newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Recenze nákupu bytového textilu a metráže na Goldea.cz

 
Recenze nákupu bytového textilu a metráže na Goldea.cz

Goldea.cz je česká firma vyrábějící bytový textil v českých dílnách. Kromě šitých výrobků nabízí také velkou nabídku látek v metráži. Česká ruční výroba zajišťuje oproti sériové výrobě precizní přístup k výrobě ložního prádla a dalších bytových doplňků. Já jsem se rozhodla u Goldea.cz využít širokou nabídku metráže.

 

Rozsáhlá nabídka metrážového textilu

Ihned při vstupu do e-shopu Goldea.cz mě zaujalo, kolik druhů textilií nabízí. V jejich nabídce najdete nejen čistou bavlnu, ale také mikrovlákno, sypkovinu, fleece, flanel, slunečníkovinu, lehátkovinu a další specifické druhy metráží. Látky nabízí v mnoha různých motivech a při výběru je velmi obtížné se rozhodnout pro jeden konkrétní motiv. Většina z látek je v šíři 140-145 cm, některé v šíři 160 cm, což může být limitující v případě, že se chystáte ušít například větší závěs, povlečení nebo prostěradlo na dvoulůžko. Nicméně na většinu rukodělných výrobků jsou tyto šířky postačující. Potěšilo mě, že metráž je možné objednat od 0,5 metru, takže, pokud nakupujete látku s určitým cenovým stropem, můžete si “naklikat” přesně tolik látky, kolik potřebujete. Milým překvapením byly skladové zásoby nabízených metráží. U většiny látek bylo uvedeno, že mají skladem více jak 50 metrů. Pokud sháníte větší množství látky, zde Vás nejspíše obslouží. Dokonce uvádí, že nabízí množstevní slevy. Ty jsem ale nezkoušela využít, jelikož jsem sháněla pouze menší množství látek.

Osobně jsem potřebovala pestrou elegantní látku na ušití sukně, dále nějakou pestrou bavlněnou metráž na ušití veselých roušek a přihodila jsem pár druhů látky na ušití potahů na polštáře. Pro jistotu, kdybych se k objednávání letos už nedostala, jsem objednala i pár sezónních látek, z nichž je možné ušít dekorace (konkrétně vánoční látky: kárované, s vánočním potiskem a bavlnu v červeném odstínu, kterou je možné využít kdykoli.

Spolehlivé doručení na Zásilkovnu

Vždy raději volím Zásilkovnu a učinila jsem tak i v tomto případě. Přišla mi plastová obálka, v níž byly látky úhledně složené. Látky byly vložené v průhledném obalu, nejspíše z důvodu,  kdyby se cestou balíček poškodil. Rozhodně oceňuji, že není každá látka balena zvlášť, protože by to bylo zbytečné plýtvání.

 

 

Po rozbalení látek jsem zklamaně zjistila, že jsem špatně odhadla gramáže látek (proto doporučuju i vám jako potenciálním zákazníkům se tímto parametrem zabývat hlouběji). Mohu si za to sama: e-shop látku ve svém popisu přesně definuje a uvádí i gramáž. Zjistila jsem tak, že jsem si na sukni objednala látku, která je vhodná spíše na dekorace, nicméně nějaký pevnější batůžek z ní bude vypadat pěkně a na sukni využiju látku jinou.

Dekorační látky i obyčejná bavlna

Konkrétně se jednalo o španělskou metrážovou látku LONETA - WAIKIKI 701 PLAMEŇÁCI (viz obrázek) s potiskem plameňáků a listů filodendronu, které jsou teď tolik moderní. U látky LONETA - WAIKIKI 701 PLAMEŇÁCI je uvedené složení téměř půl napůl polyester s bavlnou, gramáž uvádí 190 g/m2 . V ruce je látka opravdu pevná a kvalitní, tudíž uvedené informace odpovídají realitě. Látka dle omaku bude vynikající na ušití batohu, taštičky nebo jiného cestovního příslušenství. Na sukni patrně využiju plátno SUZY VÍNOVÁ, jehož jsem si objednala víc. Je sice v nižší gramáži 145 g/m2  než jsem původně chtěla, ale i tak si myslím, že na letní kolovou sukni nebo letní šaty se výborně hodí. Ostatně by z ní bylo pár pěkných elegantních roušek, pokud mi něco zbyde.

