reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Michaela K. (26 let): Mohu se zbavit svého pesimismu?

 
celý článek | Jana Brandtlová | přečteno: 30127x 2022.01.25

Co na špatná játra

 
celý článek | Admin | přečteno: 30484x 2014.11.13

Zážitková agentura ESENNCE.cz slaví

 
celý článek | Nikol Mohoritová | přečteno: 30101x 2016.06.02

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Máte doma alergika? Měli byste zkusit parní čištění

 
Máte doma alergika? Měli byste zkusit parní čištění

Alergeny, které mohou vyvolat astma, jako je pyl, zvířecí mazlíčky, plísně a roztoči, se usazují  bez překážek v interiéru a činí z každodenního života alergiků skutečnou výzvu. Mikroskopickým alergenům se doma daří na různých površích, jako jsou koberce, čalouněný nábytek a těžké závěsy. Nebo když není nic, co by je mohlo zachytit, neviditelní viníci alergie se jednoduše stanou součástí složení vnitřního vzduchu, které dýcháme.

 

Na světě žije asi 300 milionů lidí s astmatem, což se projevuje v jedné z pěti domácností. Podle odborníků je prevence hromadění alergenů doma a vyhýbání se expozici alergenům zásadní opatření, která by měla citlivá osoba přijmout, aby zmírnila své příznaky.

 

Někteří lidé si ale stále myslí, že uklízení domu agresivními chemikáliemi je nejlepší způsob, jak jej zbavit alergenů a nečistot. Jeví se to trochu paradoxně, protože příznaky spojené s expozicí většině čistících chemikálií pro domácnost jsou velmi podobné reakcím na pyl nebo roztoče (slzící oči, kašel, nos, podráždění kůže atd.). Mít domov bez škodlivin a chemických zbytků je zásadní pro minimalizaci příznaků alergie. Avšak, místo toho, abyste k dezinfekci svého domova použili drsná a často toxická chemická rozpouštědla, objevte 100% přírodní a bezpečnější čisticí sílu páry.

 

zdroj: New Africa/shutterstock.com

Proč chemické čističe nefungují?

Většina lidí má pod umyvadlem sbírku chemických čistících prostředků. Tyto produkty jsou chemicky konstruovány tak, aby odstraňovaly nečistoty, choroboplodné zárodky, štěrk a špínu - nebo se to tak alespoň říká.

 

  • Obecně platí, že chemická rozpouštědla čistí docela dobře, ale ne vždy tak efektivně nebo tak snadno, jak tvrdí jejich štítky.
  • Je také známo, že drsné chemické čisticí prostředky způsobují u osob trpících alergiemi dýchací potíže a závažné příznaky.
  • Chemické čisticí prostředky navíc často nejsou schopné úplně odstranit choroboplodné zárodky a jiné patogeny z povrchů, a to ani při doporučené 10 minutové dezinfekci.

Co je parní čištění?

Parní čističe jsou nákladově efektivní stroje, které používají pouze páru k vytvoření přírodního čističe pro povrchy, které nejsou citlivé na teplo. Teploty až 150 stupňů C se používají k usmrcení 100% běžných bakterií a bakteriálních kmenů při odstraňování nečistot a špíny. Parní čističe nepoužívají toxická chemická rozpouštědla, nezhorší příznaky alergie, ani nezpůsobí dýchací potíže. Poskytují rozsáhlé možnosti použití v domácnosti, včetně čištění podlah, čištění automobilů, vyhlazování štěnice domácí, obecné sanitace a další.

 

Použijte parní čistič pro:

  • úklid celého domu, abyste snížili celkovou úroveň prachu a alergenů ve vzduchu
  • odstranění prachu a nečistot ze vzduchovodů, ventilačních systémů a klimatizačních jednotek
  • likvidaci štěnic, roztočů a jiných parazitů z nábytku, čalounění, matrací a polštářů
  • odstraňování chemických filmů vytvořených čistícími prostředky pro domácnost
  • dezinfekci chladniček a jiných kuchyňských spotřebičů

 

zdroj: j.chizhe/shutterstock.com

TOP 8 důvodů pro parní čištění

Porovnáním čištění párou s tradičními metodami uklízení(chemické čističe), přičemž je třeba pamatovat na důvod PROČ uklízíte, je o něco snazší pochopit, proč je čištění párou jednodušší, zdravější a že z dlouhodobého hlediska jsou vyšší náklady efektivní volba.

