newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Na trhu najdete povlečení různých materiálů i vzorů

 
Na trhu najdete povlečení různých materiálů i vzorů

Čas plyne jako voda a život je třeba si užívat naplno. Nedílnou součástí života je i kvalitní spánek, který nejen osvěží naše tělo a duši, ale zároveň nás připraví na zážitky nového dne. Víte, že v posteli trávíme víc než třetinu života?

 

 

Aby i tento čas byl využitý naplno, je zapotřebí najít si na spánek místo, kde nás nikdo nebude rušit, mít kvalitní postel a matraci, polštář s dekou obléknout do kvalitního povlečení. Jak se v té záplavě materiálů a vzorů zorientovat?

Základem je materiál

Ložní prádlo je v přímém kontaktu s naší pokožkou, proto by mělo být příjemné, nevyvolávat alergické reakce, dobře absorbovat vlhkost a dýchat. Barva ani vzor vám nic z toho nezajistí. Jaké povlečení na trhu najdeme?

Klasika, která nikdy nezestárne

Určitě jste uhodli, že je řeč o bavlně. Oblíbily si ji už naše babičky a my na tom nejsme jinak. Bavlněné povlečení je hebké, prodyšné, příjemné. Neškrábe a hodí se pro každé roční období. I když v zimě vás moc nezahřeje. Snese i praní na vysoké teploty, dost se ale mačká a je třeba ho žehlit.

 

Bavlna Renforcé

Zvláštním druhem bavlněného povlečení je to, které je vyrobené ze 100% špičkové bavlny renforcé a upravené macerací.

Během ní se bavlněná vlákna namočí do speciálního extraktu, který z nich odstraní všechny přebytečné vrstvy. Výsledkem je jemné a pevné jádro. Taková vlákna vás pohladí po kůži a vy budete spát jako v bavlnce.

Čtěte také: Víte, co se skrývá pod pojmem „bavlna Renforcé“?

Neokoukaný krep

V pravidelných pruzích se střídá jemná a zvrásněná část, což se snad nikdy neokouká. Krepové povlečení je vyrobeno z bavlny a zachovalo si všechny její skvělé vlastnosti. Co má navíc, kromě vzhledu? Nemačká se, tak není třeba ho žehlit.

 

Flanel a mikroflanel pro chladné noci

Oba budou příjemně hřát. Flanel je vyroben ze 100% česané bavlny a dobře izoluje teplo. Mikroflanel je nástupce mikroplyše a je hebký jako medvědí kožíšek. Přestože je vyroben ze 100% polyesteru, mohou si jeho hřejivé náruče užívat i alergici.

Mikrovlákno je lehoučké jako hedvábí

Jemné povlečení, které je vyrobené ze 100% polyesteru, je určené i alergikům. Roztoči ani plísně se v něm nezabydlí, pot odvede od těla pryč. Údržba není nijak náročná. Uschne během pár minut a žehličku nezná.

Když satén, tak jedině ten bavlněný

Klasický satén z polyesteru je studený, klouže a cuchá vlasy. Mnohem lepší je sáhnout po povlečení z bavlněného saténu. Sice se tolik neleskne, je ale mnohem příjemnější. Navíc má všechny skvělé vlastnosti bavlny jako savost a prodyšnost. Oproti klasickému bavlněnému povlečení se ale nemusí žehlit.

Luxusní poležení v damašku

Chcete si do ložnice pořídit něco extra? Pak se poohlédněte po povlečení z damašku. Léty prověřený materiál, který v létě chladí a v zimě hřeje ocení i ti nejnáročnější. Právem se damaškové povlečení, které je hodně odolné vůči opotřebení, vrací do našich ložnic.

 

2019.10.30 | Lea Kubová | přečteno: 30241x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení ložnice spánek postel povlečení výběr

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěž o poukazy na procedury se salónem estetické péče Ronia

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.06.30 | přečteno: 30180x

Alena (39 let): Manžel a rodina už o mě nestojí

Dobrý den, několik let jsem pracovala na vysokých manažerských pozicích v zahraničí. Když se nám narodil syn, byl s n...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.05.21 | přečteno: 30193x

Hvězdička pod vánoční stromek

Přemýšlíte, co dát dětem k Vánoců? Hraček mají plný pokojíček a vy byste raději pořídili něco, z čeho budou mít radost d...
 
celý článek | Admin | 2017.11.17 | přečteno: 30088x

SEDMIKRÁSKA CHUDOBKA ZDOBÍ I POMÁHÁ

Tato půvabná drobná květina roste všude. Možná proto, že je tak rozšířená, vidíme v ní více plevel než užitečnou rostlin...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2020.04.14 | přečteno: 30168x
 

Portál pro ženy