newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jen líčení podle tvaru obličeje to může být

 
Jen líčení podle tvaru obličeje to může být

O tvaru obličeje v souvislosti s krásným vzhledem už toho bylo napsáno hodně. Zejména se rady týkají účesů, který různým typům obličeje nejlépe sedí nebo například tvaru brýlí či náušnic. Ale jde i o make-up, a to v první řadě. Co vlastní rukou na obličej „nakreslíte“, jej může dovést k nefalšované dokonalosti.

 

Vezměte osud tváře do svých rukou

Svůj vlastní obličej zřejmě důvěrně znáte. Možná vás trápí, že není dokonalý a symetrický, možná jste s ním věčně nespokojeni a vada na kráse se vždycky najde. Zkuste svou tvář politovat – pravděpodobně už si od vás vyslechla spoustu nelichotivých věcí! Navíc cesta k harmonicky vyhlížející a oku lahodící tváři nemusí být nutně dlážděna úkony plastického chirurga, ve většině případů prokazatelně stačí jen zvolit to správné líčení. A líčení musí korespondovat s jejím tvarem. Dnes vám chceme poradit, jak dosáhnout toho pravého efektu.

Víte, jaký je tvar vaší tváře?

Možná je na první pohled jasné, majitelkou jakého tvaru obličeje jste. Možná jste to už zjistila. Pokud si nejste jistá, zeptejte se kamarádek, partner z této otázky asi nebude o moc moudřejší.

Běžně rozeznáváme 4 typy tvaru obličeje, a to: Oválný, čtvercový, kulatý a trojúhelníkový. A každý z nich potřebuje trochu něco jiného.

Oválný obličej

Tento tvar obličeje je rozhodně výhrou v genetické loterii. Hodí se k němu totiž prakticky všechny druhy líčení, ale i účesů. Máte-li oválný obličej, jste při jeho úpravě téměř bez práce. Pokud však přeci jen chcete trochu vylepšení, naneste tmavší make-up pod lícní kosti, opticky se zeštíhlí. Obočí můžete mít klidně výrazné a husté, nicméně s barvou to nijak nepřehánějte, spíš jen dolaďujte to, co je přirozené. Co se týče dalšího líčení, pamatujte, že by mělo vést směrem od středu obličeje ke spánkům a uším. Využijte více barev očních stínů a na střed rtů nanášejte světlejší odstín než na zbytek.

                                                                

Čtvercový obličej

Tento tvar tváře vypadá na první pohled přísně, proto je velmi důležité (pokud tedy nechcete dávat najevo odtažitost, kritičnost a nekomunikativnost) nějak obličej zjemnit a zakulatit. Tmavší make-up patří na okraje čela – u vlasové části, a také na dolní čelist směrem k uším. Bradu naopak ponechte světlejší, ještě lépe použijte trošku rozjasňovače, který bude korespondovat s odstínem vaší pleti. Zde platí pravidlo: světlá kůže potřebuje bílou nebo růžovou a tmavší pleť uvítá broskvovou či zlatavou.

K obličeji vám bude určitě ladit zaoblené obočí a jemné líčení. Černá tužka na oči a tmavé linky vypadají zbytečně tvrdě, lepší je používat pouze stíny a aplikovat je do ztracena. Slušet vám budou husté a výrazné řasy, na rty použijte „něžné“ líčení.

                                                                

Kulatý obličej

Možná máte pocit, že kulaťoučký obličej představuje problém a nedá se s ním nic dělat. Naopak je potřeba ocenit, že tento tvar obličeje zůstává mladistvý i v poměrně pozdním věku. Plné tvářičky a čelisti je ovšem potřeba opticky zúžit. Proto aplikujte tmavší pudr a make-up na spánkovou část a hranu dolní čelisti, na zbytek použijte světlé barvy.

Ke kulatému obličeji není vhodné obočí ve tvaru jemného obloučku, obočí dobře vypadá hustější (silnější) a s hranatou linií. Oči, obzvláště pokud jsou malé a zapadlé, můžete líčit hodně výrazně. Využijte oční linky, stíny i řasenku, nejlépe vypadá kouřové líčení, ale můžete použít veškeré barvy. Naopak na barvě rtů je lepší trochu ubrat, často stačí jen balzám. Pokud se vám to zdá málo, vyzkoušejte balzámy, které jsou lehce zabarvené nebo mění odstín při kontaktu se rty.

                                                                

Srdcovitý obličej (trojúhelníkový)

Srdíčkový obličej zní moc pěkně, trojúhelníkový už tak dobré není. Ale jde jenom o slova a my se zaměřujeme na vzhled. Takže, co nejvíce sluší obličeji se špičatou bradou a širšími horními partiemi? Abyste dosáhly více harmonie a plynulost linií, doporučuje se ztmavit vnitřní koutky očí u kořene nosu a tmavším make-upem prohloubit tváře.

Co se týče dalšího líčení, rozhodně se hodí tmavší a výrazná rtěnka s perfektně vykreslenými rty. Líčení očí naopak není třeba přehánět, mnohdy stačí jen řasenka. Obočí vypadá lépe v tenčí variantě, určitě však v barvě, která nebude kontrastní k vlasům. Mělo by zaujmout svou upraveností, nikoli zvýrazněním.

                                                                

Schválně si naše rady vyzkoušejte, pokud jste zvyklé líčit se jinak, a zeptejte se na názor svého okolí. Možná zůstanete u svého obvyklého stylu, ale může se stát, že zvolíte doporučené rady. Bude to asi chvíli trvat, než si zvyknete, ale vaše tvář se pravděpodobně stane mnohem přitažlivější.

2023.12.02 | Jana Brandtlová | přečteno: 375x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: obličej tvar obličeje kulatá tvář oválná tvář čtvercová tvář trojúhelníková tvář líčení make-up

 
archiv

Nejzajímavější články

 

PLEŤOVÉ OLEJE – ANO ČI NE?

Jsou oblíbené a obchody se předhánějí v jejich nabídkách. Krásně voní, zavání luxusem, obsahují vitamíny, minerály a maj...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.11.03 | přečteno: 30149x

Znamení

V životě asi každého z nás přijdou situace, kdy i silným náturám zkrátka dochází síla. Trápení našich ratolestí nebo ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.02.28 | přečteno: 30227x

Časté chyby žen aneb zamilovanost je šílenství?

Zamilovanost, pro mnohé krásná představa, pro umělce nekončící inspirace a pro zamilované dokonalý stav. Po období blázn...
 
celý článek | Monika Holemá | 2013.05.26 | přečteno: 30094x

Jízdomat nabízí super cestování!

  Víckrát se mi stalo, že jsem s klukama jela jako jediná zástupkyně něžného pohlaví. I když se považuji za ...
 
celý článek | Admin | 2012.12.07 | přečteno: 30075x
 

Portál pro ženy