newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak a kolik lze ušetřit na povinném ručení?

 
Jak a kolik lze ušetřit na povinném ručení?

Vždy, když se blíží výročí vaší smlouvy k povinnému ručení, vyplatí se udělat si průzkum trhu. Lze prakticky s jistotou říci, že jste schopni na povinném ručení ušetřit, využijete-li některé z jiných nabídek pojišťoven. Pojďme se podívat v tomto článku na to, jakým způsobem vlastně na povinném ručení tedy můžete ušetřit. Není totiž důvod platit víc, když nemusíte.

 

Klíčem je nepřistoupit na první nabídku

Vždy s blížícím se koncem pojistné smlouvy o povinném ručení na váš osobní automobil, pojišťovny zasílají předpis na nový rok. Zde se dosavadní částka, kterou jste dosud platili, obvykle navyšuje. Je to léta běžný postup pojišťoven, které předpokládají, že:

  • Klient je pohodlný a nechce nic řešit
  • Zdražení není tak zásadní, a tak na něj přistoupí

To ale není optimální krok, protože dnes si můžete snadno srovnat výhodnější nabídky online prostřednictvím internetu, a to doslova za pár minut. Rozhodně si tak můžete vybrat a slepě neplatit něco, co je zbytečně drahé. Nepřistupujte proto na první nabídku, kterou vám pojišťovna pošle, zvlášť pokud je vyšší než v uplynulém pojistném období. Přitom nemusíte od své pojišťovny hned odcházet, protože také u své stávající pojišťovny se můžete zkusit domluvit na lepší ceně. Pokud se vám to nepodaří, jsou zde samozřejmě i další možnosti.

Hledáme způsob, jak ušetřit

Klíčem je především zajímat se o nabídky pojišťoven a díky tomu si zajistit tu nejlepší nabídku na trhu. Kdybychom si však měli porovnat všechny nabídky na trhu sami, rozhodně by to nebylo jednoduché. Právě proto tady je kalkulačka povinného ručení, která vám je schopna spočítat, nejen u které pojišťovny ušetříte nejvíce, ale také kolik můžete ušetřit oproti své stávající smlouvě. Je samozřejmě potřeba zadat určitá kritéria, na základě kterých se počítá výsledná cena. Mezi rozhodující údaje patří:

  • Bonus za bezeškodný průběh
  • Věk pojistníka

Samozřejmě zde vstupuje také celá řada dalších faktorů, jako je lokalita, ze které jste, ale samozřejmě také parametry vozu, jako je objem motoru. Největší roli ale určitě hraje to, kolik měsíců jezdíte bez nehody. Důležitý je stále také věk, přičemž čím jste mladší, tím máte logicky také menší bonus, protože jste od pořízení řidičského oprávnění ještě pochopitelně nenasbírali tak dlouhé období bezeškodného průběhu, jako to může mít starší motorista, který dosud neboural.

Jak může na pojistce ušetřit mladší řidič?

V každém srovnávači povinného ručení si všimněte, že se udává informace o tom, zda je vlastník vozidla shodný s pojistníkem, případně také zda je vlastník shodný s provozovatelem vozidla. Povinné ručení totiž nemusí sjednávat pouze osoba, která vozidlo vlastní či provozuje. Pokud třeba mladšímu řidiči pojistí vůz starší rodinný příslušník s výrazně vyšším bonusem, může tak mladší řidič na pojistce hodně ušetřit. Na druhou stranu je to tak trochu zabiják bonusu pro mladšího řidiče, který si jej v takovém případě nebuduje, jelikož pojistka je napsaná na někoho jiného.

Vždy tedy zvažte všechny okolnosti, za jakých si smlouvu plánujete sjednat a nakolik to pro vás bude výhodné třeba i z dlouhodobého hlediska. Nic totiž není zcela černobílé a také proto patří mezi velké pomocníky právě povinné ručení kalkulačka, která vám pomůže v mnoha ohledech si udělat jasno. Pro situaci každého řidiče totiž může mít optimální nabídku jiná pojišťovna. Jsou i pojišťovny, které se snaží dobrou nabídkou přilákat právě mladší řidiče.

Budete uzavírat novou smlouvu?

Řekněme, že jste si vybrali něco výhodnějšího. Ať už se rozhodnete uzavřít novou výhodnější smlouvu se stávající pojišťovnou nebo půjdete ke konkurenci, nezapomeňte na to, že vaši stávající smlouvu je potřeba vypovědět. Obvykle stačí výpověď poslat e-mailem na kontaktní adresu pojišťovny.

 

2019.11.26 | Admin | přečteno: 30055x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: auto pojištění rady a tipy povinné ručení šetření

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jaký vybrat nábytek do malé předsíně, aby byla praktická a útulná?

Při zařizování domácnosti předsíň přijde často na řadu až jako poslední a nevěnuje se jí tolik pozornosti. To je ale ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.08.24 | přečteno: 30157x

Depilace cukrovou pastou – sladká depilace

Chcete mít krásně hladkou pokožku, která vydrží déle než pár dnů? Metod existuje spousta…epilátory, depilace voskem… Jes...
 
celý článek | Aneta Miňovská (Vlkanová) | 2014.02.12 | přečteno: 30045x

Což takhle dát si mangold?

Máte rádi špenát jako Pepek námořník? Má tato zelenina místo nejen na vašem talíři, ale i na vaší zahrádce? Pokud ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.07.28 | přečteno: 30264x

Kdo jsem já a kdo jsi Ty?

Je to jednoduché. Stačí si najít chvilku pro sebe a zamyslet se, kolik různých rolí ve svém životě máme. A pochválit ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.03.12 | přečteno: 30119x
 

Portál pro ženy