newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Bez olivového oleje raději ani ránu, tak praví moderní kuchyně

 
Bez olivového oleje raději ani ránu, tak praví moderní kuchyně

Jen jediný den, při kterém nespotřebujeme kapku olivového oleje? To by byla přece věčná škoda, nedat šanci něčemu tak zdravému a současně chutnému. Vždyť takových jedinečných kombinací je na světě opravdu málo aneb co prospívá zdraví, chuťovým pohárkům vhod obvykle moc nepřijde. Naštěstí extra panenský olivový olej značky Chiavalon najdete na trhu v pěti různých variantách a můžete si tak vybrat tu nejlahodnější. Možná si také položte jednoduchou otázku – jaké pokrmy připravujete doma nejčastěji?

 

Čokoládová dobrota nebo delikatesa z mořských hlubin?

Na výběr přitom máte desítky různých jídel, od dezertů po hlavní chody, polévky nebo lehké saláty, jako stvořené pro nedělní odpoledne. Představme si například Chiavalon Ex Albis, který je pro majitele istrijských olivových hájů skutečnou pýchou. Prestižní průvodce Flos Olei jej totiž před jedenácti lety označil za čestného člena skupiny TOP 15 olivových olejů na světě. Grilované ryby, bílé maso, sýry nebo rizota a těstoviny – jednou jej zkusíte a už se bez něj při stolování snad ani nebudete umět obejít! Rajčata, šalvěj a čerstvě posekaný trávník, přesně tyto podmanivé vůně zde budou tvořit jeden celek…

Extra panenské olivové oleje Chiavalon ale nabízí ještě jedno trumfové eso, a sice zlatozelený a po rozmarýnu s mátou vonící Chiavalon Atilio. K čemu jej mimo jiné doporučuje pan Sandi Chiavalon, jehož příběh obletěl doslova celý svět a dostal Chorvatsko na mapu nejlepších destinací spojených s olivami? V kombinaci se steaky chybu rozhodně neuděláte, ale stejně tak dobře se spojí i s čokoládovými dezerty, takže na své si přijdou i opravdu mlsné jazýčky. Jen tak mimochodem, tady náš výčet rozhodně nekončí – značka Chiavalon uvádí na trh ještě trojici různých olivových olejů pod názvy Organic, Romano a Mlado, který je produkcí prvních tří dnů sklizně a ochutíte s ním na jedničku houby i různorodé pokrmy z červeného masa.

 

 

2019.10.19 | Admin | přečteno: 31262x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kuchyně vaření olivový olej

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pohodlné a trendové boty na jaro a léto. Co teď letí?

Párů bot nemáme nikdy dost. Platí to zejména pro pohodlnou obuv, kterou nosíme denně. A hlavně, výrobci na nás chrlí nep...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.06.27 | přečteno: 31048x

Víme, jak si vybrat spodní prádlo pro jakoukoliv postavu

Dokonalá postava neexistuje a tečka. Někomu se líbí ideální míry pro modelku ve stylu 90-60-90, někdo preferuje útlý ...
 
celý článek | Admin | 2016.01.26 | přečteno: 31787x

Skleněné obklady na míru dodají vašemu interiéru to pravé kouzlo

Přemýšlíte, čím dodat interiéru svého domova neobyčejné kouzlo, nádech elegance, ale zároveň útulnost? Výborným řešen...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.12.29 | přečteno: 31078x

VANQUISH

Revoluční novinka mezi metodami neinvazivního hubnutí a odbourávání podkožního tuku na břiše. Přístroj VANQUISH využí...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.03.25 | přečteno: 31176x
 

Portál pro ženy