newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tenisky k šatům: Módní trend, který vás omladí a dodá styl

 
Tenisky k šatům: Módní trend, který vás omladí a dodá styl

Moderní doba v módě přeje outfitům, které dříve byly naprosto nemyslitelné. Sportovní obuv se v minulosti nosila jen pro sportovní účely a přes to nejede vlak. Dnes si klidně můžete i k rozevlátým letním šatům obout tenisky a nikoho to nebude pohoršovat. Jak vybrat ty nejvhodnější?

 

Pohodlí nade vše

Tenisky jsou veskrze pohodlnou obuví, což ocení každý, kdo si je obuje. Lze v nich utíkat na autobus, aniž byste někde zaškobrtli, a vydržíte klidně celý den na nohách, když máte obuté tenisky. To se o botách na vysokém podpatku říct zrovna nedá. Ženy obouvání tenisek k šatům a sukním jistě kvitují s povděkem nejen kvůli pohodlí, ale také i díky tomu, že obuté tenisky působí velmi mladistvým dojmem. Klidně si je může vzít i žena ve středním a starším věku, nejedná se o obuv určenou pouze pro mladší věkovou kategorii. Chce to ale dodržet určitá pravidla. Přestože s bílou barvou neuděláte přešlap vedle, existují i jiné barvy, které lze nosit. Vždy však dbejte na to, aby tenisky byly čisté včetně tkaniček. Jen tak bude výsledný dojem nejlepší.

Od sportovní obuvi až po módní doplněk

Než se tenisky dostaly do módních šatníků, musely urazit kus cesty od ryze sportovních charakteru k tomu módnímu. Jejich obliba se šířila postupně. První tenisky spatřily světlo světa na počátku minulého století. Po Velké válce ve 20. letech zejména v módě došlo k řadě reformních kroků – zkrátily se nejen ženám vlasy, ale také délka sukní a ke slovu přišlo oblečení, jež v sobě neslo punc uvolněnosti.

To samé platilo i pro tenisky. Jak sám jejich název napovídá, původně se jednalo o obuv určenou pro sportovní aktivitu zvanou tenis. Pohodlí, které nabízely, vedlo k tomu, že si je lidé oblíbili a začali je nosit jako běžnou obuv. Toho se pochopitelně chytly i jednotlivé značky, jež se výrobě tenisek věnovaly a pustili se to tvorby různých kolekcí. K populárním patří i výrobky od firmy Nike, na jejich nabídku se můžete podívat na webových stránkách Flexdog.

Bílé tenisky Nike

Není nutné, abyste oplývali nadšením pro sport, pokud chcete nosit bílé tenisky Nike. Byly navržené pro každého, kdo chce mít na sobě sportovně laděný outfit. Platí to i pro letní rozevláté šaty a sukně, jež lze těmito botami možné doplnit. Bílá je klasická barva tenisek, která patří mezi nejoblíbenější. Je to dáno její univerzálností, protože si ji lze vzít ke světlému i tmavému oblečení. Pozor je nutné si dát na volbu vhodných ponožek, zejména na jejich délku. K teniskách se obvykle nosí ty se zkrácenou délkou, kotníkové jsou již nemoderní.

Nike Air Max

Rok 2018 byl pro běžecké tenisky Nike Air Max přelomový, protože z původně běžecké obuvi se stala obuv lifestylová, doplňující sportovně laděný outfit. V sortimentu e-shopu Flexdog si lze vybrat z celé řady modelů v různých barvách. Nechybějí ani výrazně barevné kombinace, k nimž se hodí zejména minimalistické oblečení.

 

Zdroj obrázku: Violanda / Shutterstock.com

 

 

2021.06.25 | Lea Kubová | přečteno: 30300x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: móda krása sportovní obuv šaty tenisky trendy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Posilněte si imunitu, během chladnějších dnů ji budete potřebovat

Jakmile se začnou dny zkracovat a teploty postupně klesají stále níž a níž, začne své nedočkavé růžky vystrkovat nachlaz...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.12.09 | přečteno: 351x

Značkové kabelky jsou zárukou kvality

Kabelka patří mezi nejuniverzálnější dámské doplňky. Měla by být praktická, tedy schopná pojmout vše, bez čehož se v prů...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.08.06 | přečteno: 30251x

Malinový dezert třikrát jinak

Maliny jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce, které používáme pro sladká potěšení. Důkazem toho jsou i četné recept...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.04.22 | přečteno: 30503x

Máte terasu z WPC? Letní nehody snadno zvládnete, radí odborník

Léto je jako stvořené k tomu trávit dlouhé a teplé dny na terase s rodinou nebo přáteli. Právě během oslav ...
 
celý článek | Admin | 2016.07.01 | přečteno: 30176x
 

Portál pro ženy