 

 

Už od počátku ráda šiju barevné veselé roušky, abych se ubránila nepříjemným pocitům, které z nich v dřívějších dobách plynuly. Tomuto pocitu jsem ale věrná a na roušky jsem si objednala dětskou látku SIMONA - vzor 907 barevné rybičky. Kresba na tělech rybiček mi trochu připomíná slovácké vzory, což je mi velice blízké a dominantní modrá barva působí uklidňujícím dojmem. Tato dětská látka je ošetřena certifikátem Oeko-Tex 100, který dokazuje její zdravotní nezávadnost. Nemusíte se tedy bát použít ji pro výrobu jakýchkoli výrobků pro nejmenší.

 

 

Protože jsem poměrně rustikálně založený člověk, přemýšlela jsem i nad něčím přírodnějším pro výrobu látkových pytlíčků na bezobalové nákupy: na oříšky, zeleninu, ovoce a pečivo. E-shop nenabízí volnou lněnou metráž (přestože lněné ložní prádlo nabízí), ale z nabídky mě okamžitě zaujala látka s označením LONETA - MUNRO C-090 MANDALY. Z popisu na e-shopu jsem se dozvěděla, že jde opět o španělskou dekorační látku, která složením i gramáží je totožná s již zmíněnou látkou s plameňáky. Taková látka pro mě bude užitečná i pro obnovení mého původního hobby; šila jsem meditační zafu plněné pohankovými slupkami pro lidi ve svém okolí, nicméně jsem je šila z obyčejné čisté bavlny nízké gramáže, takže se povlaky trhaly.

 

 

Ostatně i co se týče meditačních zafu, budu moci služeb Goldea.cz ještě využít, neboť nabízí polystyrenové kuličky; těmi bych v budoucnu ráda částečně nahradila pohankové slupky. Polystyren sice nemá tak zázračné účinky, jako pohanka, ale využívá se často k výrobě sedacích pytlů, je levný a antialergenní.

Čekání na Vánoce

Svátky budu očekávat s vervou, neb zbylé dvě látky, které jsem objednala, jsou s vánoční tématikou. Ještě si nejsem jistá, na co je použiji, nicméně možností je mnoho. Dekorační látka LONETA - MOUNTAIN SNOW C-401 - vzor vánoční zvířátka na červeném patří opět do série španělských dekoračních látek s vyšší gramáží, stejně jako látka LONETA CANDY C-401 - ČERVENÉ KÁRO. Avšak tato károvaná metráž mi připadá na omak lehčí, než MOUNTAIN SNOW, nicméně půjde patrně jen o můj pocit. Výhodou kárované látky je, že ji nemusím použít jen o Vánocích, můžu si z ní klidně ušít závěsy na chalupu.

 

 

Goldea.cz nabízí také další doplňkový sortiment. Pořídíte zde řasící stuhy, molitany, výplně do polštářů a dek. Nenabízí však galanterní pomůcky, které musíte již vlastnit, nebo pořídit jinde. Pokud chcete z jejich látek vyrobit povlečení, prostěradla, záclony nebo přehozy, můžete e-shop oslovit s požadavkem výrobků na zakázku, případně si vybrat z jejich velké nabídky již hotových výrobků.

 

Autorka recenze: Kristýna Vaňková

 

2020.08.31 | Admin | přečteno: 30163x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: látky domácnost šití ruční práce recenze

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jahody pro zdraví i krásu

Čerstvě natrhané zralé jahody jsou jedním z nejlepších darů přírody - jsou sladké, chutnají ohromně a obsahují výjime...
 
celý článek | Vendula Králová | 2013.07.02 | přečteno: 30048x

Postele z masivu jsou neustále nejvyhledávanější — Proč tomu tak je?

Znáte ty stavy, když ležíte na rozvrzané posteli, po každém spánku vás bolí záda tak moc, až si myslíte, že se nezvednet...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.09.22 | přečteno: 30566x

Sedací souprava je srdcem obývacího pokoje

Ve které místnosti doma trávíte nejvíce času? Když pomineme spánek, bude odpověď s největší pravděpodobností znít obý...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.09.05 | přečteno: 30057x

Alternativní způsoby léčby

Alternativní medicína má mnoho podob a může nám tak pomoci řešit různorodé zdravotní trable. Společným a asi nejdůlež...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.03.25 | přečteno: 30233x
 

Portál pro ženy