newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vymalovat dětský pokoj

 
Jak vymalovat dětský pokoj
Chystáte se na výmalbu dětského pokojíčku pro miminko, pro děti předškolního věku nebo pro dospívající ratolest? Pomůžeme vám s výběrem barev a poradíme, jak na samotnou výmalbu!
 

Výmalba dětského pokoje je zapeklitou záležitostí

Dětský pokojíček se maluje častěji, než ostatní místnosti ve vašem bytě. Malba se obměňuje s věkem dítěte, stejně tak jako nábytek, který v pozdějším věku už nemusí dítěti vyhovovat. Pokud přemýšlíte o malování, nechte svého potomka, aby si sám vybral z výběru nabízených barev. Jedině tak se bude cítit ve svém pokoji co možná nejlépe.

Na výběr je celá řada odstínů barev. Ale ne každá barva je vhodná pro vaše dítě a nemusí se mu dokonce vůbec líbit. Zkuste se inspirovat našimi radami, jak ideálně vymalovat dětský pokojíček tak, aby se v něm vaše dítě cítilo skvěle a zároveň se hodilo k jeho věku.

Vsaďte na praktické barvy

Pro nejmenší děti je nejlepší volba omyvatelná barva, ze které jednoduše odstraníte malůvky od fix, pastelek nebo špíny od čokolády. Při výmalbě vsaďte na vícebarevné varianty malby s omyvatelnou funkcí. Investice do speciálních omyvatelných barev se rozhodně vyplatí. Zeď stačí po uměleckém díle vašich nejmenších jednoduše setřít navlhčeným hadříkem. Barva vydrží stovky umytí.

Barvu vybírejte podle věku dítěte

U výběru vhodného barevného odstínu hraje hlavní roli věk a pohlaví dítěte. Jiný styl zvolíte pro malou princeznu a jiný pro dospívající slečnu. Do dětského pokoje se nehodí červená barva. Ta může dítě zneklidnit. Pro miminka vybírejte světlé barvy, jako je zelená, modrá nebo bílá. Pro slečny jsou trendy odstíny fialové a růžové.

Když je v pokoji více dětí

Když jsou v pokoji dvě slečny nebo dva chlapci, s výběrem barev je to jednoduché. Když je v pokoji chlapec a dívka, jakou barvu použít? Nejjednodušším kompromisem je volba bílé barvy. Chcete-li však přesto zvolit barevné kombinace, každou půlku místnosti vymalujte oblíbenými barvami jednoho z dětí.

Nezapomeňte vymezit jednotlivé zóny

Zatímco my dospělí máme ložnici, pracovnu a obývák, dítě má všechny tyto zóny umístěné v jednom pokojíčku. Proto je důležité, jednotlivé zóny od sebe chytře oddělit. Například prostor u postele vymalujte tmavším odstínem zvolené barvy v pokojíčku, naopak prostor u psacího stolu vymalujte světlejšími tóny, než je ve zbytku místnosti.

Použijte vhodné doplňky

Každý dětský pokoj přímo vybízí k tomu, abyste k výmalbě použili moderní doplňky. Pro nejmenší děti volte roztomilé nálepky na zeď nebo tapety se zvířecími motivy, které naučí děti hravou formou rozpoznávat zvířata. Pro větší děti pak použijte rovněž samolepky, tentokrát už podle jejich oblíbených filmových hrdinů.

I malování může být hračka

Máte představu o tom, jak by měl vypadat dětský pokojíček, ale bojíte se realizace? Nebojte se splnit sen svůj i vašeho dítěte a objednejte si profesionálního malíře pokojů. Ten vám pomůže s výběrem vhodné barvy i samotnou výmalbou. Navíc si po sobě řádně uklidí a vy se můžete těšit z hezkého pokoje pro vaše nejmenší!

 

2019.04.28 | Lea Kubová | přečteno: 30204x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov děti dětský pokoj výmalba barvy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Šimon Pečenka – hypnoterapie jako cesta ke zdravé mysli a duši

Hypnóza… Pro někoho téměř neznámý pojem, pro jiného dokonce něco z oblasti šarlatánství. Mnoho lidí ale má s hypnózou a ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.02.11 | přečteno: 30349x

Fígle pro správný výběr sportovní podprsenky

Správně si zvolit sportovní podprsenku není zrovna jednoduchá věc, proto jsme pro vás, čtenářky internetového magazín...
 
celý článek | Admin | 2013.04.19 | přečteno: 30363x

Co změnil nový spotřebitelský zákon

Změna, která se plánovala několik let. Zákon z roku 2010 byl nedávno nahrazen novým, do světa půjček přinesl obr...
 
celý článek | Admin | 2017.02.10 | přečteno: 30054x

Neinvazivní liposukce – štíhlejší i bez bolesti

Zbavit se přebytečného tuku, který se ne a ne pustit našich stehen, zadečku nebo břicha, je snem většiny z nás. Plast...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.08.22 | přečteno: 30102x
 

Portál pro ženy