reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Skoro Pavlovy s malinami

 
Skoro Pavlovy s malinami

 

Aneb pusiny jedna báseň!!

 

Tenhle recept byl vlastně tak trošku z nouze, zbylo mi totiž 8 bílků po výrobě vaječného koňaku, který se u nás vaří, vždy když dojde ;-)

Potřebujeme:

8 bílků (nejlépe z lednice-lépe se šlehají)

40 dkg cukru krupice

4 čajové lžičky kukuřičného škrobu

2 čajové lžičky octa

1/2 čajové lžičky vanilkového aroma

mražené maliny a cukr na doslazení

 

Troubu předehřejeme na 180 °C a postíme se do bílků. Vyšleháme z nich sníh, tak aby už pomalu držel tvar, potom do něj postupně zašleháme cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh není lesklý, hustý a nezačnou se tvořit tuhé špičky.

Přidáme ocet, aroma a přes cedník zaprášíme škrobem a překládáním opatrně mícháme, dokud dostatečně nevpracujeme do sněhu.

Teď už záleží jen na vás, jaký tvar by měly pusinky mít, podle toho vytvoříte buď pomocí lžičky, nebo cukrářského pytlíku hromádky (doporučuju větší) na plech vyložený pečícím papírem.

Plech umístíme do trouby a hned snížíme teplotu na 120 °C, pečeme asi 40-45 minut. Poté vytáhneme a necháme na plechu úplně vychladnout.

Teď už máte to nejhorší za sebou. Na řadě jsou maliny.

Já mám nejraději jen pomalu rozvařené, doslazené maliny a k nim přidat třeba kapku mátového sirupu, mé děti nejraději jen rozvařené maliny a je hotovo!!

 

Servírujte s čerstvě našlehanou smetanou a malinami klidně ještě horkými….

Dobrou chuť!!!!

2014.06.28 | Andrea Tomanová | přečteno: 31375x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: mini pavlovy; pusinky s malinami

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Poutavá historie spodního prádla

Dokážete si představit, že byste si každý den pod oblečení neoblékaly spodní prádlo, ale chodily naostro? Já tedy ne....
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.09.13 | přečteno: 31400x

Nesahej mi na něj!!!

Všimli jste si někdy, jak překvapivě hákliví jsou chlapi na svoje věci?? Občas to až nechápu. Na jednu stranu z&...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.10.02 | přečteno: 31380x

PĚSTOVAT PAŽITKU ZVLÁDNE KAŽDÝ

Věděli jste, že pomocí bylinek můžete při vaření nahradit sůl? Právě pažitka je jednou z nich, vaše jídla dochutí a krás...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2020.04.26 | přečteno: 31380x

Potraviny, které nás zahřejí

Léto skončilo, dny se zkracují, ubývá sluníčka a zejména se výrazně ochladí. Až dorazí podzimní plískanice, je velmi ...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 31369x
 

Portál pro ženy