newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Naplánujte vaši svatbu či oslavu do posledního detailu

 
Naplánujte vaši svatbu či oslavu do posledního detailu

Letní sezóna je vlastně až do počátku podzimu nejbohatším obdobím na svatby a nejrůznější oslavy vůbec. Důvody se přímo nabízí – venku většinou panuje nádherné počasí,  příroda hraje všemi barvami, stmívá se až pozdě večer apod. Toho všeho se dá využít k pořádání venkovních obřadů i následných bujarých oslav, a to až do pozdních nočních či časně ranních hodin. Fotografie z takových dní mají opravdu nezapomenutelné kouzlo, které na nás dýchne, kdykoliv si je znovu prohlížíme.

 

 

Oslavy se pochopitelně neobejdou bez pečlivého plánování, a to od klíčových záležitostí, jako je zajištění prostor a živé hudby, až po nákup nejmenších detailů, kam patří kupříkladu obálky a dortové krabice. Takové přípravy zaberou i několik měsíců, výsledek je ale k nezaplacení.

 

Tradice svatebních koláčků

Na žádné oslavě nesmí chybět pohodová atmosféra, kterou zajistí dobrá společnost těch správných přátel a hostů. Na toto je dobré myslet i při sestavování jejich seznamu a hlavně zasedacího pořádku. Stalo se už dobrým zvykem a slušností, že zejména budoucí novomanželé zvou své svatební hosty osobně, pakliže tedy nejsou z velké dálky. Pozvaným doručí svatební oznámení a také tradiční svatební koláčky, které se několik týdnů před svatbou ve většině rodin pečou, či objednávají na zakázku. Počet koláčků je dobré pečlivě propočítat, ale také dobře naplánovat jejich uchování a včasný rozvoz. K tomu účelu se většinou používají speciální nosiče a krabice na cukroví, díky kterým se i větší množství titěrného pečiva bezpečně přepraví a dále uskladňuje. Dá se tak vyhnout nepříjemnostem, které by před svatebním dnem zbytečně zkomplikovaly situaci s přípravami.  

 

             

 

A nakonec výslužky

Ať už se slaví cokoliv, bez dobrého jídla a pití to zkrátka nejde. K oslavám také neodmyslitelně patří dort pro oslavence a další sladké zákusky ke kafíčku. V případě pohoštění rozhodně neplatí, že méně je více. Naopak. Téměř vždy se obáváme, aby bylo od všeho dost, proto se raději zásobíme, aby nám zbylo ještě na výslužky pro postupně odjíždějící hosty. Návštěvy však většinou také nepřijedou s prázdnou a častokrát může i další dort posloužit jako samotný dárek. Letní období má ale jedno úskalí. Je totiž potřeba dopředu myslet na správné uchování všech dobrot, aby jejich konzumace nezpůsobila hostům, hlavně pak dětem a starším ročníkům, zdravotní nepříjemnosti. Zajistěte si proto dostatek místa pro chlazení zákusků a dalšího občerstvení, a nezapomeňte také na potřebný počet krabiček a nádob pro rozdávání s sebou. Jedině tak vás v průběhu ani na samém konci oslav nic nezaskočí.

 

 

2016.07.26 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30154x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dortové krabice krabice na cukroví

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Rooibos

Ať máte nebo nemáte rádi čaj, tento si i tak můžete zalíbit. Je jemný, lahodný a pro lidský organismus prospěšný. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.27 | přečteno: 30149x

Jak na výkup automobilů za hotové: 5 kroků, kterými připravíte váš vůz k prodeji

Rozhodli jste se prodat své auto do autobazaru, ale nevíte přesně, jak na výkup automobilů za hotové? Nevadí! Tento člán...
 
celý článek | Admin | 2019.07.12 | přečteno: 30111x

Soutěž o knihu Zahrada do vázy – průvodce pěstováním květin k řezu

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyním Miluši K., Petře R. a Bohuslavě L.! Ostatním děkujeme za účast a ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.04.15 | přečteno: 30149x

Buďte krásná díky šetrné přírodní kosmetice

Být krásná, působit svěže a mladistvě, okouzlovat zdravými a lesklými vlasy... Která z nás žen by po tom všem netoužila?...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.08.10 | přečteno: 30094x
 

Portál pro ženy