newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kam nedávat zrcadla

 
Kam nedávat zrcadla

Umístění zrcadel může opravdu zcela změnit vzhled vašeho bytu. Rozšiřují prostor, zároveň však zútulňují a někde jsou prostě potřeba. Podle tradičního čínského učení feng-šuej mají zrcadla také vliv na dobrou energii v celém vašem domě či bytě. To ovšem neplatí v každém případě – naopak totiž existují místa, kde byste je rozhodně nikdy neměly vyvěšovat.

 

Tam, kde je nepořádek

Pokud chcete, aby zrcadla ve vašem bytě odrážela pouze světlo a dobrou energii, rozhodně byste je nikdy neměly dávat na místa, kde se vám hromadí nepořádek, jako je například stěna přímo naproti vaší prádelně či sušárně. Stejně tak byste je neměly mít v oblasti vašeho domácího „odkladiště“, kde běžně pokládáte své telefony, boty nebo jiné kusy oblečení – přeci nechcete vidět tato nevzhledná místa dvakrát najednou.

                                                                

Rozhodně ne nad postel nebo proti ní

Podle učení feng-šuej mohou zrcadla umístěná přímo nad postelí narušit kvůli pocitu tíhy nad hlavou vaše klidné a mírumilovné pocity během spánku. Kromě toho byste je také nikdy neměly umisťovat naproti vaší posteli, protože (podle tradic) když spíte, vaše duše opouští vaše tělo, a pokud se uvidí v zrcadle, může se polekat. Zrcadla mohou navíc v pološeru a tmě vytvářet nejrůznější iluze, které mohou polekat i vás samotné, nebo naopak odrážet světlo, které vám může ztížit spánek.

                                                                

Nevhodná je především kuchyně

Mít zrcadlo v kuchyni je nejen podle feng-šuej obecně velmi špatný nápad, a proto byste je do této místnosti neměly rozhodně nikdy vyvěšovat – zejména v okolí vašeho sporáku, neboť mohou vlivem nadměrného tepla a výparů praskat. Stejně tak není příliš praktické mít zrcadla v místnosti, která bývá často zakouřená a kde často dochází během vaření k okolnímu zašpinění.

Naproti vchodovým dveřím

Pokud si ve svém domě chcete zachovat dobrou energii, rozhodně byste neměli mít zrcadlo zavěšené přímo naproti vchodovým dveřím. V takovém případě se totiž může veškerá energie odrazit ven ihned poté, co vaši hosté vstoupí dovnitř. Pokud chcete mít zrcadlo ve předsíni, vždy se ujistěte, že je na stěně nebo na skříni a že zachycuje dostatek světla, přičemž to nebude to první, co uvidíte po příchodu do svého domu.

                                                                

Naproti jinému zrcadlu

Asi to nejhorší, co můžete ve svém domě udělat, je vyvěsit dvě zrcadla proti sobě. V takovém případě totiž mezi nimi dochází k přeskakování energie, což může v místnosti vytvářet velmi zneklidňující pocit. Navíc také tímto způsobem můžete ve své domácnosti ztratit perspektivu.

 

2022.07.23 | Jana Brandtlová | přečteno: 30166x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zrcadlo zrcadla interiér feng šuej energie energie v bytě

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Byli jsme také takoví

Před chvílí jsem dopsala článek pro jeden mimiportál ( tak jsem si ho pracovně nazvala já sama ) a v souvislosti...
 
celý článek | Meridene | 2014.07.14 | přečteno: 30052x

Vůně a parfémy v průběhu staletí

Možná vás překvapí, že i vůně lidé používají prakticky od nepaměti a jejich historie je vskutku dlouhá. S postupem času&...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.01.12 | přečteno: 30114x

JAK NA NÁS PŮSOBÍ BARVY?

My, lidé, vnímáme svět kolem nás v barvách. Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo, kdyby kolem nás neexistovaly b...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2018.11.25 | přečteno: 30187x

5 tipů pro stěhování domácnosti

Většině z nás se alespoň několikrát za život stěhování nevyhne. Určitě to není vyhledávanou kratochvílí, ale když je z j...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.10.24 | přečteno: 30126x
 

Portál pro ženy