost přírodních produktů skvěle posilují.

                                                                

Ochrana proti slunci i v zimě

Pokud svítí zimní slunce a oteplí se natolik, že chodíme bez rukavic, je důležité chránit ruce anti-age krémem, protože běžně známé stařecké skvrny jsou právě důsledkem poškození pokožky UV-zářením. A jestliže jsou tyto pigmentové skvrny vaším problémem a na pokožce vám už vznikly, pomohou zesvětlující krémy s přírodními látkami, jako jsou například ovocné kyseliny nebo bisabolový olej.

                                                                

Pravidelný peeling

Peeling rukou je také velmi důležitou součástí péče o ně, ačkoli na první pohled se spojení chladu a peelingu může zdát podivné. Není to ale tak, že by peeling i tak drsné a suché ruce ještě více rozedřel. Naopak tím, že peeling odstraňuje odumřelé částečky kůže, suchým a hrubým rukám vrací jejich jemnost.

Velmi účinné jsou samozřejmě také všechny výživné koupele a masky, nejčastěji odborníci doporučují přípravky obsahující heřmánek, olivový olej a další přírodní látky.                 

                                                                

Tip na domácí přípravu peelingu

Na výrobu domácího peelingu budete potřebovat 5 polévkových lžic mořské soli a 5 polévkových lžic olivového oleje. Suroviny jednoduše smícháte, nanesete na ruce a asi po 10 minutách působení důkladně opláchnete.                                                              

A máme pro vás ještě jeden skvělý tip. Jednou týdně dopřejte svým rukám olejovou lázeň připravenou z vody a olivového nebo jojobového oleje. Smíchejte vlažnou vodu s trochou vybraného oleje a ruce do ní ponořte na 10 až 15 minut.

Přejeme krásné zimní dny s rukama jako z bavlnky.

2021.12.16 | Jana Brandtlová | přečteno: 30047x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: ruce krémy mýdlo peeling olivový olej mořská sůl hydratace výživa pokožky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pohodlné a trendové boty na jaro a léto. Co teď letí?

Párů bot nemáme nikdy dost. Platí to zejména pro pohodlnou obuv, kterou nosíme denně. A hlavně, výrobci na nás chrlí nep...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.06.27 | přečteno: 30124x

Pohodlné a stylové dívčí šaty

V dospělosti je oblečení často skutečným mučením. Obvykle jsou to dámy, které často bezmocně stojí před šatníkem, a přes...
 
celý článek | Admin | 2023.10.02 | přečteno: 578x

Život jedna báseň

Jaká je vaše nejoblíbenější činnost ve volném čase? Spíte? Čtete si? Sportujete? Tvoříte? Jste všestranný Ferda Mrave...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.10.23 | přečteno: 30327x

Víte, jak správně prát prádlo, aby vydrželo co nejdéle jako nové a neztrácelo barvu?

Fungl nová drahá pračka ještě nezaručuje perfektně vyprané prádlo, které i po několika vyprání drží tvar a barvu. Každý ...
 
celý článek | Admin | 2021.10.28 | přečteno: 30561x
 

Portál pro ženy