newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Objevte keltský stromový horoskop. Skrývá mnoho nových tajemství

 
Objevte keltský stromový horoskop. Skrývá mnoho nových tajemství

Znáte keltský způsob výkladu jednotlivých znamení, která nás ovlivňují? Keltové se neobraceli ke hvězdám, ale k hmatatelným věcem kolem sebe, ke stromům a keřům, stejně jako se například čínský horoskop zaměřuje na zvířata a jejich charakteristiky. Zjistěte, jaká tajemství v sobě ukrývá právě váš strom či keř.

 

I dnes si musíme přiznat, že stromy v sobě ukrývají obrovskou sílu. Pro Kelty navíc představovaly i nebývalou moudrost. Podle učení Keltů má každý člověk svůj strom nebo keř, který vystihuje jeho podstatu.

O stromech a jejich síle už jsem psala, zabývala jsem se schopností stromů léčit i tím, které stromy vám pomohou při jakých potížích. Myslím si, že toto zajímavé téma je součástí širšího pohledu na svět, životní filozofií a jedinečnou a moudrou životní cestou.

I pokud na horoskopy moc nedáte, tento si schválně vyzkoušejte. Je praktický, drží se při zemi, a přesto skrývá nečekaná odhalení. Najděte své znamení a porovnejte ho s klasickým zvěrokruhem. Výsledky mohou být velmi překvapivé, za to vám ručím svou vlastní zkušeností.

Bříza (24.12. – 20.1.)

Jste-li zrozenci znamení Břízy, máte pravděpodobně smysl pro odhodlanost a jen tak něco vás nerozhodí, dalo by se říct, že máte takzvanou „hroší kůži“. Jste velice houževnatá, a když si něco zamanete, jdete si za svým. Cílevědomost vám rozhodně nechybí. Vystihuje vás motto, že „cesta bez překážek přeci nikam nevede“.

                                                                

Jeřáb (21.1. – 17.2.)

Jste extrémně svá, nenecháte si do ničeho mluvit a uznáváte v podstatě jen svou vlastní autoritu. To ale neznamená, že jste v něčem špatná, naopak! Jde o to, že jste velký individualista, člověk, který často uniká do svých myšlenek, máte své ideály a ráda sníte. Tíhnete k humanitárnosti, zajímá vás budoucnost lidstva a nebojíte se výstředností v žádném směru. V osobním životě ale můžete působit chladným až odtažitým dojmem.

                                                                

Jasan (18.2. – 17.3.)

Charakterově jste podobná znamení zvěrokruhu Blíženci. Vaše povaha a chování se totiž vyznačují určitou dualitou, jakousi rozpolceností. Vaše myšlenky jsou mnohdy nevytříbené a díky tomu se můžete cítit nevyrovnaná. Současně jste ale ryzí pragmatička a máte smysl pro podnikání. Profesně se k vám nejlépe hodí obchodní pozice s kreativním zaměřením.

Olše (18.3. – 14.4.)

Extroverze a touha být středem pozornosti i zájmu okolí je to, co ke svému spokojenému životu potřebujete. Představujete si velké dobrodružství, neobvyklé činy a situace a chcete to vše prožít. Ráda jste u všeho první, a ještě raději vynikáte nad ostatními. Na druhou stranu jste vytrvalá osobnost, „drsná holka“ s nezávislým životem. Pocit selhání je pro vás nesnesitelný. Ale stejným metrem měříte i ostatní a slabochy zkrátka nemáte v oblibě.

                                                                

Vrba (15.4. – 12.5.)

Asi nejsilnější stránkou vaší osobnosti jsou komunikační schopnosti a dovednosti, které souvisejí s vaší výtečnou inteligencí. I když jste zároveň idealistka, dokážete se chovat velmi praktickým způsobem. Vše máte dobře promyšlené a věci se vám často daří díky tomu, že dokážete naslouchat nejen rozumu, ale také intuici, a obě tyto stránky bez problémů spojujete dohromady.

                                                                

Hloh (13.5. – 9.6.)

Jste typická sangvinička. Řečeno jinými slovy, jste ráda vidět ve společnosti a lidé rádi vidí vás, protože jste nesmírně milá, přátelská a pozitivní bytost. V kolektivu jste výtečnou společnicí, máte smysl pro humor, vystupujete sebejistě a milujete vše nové a neotřelé. A to i kdybyste měla něco takového stvořit sama.

                                                                

Dub letní (10.6. – 7.7.)

Už od narození jste předurčena k úspěchu. Patříte mezi ty, kdo již od útlého dětství vynikají. Odlišujete se. Máte silnou vůli, jste rozhodná a máte všechny potřebné kvality pro plnění náročných úkolů. Vyhledáváte zodpovědnost, soupeření vás motivuje, vaše odvaha vás posiluje a z každé výzvy jste nadšená.

