reklama 5 v magazínu pro ženy
 
Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Portál pro ženy >> Archiv archiv

Archív článků

 

Čtenářský deník, díl 10.

Matka v krizi, Simona Monyová – vydalo nakladatelství Boris Ingr – MONY v roce 2008. Knížka je zasazená do doby před sametovou revolucí v roce 1989. Je to příběh mladé dívky, která si plánuje studium na vysoké škole a následně hvězdnou kariéru. Tuto iluzi jí překazí fakt, že se svým přítelem ze studií otěhotní. Než si zvykne, že má jedno dítě, tak s...
 
celý článek | Meridene | 2016.06.24 | přečteno: 30082x

Bylinky v kuchyni IV. - jak zacházet s bylinkami?

  Ačkoliv jen velmi málo bylinek, které běžně používáme, má svůj skutečný původ u nás, bereme je už dlouhá léta za vlastní a jsme zvyklí je nejen používat, ale také sami úspěšně pěstovat. I dnes ale přicházejí stále nové druhy bylinek a aromatických rostlin, které jsme dříve znali jen z příruček mezinárodní kuchyně. Jedná se například o nové odrůdy má...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.23 | přečteno: 30136x

Grilovací sezóna odstartovala! Zásobte se kvalitním dřevem na zátop!

  Je libo grilované nebo domácí uzené? Gril, krb nebo udírnu bychom měli, teď tedy ještě kvalitní dříví na zátop. Věděli jste vůbec, že chuť grilovaných a uzených pokrmů můžete výrazně ovlivnit použitím vhodného dřeva? Pro grilování se hodí například dřevo buku lesního, pro uzení se zase používá to z ovocných stromů. Kde ale vůbec sehnat kvalitní dřevo? ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.23 | přečteno: 30240x

Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

Grilované kukuřičné klasy Na 4 porce budete potřebovat: 4 klasy mladé kukuřice 6 lžic olej ½ lžičky soli ¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky) 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného) Špetku mletého černého pepře Připravte si bylinkový olej a to smícháním oleje se solí, chilli, oreganem a pepřem. Kukuřičné kla...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.06.21 | přečteno: 30089x

Tymiánové dopisy. Pocta obětem genocidy zasazená do současnosti

Eve Makisová za toto dílo dostala právem cenu Zlatou medaili Aurory Mardiganianové, kterou uděleuje Armenian Genocice Museum, a bylo to za to, že znovuoživila historii údajně prvně dochovalé genocidy v lidské historii – tu arménskou, od níž uběhne nyní sto let. Do malebného příběhu se vkrádá historie jedné z hlavních postav. Odkrývá se děsivé tajemství, které jen ...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.06.20 | přečteno: 30072x

Kokosový olej - univerzální exotický pomocník

  Kokosový olej se získává z jader zralých kokosových ořechů. Své využití má například v potravinářství nebo v medicíně. Pro svou konzistenci, vůni a účinky jej můžete snadno využít v kuchyni nebo při péči o pleť či vlasy. Vhodný je také při redukci váhy, jelikož zvyšuje pocit sytosti a obsahuje menší počet kalorií, než běžně dostupné oleje. Navíc je to pří...
 
celý článek | Adela Rychtáriková | 2016.06.20 | přečteno: 30044x

Jsou geny náš osud?

Co jsou geny a jak fungují? Zjednodušeně řečeno genem nazýváme úsek DNA (Deoxyribonukleová kyselina-nositelka genetické informace), která je obsažena v každé buňce našeho těla a má svoji určitou funkci. Každý gen je tedy nositelem nějaké informace. Geny určují barvu např. barvu očí, tvar uší, krevní skupinu atd. Ale specifikují i naše povahové rysy, schopnosti, nebo talent. U...
 
celý článek | Eva Štíbrová | 2016.06.19 | přečteno: 30210x

Moučník nejen na neděli: Rychlá žlutá babeta

  Rychlou žlutou babetou dnes nemyslíme proslulý moped, kterým se dopravíte do nejbližší cukrárny, abyste tam vyluxovali zásoby moučníků. Celé je to mnohem prostší. Naše babeta je vám ale dost možná stejně důvěrně známá. Také si pamatujete na tu lehkou buchtu, která na dálku voněla po citrónu a prodávala se v hliníkové vaničce? To je ona! Upečte si ji doma! Ta...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.18 | přečteno: 30171x

Bylinky v kuchyni III. - jak se vyznat v proslulých bylinkových omáčkách?

  Zatímco většina oblíbených bylinkových směsí se zrodila v hlavách francouzských kuchařů, přes výraznou až ostrou chuť známých světových omáček jsou tu pochopitelně spíše Italové, a hlavně pak Španělé. Přestože pro nás jsou mnohdy i samotné názvy těchto delikates „španělskou vesnicí“, můžeme si je dnes bez větších problémů sami připravit nebo je ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.17 | přečteno: 30163x

Potřebujete si půjčit? 5 tipů jak si vybrat výhodnou půjčku

1) Proveďte rozbor trhu Rozhodnete-li se pro úvěr, můžete si být jista, že aktuálně narazíte na několik desítek různých poskytovatelů. Přesně takto vypadá současný úvěrový trh. Je třeba udělat si nejprve jasno v tom, které úvěry pro vás budou ideální. Společně začneme základním rozdělením, které spočívá v tom, kdo nám může peníze půjčit. Dnes se může ...
 
celý článek | Admin | 2016.06.17 | přečteno: 29994x
 

stránka:

 

 

 

Portál pro ženy