1. Uklízení bez chemie

Protože voda a teplo jsou jedinými prvky potřebnými k čištění párou, nikdy nebylo čištění a sanitace vašeho domu snazší a ekologičtější. Koneckonců, má opravdu smysl připravovat jídlo na desce, které jste očistili chemikáliemi? Parní čističe nejen pomáhají eliminovat zbytky chemikálií ve vašem domově, což z něj dělá bezpečnější místo (zejména pro děti a domácí zvířata, která prakticky žijí na podlaze), ale také pomáhají životnímu prostředí tím, že snižují množství chemikálií, které se spláchnou a recyklují zpět do našeho zásobování vodou.

2. Pronásleduje a eliminuje i ty nejodvážnější a nejodpornější pachatele

Bakterie, viry a plísně nemusí být detekovatelné, ale jsou potenciálně jedny z nejnebezpečnějších patogenů ve vaší domácnosti, které mohou mít za následek podráždění, alergie a infekce. Parné čističe v testu prokázali, že malé molekuly nimi produkované horké páry pronikají do pórů povrchu, který čistíte a když přijdou do styku s chladným povrchem pórů, expandují a donutí všechny nečistoty, zvyšky a bakterie vystoupit k povrchu. Molekuly par jsou tak horké, že jsou nejen schopné extrahovat patogeny jako E. Coli a Salmonella z povrchových pórů, ale také je zabíjet. Sbohem infekční nepřátelé!

3. Zabíjí a kontroluje alergeny

Slunce se vlévá dovnitř a v proudu světla se vznáší malé „věcičky“. Mnoho z těchto vzdušných částic je jedním z nejhojnějších spouštěčů alergií ve vaší domácnosti - jsou to odpadní látky roztočů. Roztoči jsou na druhém místě za pylem, jakož hlavní příčina alergických reakcí.

 

Roztoči, dráždiví bratranci klíšťat a pavouků, se ve vašem domě, konkrétněji ve vašich matracích, čalounění, kobercích, kobercích, prošívaných přikrývkách, polštářích a vycpaných zvířatech, cítí jako doma. V těchto měkkých a plyšových prostředích se roztoči živí vločkami odumřelé kůže, které lidé a zvířata v průběhu času vylučují. Tito tvorové potom nechávají za sebou svou odpadní hmotu, která je u mnoha lidí hlavním spouštěčem alergenů a astmatu. Tady je několik jednoduchých matematik: jediný roztoč denně vyprodukuje až 20 dávek trusu a průměrná postel je zamořená miliony roztočů. V posteli ležíte každý den v průměru osm hodin, takže ležíte bok po boku s obrovským množstvím alergenů, díky nimž se budete cítit, jako byste v posteli ani nebyli.

 

Pravidelné používání parního čističe tyto mikroskopické škůdce vyvolávající kýchání nadobro odstraní. Některé alergické reakce se promítají až do astmatu (které je u dětí ve vzostupu), ale vyhýbání se alergenům v raném dětství může vzniku astmatu zabránit. Použití parního čističe je skvělý způsob, jak udržet všechny ve vaši domácnosti zdravější, a to eliminováním alergenů z matrací, polštářů a čalouněného nábytku.

4. Nový nejlepší přítel milovníků domácích zvířat

Jen proto, že máte domácího mazlíčka, váš dům nemusí jako on i „vonět“. Parní čistič odstraní pachy psa, dezinfikuje ptačí klece a akvária a kolem prostoru podestýlky, již nemusíte procházet se zadrženým dechem. Vysoké teplo zabíjí blechy, jejich vajíčka a larvy - parní čistič tyto houževnaté škůdce bezpečně vyhladí bez použití drsných toxických chemikálií.

