newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Preferujete opálenou pleť? Pak ji nejprve na slunce připravte

 
Preferujete opálenou pleť? Pak ji nejprve na slunce připravte

Pokud patříte mezi ženy, které jednoznačně volí „sexy bronz“, možná pro vás nebude novinkou, že k dokonalému opálení pokožka potřebuje správnou přípravu. A víte také, jak přesně taková příprava vypadá? Protože pokud pleť na sluneční paprsky připravíte, bude se kůže nejen rovnoměrně opalovat, ale také zůstane déle krásná a zdravá.

 

Možná, že letos se chystáte chytat bronz spíš na lehátku na balkoně či na chalupě, ale to rozhodně neznamená, že není nutné se o pokožku postarat stejně tak, jako když trávíte léto u moře. Sluneční ochrana nepočká. Abyste na podzim ničeho nelitovaly a vaše pleť zůstávala krásně zářivá, začněte ji na léto připravovat už nyní. Důležité je především doplnit zásoby vody, použít jemný peeling a přidat trochu opálení z drogerie.

UV záření škodí i ve vnitrozemí

Je pravdou, že v našich zeměpisných šířkách slunce nepálí tak intenzivně jako například ve Středomoří, ale to rozhodně neznamená, že jse chráněny před UV zářením. Na pokožce může napáchat stejné nenapravitelné škody jako kdekoli jinde na světě.

Abyste jim předešly, začněte pokožku na slunce přivykat postupně. Jemné předopálení prodlouží vlastní ochranu pokožky, zvýší produkci vitaminu D v těle a vám rozhodně pobyt na sluníčku zlepší náladu.

 

                                                                

Vyčištěná pokožka se opaluje lépe

Než vyjdete „s kůží na trh“, tedy než se vystavíte slunci, potřebuje vaše pokožka nejprve odstranit odumřelé buňky a být dobře hydratovaná. Pokud se chcete rovnou i naladit na přímořskou atmosféru, použijte jemný peeling s mořskou solí. Peeling použijte na celé tělo, vmasírujte ho do pokožky, opláchněte a můžete se radovat z hladké pokožky.

Odborníci doporučují enzymový peeling, který po několika minutách působení uvolní staré buňky. Pozor ale na alergické reakce, na rozdíl od mechanických peelingů je potřeba opravdu dobře si zkontrolovat, jaké látky vámi zvolený prostředek obsahuje.

Pro následné rovnoměrné opálení se doporučuje aplikovat peeling každý týden, protože během cyklu 4 týdnů se pokožka kompletně obnoví. A pokud pod opálením zůstanou staré kožní buňky, pokožka dole nezhnědne a mohou tak na ní vzniknout skvrny.

Po každém peelingu je ještě potřeba dávka hydratace. Nyní ještě můžete použít hutnější krémy, ale v letním horkém počasí už postačí lehčí produkty s chladivým efektem, například ve formě emulze nebo gelu. Na rozdíl od mastných produktů se navíc skvěle hodí jako podklad pod samoopalovací krémy.

 

                                                               

Zakoupené opálení

Jakmile jste hotovy s peelingem, nemusíte čekat na sluníčko, abyste pleť začaly trénovat, tady můžete i trochu podvádět. Pokožka je na to ideálně připravená, bez peelingu samoopalování totiž nefunguje.

A ačkoli se to nezdá, barvy v samoopalovacích produktech jsou nejen nezávislé na počasí, ale hlavně jsou zdravější. Také s jejich pomocí snáze kontrolujete intenzitu opálení. A ani zde se nezapomíná na zmiňované hlubší vrstvy pokožky, zkrátka zvolíte ty, které jsou určeny pro hluboké opálení.

Ne každá z nás ovšem umí se samoopalovacími prostředky správně zacházet. Začátečnice i pokročilé uživatelky by měly vždy začínat opatrně a pozvolna. Výsledná barva pokožky se dostaví v průměru 3 hodiny po nanesení přípravku. Pokud nanesete krém v příliš silné vrstvě, očekávejte nejen intenzivnější barvu opálení (možná výraznější, než jste plánovaly), ale riskujete také nerovnoměrné zabarvení. Rovnoměrné opálení mohou narušovat i všechna místa se ztvrdlou kůží, jako jsou například kolena či lokty. Je dobré tato místa nejprve důkladně zvláčnit hydratačním krémem.

Aktivátory opálení, které samoopalovací krémy obsahují, dokážou dostat do pleti maximum i při krátkém vystavení slunečním paprskům. Jen pozor na to, že nenahrazují ochranný faktor.

 

A jaké trendy vládly pokožce v průběhu dějin? Přečtěte si článek Krása v průběhu času. Pleť bílá versus bronzová

2021.05.30 | Jana Brandtlová | přečteno: 30127x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: opálení peeling hydratace samoopalovací přípravky samoopalovací krémy pokožka UV záření

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Tipy na vánoční dárky 1

Vánoce jsou za rohem! Možná se vám toto prohlášení zdá zbytečně unáhledné, když je za námi teprve polovina listopadu, na...
 
celý článek | Markéta Zuziaková | 2020.11.19 | přečteno: 30145x

Umět prohrát

       Málokdo umí prohrávat, přiznám se, že i já nerada prohrávám. Ale bohužel prohry ...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.07.26 | přečteno: 30168x

Kadidlový hydrolát – proč by vám neměl doma chybět

Používáte hydroláty? Že ne a ani nevíte, o co vlastně jde? Pak určitě čtěte dále. Dozvíte se, proč jsou hydroláty tak fa...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.10.15 | přečteno: 30184x

Toužíte po výjimečné svatbě? Máme pro vás 5 tipů, jak na to!

Plánování svatby není nic snadného, vlastně je to docela fuška. Tím spíš, pokud si přejete něco skutečně jedinečného. St...
 
celý článek | Admin | 2016.09.28 | přečteno: 30348x
 

Portál pro ženy