reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Bez olivového oleje raději ani ránu, tak praví moderní kuchyně

 
Bez olivového oleje raději ani ránu, tak praví moderní kuchyně

Jen jediný den, při kterém nespotřebujeme kapku olivového oleje? To by byla přece věčná škoda, nedat šanci něčemu tak zdravému a současně chutnému. Vždyť takových jedinečných kombinací je na světě opravdu málo aneb co prospívá zdraví, chuťovým pohárkům vhod obvykle moc nepřijde. Naštěstí extra panenský olivový olej značky Chiavalon najdete na trhu v pěti různých variantách a můžete si tak vybrat tu nejlahodnější. Možná si také položte jednoduchou otázku – jaké pokrmy připravujete doma nejčastěji?

 

Čokoládová dobrota nebo delikatesa z mořských hlubin?

Na výběr přitom máte desítky různých jídel, od dezertů po hlavní chody, polévky nebo lehké saláty, jako stvořené pro nedělní odpoledne. Představme si například Chiavalon Ex Albis, který je pro majitele istrijských olivových hájů skutečnou pýchou. Prestižní průvodce Flos Olei jej totiž před jedenácti lety označil za čestného člena skupiny TOP 15 olivových olejů na světě. Grilované ryby, bílé maso, sýry nebo rizota a těstoviny – jednou jej zkusíte a už se bez něj při stolování snad ani nebudete umět obejít! Rajčata, šalvěj a čerstvě posekaný trávník, přesně tyto podmanivé vůně zde budou tvořit jeden celek…

Extra panenské olivové oleje Chiavalon ale nabízí ještě jedno trumfové eso, a sice zlatozelený a po rozmarýnu s mátou vonící Chiavalon Atilio. K čemu jej mimo jiné doporučuje pan Sandi Chiavalon, jehož příběh obletěl doslova celý svět a dostal Chorvatsko na mapu nejlepších destinací spojených s olivami? V kombinaci se steaky chybu rozhodně neuděláte, ale stejně tak dobře se spojí i s čokoládovými dezerty, takže na své si přijdou i opravdu mlsné jazýčky. Jen tak mimochodem, tady náš výčet rozhodně nekončí – značka Chiavalon uvádí na trh ještě trojici různých olivových olejů pod názvy Organic, Romano a Mlado, který je produkcí prvních tří dnů sklizně a ochutíte s ním na jedničku houby i různorodé pokrmy z červeného masa.

 

 

2019.10.19 | Admin | přečteno: 31355x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kuchyně vaření olivový olej

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Tanec na tyči - to je Pole Dance

Tanec s tyčí už dávno není spojen pouze s nočními kluby a striptýzem. Seznamte se s Pole Dance – moderní formou...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.04.13 | přečteno: 31356x

Užijte si sníh netradičně

Zářící slunce, čerstvě napadaný sníh, v dálce hory a v ruce svařák. Nekonečný příval endorfinů už při myšle...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2017.02.13 | přečteno: 31356x

Laserová epilace postoupila o další krok kupředu

Pokud bychom se zeptali odborníka z oboru dermatologie, zda existuje stoprocentně účinný způsob, jak se trvale a na „prv...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.12.20 | přečteno: 31375x

Otékání nohou u starých lidí

Otékání nohou patří určitě mezi velice nepříjemné a současně i hodně zrádné zdravotní problémy. Nejhorší je, že otoky...
 
celý článek | Admin | 2015.06.10 | přečteno: 31430x
 

Portál pro ženy