reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Bez olivového oleje raději ani ránu, tak praví moderní kuchyně

 
Bez olivového oleje raději ani ránu, tak praví moderní kuchyně

Jen jediný den, při kterém nespotřebujeme kapku olivového oleje? To by byla přece věčná škoda, nedat šanci něčemu tak zdravému a současně chutnému. Vždyť takových jedinečných kombinací je na světě opravdu málo aneb co prospívá zdraví, chuťovým pohárkům vhod obvykle moc nepřijde. Naštěstí extra panenský olivový olej značky Chiavalon najdete na trhu v pěti různých variantách a můžete si tak vybrat tu nejlahodnější. Možná si také položte jednoduchou otázku – jaké pokrmy připravujete doma nejčastěji?

 

Čokoládová dobrota nebo delikatesa z mořských hlubin?

Na výběr přitom máte desítky různých jídel, od dezertů po hlavní chody, polévky nebo lehké saláty, jako stvořené pro nedělní odpoledne. Představme si například Chiavalon Ex Albis, který je pro majitele istrijských olivových hájů skutečnou pýchou. Prestižní průvodce Flos Olei jej totiž před jedenácti lety označil za čestného člena skupiny TOP 15 olivových olejů na světě. Grilované ryby, bílé maso, sýry nebo rizota a těstoviny – jednou jej zkusíte a už se bez něj při stolování snad ani nebudete umět obejít! Rajčata, šalvěj a čerstvě posekaný trávník, přesně tyto podmanivé vůně zde budou tvořit jeden celek…

Extra panenské olivové oleje Chiavalon ale nabízí ještě jedno trumfové eso, a sice zlatozelený a po rozmarýnu s mátou vonící Chiavalon Atilio. K čemu jej mimo jiné doporučuje pan Sandi Chiavalon, jehož příběh obletěl doslova celý svět a dostal Chorvatsko na mapu nejlepších destinací spojených s olivami? V kombinaci se steaky chybu rozhodně neuděláte, ale stejně tak dobře se spojí i s čokoládovými dezerty, takže na své si přijdou i opravdu mlsné jazýčky. Jen tak mimochodem, tady náš výčet rozhodně nekončí – značka Chiavalon uvádí na trh ještě trojici různých olivových olejů pod názvy Organic, Romano a Mlado, který je produkcí prvních tří dnů sklizně a ochutíte s ním na jedničku houby i různorodé pokrmy z červeného masa.

 

 

2019.10.19 | Admin | přečteno: 31390x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kuchyně vaření olivový olej

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Svatý Valentýn je patronem nejen lásky, ale i epilepsie. A proč slavíme lásku právě 14. února?

Oslavu svatého Valentýna jsme převzali jako součást celosvětové tradice. Víte ale, kdo to svatý Valentýn byl? A pro...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.02.09 | přečteno: 31378x

Červený samet

Dnes vám představím recept pro trošku odhodlanější cukráře… Red Velvet je cukrářským pojmem hlavně v ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.02.05 | přečteno: 31384x

Jana (36): Měla by dcera doma pomáhat?

S manželem se nemůžeme shodnout na výchově naší dcery. Od malička byla jeho princeznou, která si ho uměla omotat kolem p...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.09.16 | přečteno: 31426x

Potřebujete vybrat povlečení, ale nevíte jak? Poradíme vám

Myslíte si, že vybrat nové povlečení není nic složitého? Pokud to neděláte poprvé a víte, na jaké parametry se zaměřit, ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.09.26 | přečteno: 31376x
 

Portál pro ženy