 

zdroj: Velimir Zeland/shutterstock.com

5. Děti a hračky

Parní čističe mohou pomoci přeměnit nehygienické a páchnoucí hřiště na zářivě čistou dětskou svatyni bez chemikálií. Hračky, zejména ty, které děti sdílejí při hraní, jsou notoricky známé pasti bakterií a více než účinně přitahují množství tělesných tekutin. Parní čistič zabije všechny nevítané hosty, kteří mohou bezstarostnou hru vašich dětí naplnit kýcháním a tekoucím nosem.

6. Zcela nová úroveň čistoty

I když si budete při uklízení stále muset dát záležet, výsledky po použití parního čističe předčí konvenční způsob uklízení chemickým prostředkem a houbičkou nebo mopem. Vzhledem k tomu, že pára deodorizuje a dezinfikuje působením tepla a vlhkosti, nečistoty jsou důkladně a rychle odstraněny, díky čemu je uklízení snadnější prací. Od koupelen po sklepy, pro velké povrchy, jako jsou dlažby a pracovní desky, koberce, čalounění a dokonce i grily, existuje příslušenství pro čištění každé oblasti vašeho domu. Nakonec vyčistíte i věci, kterým jste se věky vyhýbali.

7. Utratíte méně peněz za čisticí prostředky

Už nikdy se nebudete muset rozhodnout pro vůni citronu nebo borovice! Už nikdy nebudete potřebovat leštičku na podlahu, čistící prostředek na sklo, čistič trouby, nebo holohlavého chlapíka v bílém tričku (Mr. Proper) na cokoliv. Nebudete potřebovat ani ty zpocené gumové rukavice, abyste si chránili ruce před rozpouštědly. Vlastnit parní čistič znamená, že máte jeden výjimečný nástroj pro úklid a dezinfekci, který vám pomůže vyřešit různé potřeby uklízení v domácnosti. Co uděláte se všemi těmi penězi navíc? Co uděláte se vším tím extra prostorem?

8. Přátelský k životnímu prostředí

Vzhledem k tomu, že čištění párou používá pouze vodu k dezinfekci povrchů, jak jsme již řekli, nebudete muset používat žádné chemické čisticí prostředky (například bělidlo nebo čpavek), abyste vytvořili čisté prostředí bez choroboplodných zárodků. Jelikož utratíte méně peněz za jiné čisticí prostředky, snížíte poptávku po toxických chemikáliích, které poškozují náš ekosystém.

 

Mnoho chemikálií proniká do půdy a vody a otravuje místní floru i faunu. Čím méně chemikálií používáte k čištění svého domova, tím více chráníte životní prostředí. Parní čističe navíc používají také nízké množství vody, takže nedochází k vysokému namáhání zásob vody. A protože čističe používají k čištění povrchů omyvatelné podložky, kartáče a další přináležitosti, snižujete počet jednorázového čistícího příslušenství, které končí na skládkách.

 

Zdroje informací:

 

2021.05.23 | Nina Albertová | přečteno: 30051x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: domov úklid zdraví alergie čistička vzduchu

 
archiv

Nejzajímavější články

 

5 tipů, jak vyčistit důležité vybavení domácnosti

V domácnosti je pořád co dělat, to dobře zná každá z nás. Každou chvíli je potřeba něco uklidit, přerovnat, um...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.06.15 | přečteno: 30097x

Kde na to berou čas?

Před časem mě překvapila sousedka s dotazem, co pořád dělám v protějším paneláku a jestli se mi sem tedy ne...
 
celý článek | Meridene | 2014.12.18 | přečteno: 30035x

Cestování v autobuse tenkrát a dnes

Od svých 12-ti let jsem dojížděla do školy každý den, dnes dojíždím pro syna do školky každý den. Dívám se a srovnává...
 
celý článek | Meridene | 2014.04.01 | přečteno: 30079x

Milujete stylové doplňky? Apple Watch řemínky jsou dostupné v mnoha různých designech

V dnešní době je na vzhled kladen velký důraz. Koneckonců právě první dojem je velice důležitý při navazování osobních i...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.06.05 | přečteno: 30404x
 

Portál pro ženy