Dub zimní (8.7. – 4.8.)

Jste umělecká duše. A jak už to tak bývá, do vínku vám byl dán nebývalý talent, smysl pro krásu a tvořivost. Jenže právě proto jste možná uvnitř křehká a zranitelná, a také velmi komplikovaná. V dospělosti se nejlépe uplatníte v jakékoli pozici uměleckého světa.

                                                                

Líska (5.8. – 1.9.)

Na pohled působíte bezstarostně, ale opak je pravdou a vás starosti sužují. Naštěstí jste silná a s tendencí dotahovat věci do konce, a tak díky vaší rozhodnosti, jasným cílům a pevné vůli se vám většinou vše zdárně podaří překonat. Jste přesvědčivá a důsledná. Na druhé působíte nesmírně charismaticky.

Vinná réva (2.9. – 29.9.)

Přehnaná kritičnost a analyzování všech a všeho včetně sebe, vám zbytečně ničí sebevědomí a zahlcuje myšlení. Přemýšlíte a bádáte neustále. Může to být vlivem zkracujících se dnů, protože lidé narození v letních měsících bývají naopak spíše veselí, zatímco vy jste vážná. Někdy působíte (a možná to i děláte) jako byste jen pozorovala vše kolem sebe a ani nežila. Nicméně máte obrovskou přednost v podobě velké dávky zodpovědnosti, kterou klidně přebíráte i za druhé.

                                                                

Břečťan (30.9. – 27.10.)

Jste umělecky zaměřená bytost, přitom mentálně velmi zdatná. Ale. Sice vám to myslí rychle, někdy ovšem ne úplně přesně. Tedy podle obvyklých principů. Přitahuje vás kreativita a vynalézavost a přímo prahnete po neotřelých řešeních. Máte ráda svá pravidla a jejich porušování moc dobře nezvládáte.

                                                                

Trnka (28.10. – 24.11.)

Silně intuitivní bytost, silná osobnost, která dokáže vstát z popela jako bájný Fénix, tak to jste vy. Většinou jste čestná, hodně zásadová a oddaná tomu, co děláte, nicméně na druhou stranu jste poměrně komplikovaná osobnost. Umíte být velmi neústupná a nekompromisní a často býváte zádumčivá. Uchylujete se k různým představám, které mnohdy považujete za pravdivé.

                                                                

Černý bez (25.11. – 22.12.)

Vám hodně chutná zakázané ovoce, láká vás vše nové a nevyzkoušené. Jste náchylná k upřednostňování přítomného okamžiku, potřebujete být neustále v pohybu. Milujete rozmanitost a výzvy, chcete se cítit výjimečná a žít pestrý a nabitý život. Potřebujete se cítit svobodně, přitom jste ale chronickou vyhledávačkou pravdy.

                                                                

Jmelí (23.12.)

Tento jediný den pro vás znamená, že jste se narodila pod ochranou bílého jmelí. Jde o významný a zvláštní den, který se v keltském kalendáři označuje jako „nepojmenovaný“. Váš charakter bývá přiřazován ke zrozencům pod vlivem černého bezu, ale nezapomínejte na ochrannou funkci bílého jmelí. Vždy budete výjimečná!

                                                                

Keltové jako naši přímí předci možná sestavili takový typ „horoskopu“, který je nám nejblíže. I když vliv hvězd se asi nedá zpochybnit, něco na této dávné keltské moudrosti určitě je.

2021.08.24 | Jana Brandtlová | přečteno: 30501x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: horoskop stromy zvěrokruh poznání znamení zvěrokruhu znamení horoskopu čínský horoskop

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Víte, jaké příznaky má těhotenská cukrovka a jak se jí bránit?

Věděli jste, že těhotenská cukrovka se objevuje dnes už asi u 18% nastávajících maminek? Její výskyt vzrůstá podobně jak...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.10.26 | přečteno: 30487x

Kvalitní spánek je důležitý. Kterým potravinám se raději vyhnout, abyste si užily vydatný noční odpočinek

S nespavostí se potýká mnoho z nás. Také se večer dlouho převalujete v posteli a nedaří se vám usnout? Dost možná se vám...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.04.20 | přečteno: 30206x

Jak poznat, že se nacházíte v toxickém vztahu

Poznali jste se, zažili jste neskutečnou vášeň, vše bylo nádherné, ale nyní se cítíte, jakoby vašeho partnera opustil ve...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.06.26 | přečteno: 30135x

K čemu je dobrý hořčíkový olej?

Znaly jej už naše babičky a připisovaly mu zázračné účinky. I když se zdá, že jde o novodobou podobu hořčíku v tekuté fo...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.09.17 | přečteno: 30165x
 

Portál pro ženy