newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Opalování bez sluníčka je trendy

 
Opalování bez sluníčka je trendy

Opálení, ke kterému nepotřebujete sluníčko, je velkým trendem. Nejenže nemusíte hodiny polehávat pod žhavými paprsky, ale také dokáže vaši pokožku na slunce (nebo dokonce i na pobyt v soláriu) připravit tak, aby se opalovala lépe a zdravěji.

 

Zjistěte, jak fungují

Opalovací přípravky, které použijete v pohodlí své koupelny, mohou pokožce poskytnout opálený vzhled, aniž by ji vystavily UV paprskům. Pokud máte alergii na sluníčko nebo strach z rakoviny kůže, je to pro vás ideální řešení. Samoopalovací přípravky se nejčastěji prodávají jako krémy, spreje, pěny nebo pleťové vody. Vaše krásné opálení bohužel během několika dnů vybledne, a tak je potřeba proces nanesení přípravku opakovat zhruba po 3 až 5 dnech.

                                                                

Příprava je základ

Samoopalovací přípravky vám pomohou připravit pokožku na opalování, ale nejprve je potřeba připravit pokožku na použití těchto prostředků.

Začněte hladce

Chcete-li mít hladké a rovnoměrné opálení, den předem z pokožky odstraňte odumřelé kožní buňky. Použijte hrubou exfoliační žínku nebo tělový peeling. Větší pozornost věnujte partiím s hustou vrstvou kůže, jako jsou kolena, lokty a kotníky. Pokožku poté ošetřete krémem.

                                                                

Další postup

Určitě použijte ochranné rukavice, aby vaše dlaně a prsty nezůstaly úplně hnědé. Pokud máte světlé vlasy, naneste kolem vlasové linie trochu kondicionéru – zabráníte tak nechtěnému obarvení vlasů. Samoopalovací krém vmasírujte krouživými pohyby, sprej stříkejte z dostatečné vzdálenosti. Pro rovnoměrnou barvu kůže je to nesmírně důležité. Postupujte od kotníků směrem vzhůru a od dlaní směrem k ramenům.

Kolena, lokty a kotníky mají tendenci absorbovat více opalovacího přípravku. Zkuste proto zředit jeho účinek a jemně jej otřete vlhkým ručníkem nebo na samoopalovák naneste trochu běžného krému.

Nespěchejte

Možná se vám bude zdát, že vaše opálení je příliš světlé a neodpovídá vašim představám o bronzové pokožce. Lze nanést i víc vrstev přípravku, ale určitě to nedělejte ten samý den a vrstvy by měly být maximálně dvě. Pro začátek. Nespěchejte, prostředek na opalování budete tak jako tak používat opakovaně spolu s blednutím barvy.

                                                                

Ani s oblékáním nespěchejte. Vyčkejte nejméně 10 minut a bezprostředně po proceduře raději zvolte volné oblečení a snažte se vyhnout pocení.

A co solárium?

Solární kosmetika obecně hraje při pobytu v něm velkou roli. Poskytuje hydrataci a zásobování pokožky důležitými vitamíny a živinami. S opalováním v soláriu je to stejné, jako když se opalujete na slunci poté, co jste předtím použili samoopalování. Jen je potřeba abyste zvolili ten správný opalovací krém do solária, který je určen přesně k tomuto typu použití.                                                               

A teď už vzhůru za krásnou, hebkou a skvěle opálenou pokožkou. Své okolí zaručeně oslníte.

 

2023.07.22 | Jana Brandtlová | přečteno: 565x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: opalování pleť pokožka příprava pokožky krémy samoopalovací prostředky solárium

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Balící triky tehdy a teď

Nedávno se mě zeptala třináctiletá dcera mé kamarádky: „Teto, umíš balit?“ „Co balit?“, nechá...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.08.02 | přečteno: 30106x

Znepokojivé příznaky u kočky - co je předzvěstí nemoci?

Kočky patří k nejoblíbenějším domácím mazlíčkům na celém světě. Jsou přátelské, hravé a láskyplné, ale zároveň vyžadují ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.07.15 | přečteno: 937x

Nejvýhodnější hypotéka může být dostupná každému

Máte zájem získat ten nejvýhodnější hypoteční produkt? Pokud ano, mějte na paměti, že ta skutečně nejvýhodnější hypot...
 
celý článek | Admin | 2016.07.02 | přečteno: 30146x

Blízkost bez intimity

Otevřete zavřené dveře komunikace s partnerem, ať se k vám vrátí spokojený sexuální život a problémy odejdou. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.08.05 | přečteno: 30088x
 

Portál pro ženy