reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Womanizer - váš jedinečný hravý společník

 
celý článek | Štěpánka Černá | přečteno: 30325x 2016.02.08

Adventní tradice

 
celý článek | Katka Mikulášková | přečteno: 30324x 2015.12.01

Nebraňte se rychlovkám

 
celý článek | Lea Kubová | přečteno: 30153x 2014.03.03

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Podlaha do dětského pokoje vhodná pro alergika

 
Podlaha do dětského pokoje vhodná pro alergika

Výběr podlahové krytiny do dětského pokoje není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. Obzvláště pokud máte doma malého alergika. Jestliže máte doma alergické dítě, jistě víte, že se téměř vše musí přizpůsobit jeho zdravotním potřebám a interiér bytu nebo domu se musí udržovat v naprosté čistotě.

 

Podlaha je středobodem dětského pokoje. Děti na ní tráví spoustu času - nejprve se po ní přesouvají z místa na místo a později si na ní hrají. Přistupovat k jejímu výběru bychom měli tedy opravdu svědomitě. Obecně se doporučuje podlahová krytina, která se snadno udržuje a nedrží se v ní prach ani roztoči.

Vyhovující jsou podlahy z měkčích materiálů, které tlumí zvuk, jsou pohodlné při chůzi a případný pád dítěte nebude tolik bolet. Vhodný typ podlahové krytiny do dětského pokoje byste měli vybírat podle věku dítěte. Dobré je volit takové materiály s ohledem na jejich budoucí aktivity.

Mezi nejvhodnější podlahy pro malé alergiky patří

●     korek

●     dřevo

●     laminát

●     linoleum a marmoleum

●     vinyl

Korková podlaha

Skvělé vlastnosti mají korkové podlahy. Jedná se o moderní podlahovou krytinu, která je měkká, výjimečně teplá se zvukoizolačními vlastnostmi a má snadnou údržbu. Navíc vyhovuje právě alergikům, jelikož je antistatická a nepřitahuje prach ani roztoče. Korek je také odolný proti ohni a má tvarovou paměť, což znamená, že se po zatížení nebo odlehčení vrátí do původního stavu.

Dřevěné podlahy

Podlahové krytiny ze dřeva jsou dalším skvělým materiálem vhodným pro použití do dětských pokojů. Dřevěné podlahy jsou velmi krásné, příjemné na dotek, nezadržují prach a skvěle izolují zvuk. Jedinou jejich nevýhodou je, že se jedná se finančně nákladnou podlahovou krytinu, která je poměrně náchylná na poškození.

Laminátové podlahy

Do dětských pokojů malých alergiků se skvěle hodí také laminátové podlahy. Laminát dokáže skvěle nahradit vzhled dřevěné podlahy, navíc je teplý, odolný a lze ho pořídit za velmi přijatelnou cenu. Oproti korku a dřevu má ale snížený práh zvukové izolace, proto je vhodné vypodložit ho speciální izolační vrstvou tlumící hluk.

Linoleum a marmoleum

Tento typ podlahové krytiny nepřitahuje prach a tak je zdravotníky často doporučován, jako ideální podlaha do pokojů pro alergiky. Navíc se jedná o hladkou, velmi příjemnou a teplou podlahovou krytiny, a proto ji můžete použit i v dětských pokojích pro nejmenší. Linoleum a marmoleum má velmi vysokou životnost, odolá i mechanickému poškození a snese i drápky vašich čtyřnohých miláčků.

Vinylové podlahy

Také vinylové podlahy jsou skvělou krytinou do dětských pokojů, a ti velmi malých dětí. Vinyl je extrémně odolný, zdravotně nezávadný a jeho povrch je hřejivý a měkký. Tato podlahová krytina je rovněž velmi odolná - vůči vodě, vlhkosti a neškodí jí ani sluneční světlo. Navíc má jednoduchou údržbu a různé skvrny od propisek a fix z ní snadno odstraníte.

Koberec - ano či ne?

Všeobecně převládá názor, že koberce nejsou vhodné do prostor, ve kterých žijí alergici. Traduje se, že se v kobercích drží prach a roztoči, což alergikům rozhodně neprospívá. S tímto tvrzením lze souhlasit především u celoplošných koberců, u nich je údržba, z hlediska výskytu roztočů, poměrně problematická. Z těchto důvodů jsou skvělým řešením kusové koberce, které pokoj opticky zateplí, ale jdou snadněji vyčistit.

Vhodné jsou dětské koberce z přírodních materiálů, například bavlny, které se dají vyprat nebo koberce se syntetických vláken, například z polyesteru nebo velurové koberce s velmi krátkým vlasem. Pokud si nejste výběrem koberce jisti, zvolte levné kusové koberce, které můžete častěji měnit dle nálady.

 

2016.07.14 | Admin | přečteno: 30094x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dětský pokoj podlaha koberce dřevěné podlahy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Yoga Sensation nejen pro jogíny

V pražské O2 Aréně se letos konal již druhý ročník obrovské akce s názvem Yoga Sensation. Pokud si myslíte, že se jed...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.07.27 | přečteno: 30023x

Vyvážená strava jako cesta ke zdravému tělu. Nejčastější chyby, kterých se dopouštíme při tvorbě jídelníčku

Základem zdravého životního stylu a úspěšného hubnutí byla a vždy bude vyvážená strava. Ať chcete, nebo ne, pokud j...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.03.31 | přečteno: 30515x

Odstranění chloupků – 3 způsoby, jak docílit krásné pokožky

Metodami efektivního odstranění chloupků se zabývali už ve starověkém Egyptě. Touha po pokožce, která je na do...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.03.08 | přečteno: 30154x

Pohádkový čas

Co neodmyslitelně patří k vánoční pohodě? Samozřejmě – pohádky! Bez nich si asi nikdo z nás neumí vánoční svátk...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.12.28 | přečteno: 30159x
 

Portál pro ženy