newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak ochránit své boty před nepřízní sychravého počasí?

 
Jak ochránit své boty před nepřízní sychravého počasí?

Podzim je období sychravého a deštivého počasí, s tím se nedá nic dělat. Jednou z věcí, která tím však značně trpí, je naše obuv. Základem je vybrat si vhodné podzimní boty, ale také se o ně dobře starat. Víte, jakou péči dámská i pánská obuv teď na podzim opravdu potřebuje? A jakými modely byste si právě nyní měly udělat radost?

 

 

Jaké boty zvolit?

Žabkám a sandálkům pro letošní rok definitivně odzvonilo a je na čase sáhnout po modelech, které odolají nepřízni počasí a udrží vaše nohy v suchu. Možná se vám nechce zavírat do botníku ani balerínky, jenže ty už vám také moc pohodlí nepřinesou. Jejich nízká podrážka vás totiž určitě neochrání před vodou, přijde-li nečekaný deštík. Obujte raději lodičky nebo jiné boty na vyšší platformě, do těch vám jen tak nenateče. Ideální jsou pak polobotky nebo kotníčkové boty. Co se týče materiálu, tak nejméně vhodný je textil, který nejrychleji promokne, u podzimních bot ho proto moc často jako svrchní materiál neuvidíte. Ani semiš nebo kůže ale nejsou nepromokavé. Syntetika je na tom v tomto případě nejlépe, dobře odolává vlhku, avšak mnoha lidem zase vadí její omezená prodyšnost.

 

 

Bez impregnace ani krok

Věřte tomu, že dokola omílané rady prodávajících o potřebě boty ihned po nákupu impregnovat opravdu nejsou jen marketingovým tahem, jak z vás vytáhnout další peníze za sprej na boty. Impregnace je důležitá a je třeba ji poprvé nanést ještě před nošením bot, aby měla co největší účinek. Poté je samozřejmě nutné ji občas zopakovat, minimálně po větším promoknutí či čištění obuvi. Investicí do kvalitní impregnace oddálíte nutnost nákupu nových bot. Kupte si ale přípravek určený právě pro materiál vaší obuvi a vybírejte takový, který nejen chrání, ale i pečuje. Tak uděláte maximum pro svou radost z krásných a dobře sloužících bot.

 

 

Na nohy jen suché boty

Nosíte každý den stále ty stejné boty, protože se vám jich nechce pořizovat více? Ve vlhkém počasí, jaké na podzim bývá velmi často, potřebují boty odpočinout a důkladně vyschnout. Proto je kvůli nim i kvůli zdraví vlastních nohou, lepší střídat několik párů obuvi. Stejné pravidlo ale platí, i když je zrovna pěkné počasí. Během každého nošení se naše nohy alespoň trochu zpotí a v botách zůstane vlhko. Následné obouvání ještě vlhkých bot pak zbytečně namáhá stélku i podešev. A pokud jde o to samotné sušení, nepokoušejte se ho urychlit tím, že dáte své nové dámské boty přímo na topení – mohly by se zkrabatit. Výsledkem by tak mohla být přesušená a popraskaná bota, která vám rozhodně parádu nenadělá.

 

Zdroj obrázků: Rejnok Obuv

 

2014.09.19 | Martina Limbergová | přečteno: 30086x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Móda; obuv; podzimní boty; péče o boty

 
archiv

Nejzajímavější články

 

PĚSTOVAT PAŽITKU ZVLÁDNE KAŽDÝ

Věděli jste, že pomocí bylinek můžete při vaření nahradit sůl? Právě pažitka je jednou z nich, vaše jídla dochutí a krás...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2020.04.26 | přečteno: 30212x

Monika Benešová – odvážná žena, která sama zdolala Pacifickou hřebenovku

Pacifická hřebenovka je jedna z nejtěžších pěších tras, které mohou dobrodruzi na světě absolvovat. Měří přes 4 200 km a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.12.12 | přečteno: 30189x

Soutěž: Vyhrajte měsíc s výrobky Jaroměřické mlékárny!

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme všem výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.25 | přečteno: 30231x

Proč darovat zážitky?

Vyhlídkové lety, masáže, romantické pobyty…zážitkové dárky jsou vždy elegantním řešením jakéhokoliv výročí. Ja...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2015.05.20 | přečteno: 30179x
 

Portál pro ženy