newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Taje exotické Dominikánské republiky, které musíte vědět

 
Taje exotické Dominikánské republiky, které musíte vědět

Dominikánská republika je nejnavštěvovanější zemí Karibiku. Aby také ne, když nabízí rozmanitou krajinu a bohatou kulturu s atrakcemi, které uspokojí návštěvníky všeho druhu. Ať už se zajímáte o šperky z jantaru, přírodu, vodní sporty nebo si jen toužíte vychutnat pravý tropický zážitek, Dominikánská republika vás určitě nezklame.

 

 

Prohlédněte si kultovní památky

Provincie Dominikánské republiky překypují ikonickými památkami. Projděte se ulicemi Santa Dominga a nasávejte atmosféru osobitého koloniálního města. Opomenout byste neměli ani pěší výlet k ruinám La Isabela v provincii Puerto Plata, kde si Kryštof Kolumbus postavil svůj první a jediný dům na americké souši, posazený na útesu s výhledem na moře.

Klíčem k poznání dominikánské kultury jsou četné katedrály a svatyně. Nejznámějších památek snadno dosáhnete z hlavních turistických destinací. Národním klenotem Dominikánské republiky je jantar, jehož krásu oslavuje muzeum jantaru umístěné v hezké viktoriánské budově. V obchodě se suvenýry pak můžete zakoupit jedinečné šperky.

 

Nechte se okouzit hudbou a tancem

Zajímáte se o místní tance a jejich tradici? Poslechněte si působivé poznatky z historie merengue v malé vesnici v Puerto Plata, kde tento taneční styl údajně vznikl. Jedním ze způsobů, jak si užít bohatou směsici kultur ve zmíněné provincii, je populární festival konající se ve třetím červnovém týdnu. Představuje nejen merengue, ale i blues, jazz a lidové koncerty v pevnosti San Felipe.

Soubory ze Santa Dominga vám předvedou salsu a tradiční tance za doprovodu africké duchovní hudby. Ani milovníci nočního života nepřijdou v Puerto Plata zkrátka. Zdejší střediska mají vlastní bary a diskotéky s muzikou i karaoke.

„Náš tip: Pro cestu do Dominikánské republiky nepotřebujete víza!”

Pozorujte verlyby a poznejte bohatý podmořský svět

Toužíte spatřit něco vskutku majestátního? Navštivte přírodní rezervaci v oblasti Samaná, domov keporkaků. Každý rok se mezi prosincem a březnem ve vodách u pobřeží rozmnožují asi 2000 těchto úchvatných velryb.

 

 

Při páření se někdy odhodlávají skoro až k akrobatickým činům, vyskakují z vody a „zpívají“, aby upoutali pozornost samiček. Krásy podvodní říše ale můžete obdivovat i jinak, třeba v oblíbeném vodním parku Ocean World Adventures. Vedle četných tobogánů a akvárií nadchne návštěvníky možnost zaplavat si s delfíny a hrát si s lachtany. Seznámit se tu lze i s některými suchozemskými zvířaty, jako jsou tropičtí ptáci a tygři.

Relaxujte na úžasných plážích

Dovolená v Dominikánské republice by nebyla úplná bez zastávky na některé z proslulých pláží. Pobřeží Karibiku a Atlantiku lemuje více než 200 pláží, z nichž mnohé zůstávají nedotčené. Jednou z nejoblíbenějších je Playa Dorada, turistické centrum provincie Puerto Plata.

Podél dlouhého úseku písku se rozkládá ohromný komplex sestávající z hotelů, restaurací, nákupního centra a golfového hřiště. Teplá voda a sluneční svit činí z pláže ideální místo ke koupání a opalování.

 

 

Vaší pozornosti by však neměly ujít ani další pláže, třeba Playa Rincón na poloostrově Samaná nebo Playa Cabarete na severním pobřeží. Díky stabilnímu silnému větru se Cabarete pokládá za jednu z nejlepších oblastí k windsurfingu a kiteboardingu. Navíc tu najdete kavárny, restaurace a obchody.

Objevujte přírodní poklady

K největším přírodním atrakcím Puerto Plata patří vodopády Damajaqua. Skládají se z 27 vodopádů a skalních bazénů. Prohlídky zahrnují výstup k nim, plavání a skoky do bazénů. Vrchol nejvyšší hory Karibiku, Mount Isabel de Torres, zase okouzluje nádherným výhledem na Puerto Plata. Krom toho má zahrady plné květin, restauraci a sochu Krista podobnou té v Riu de Janeiru.

 

 

2019.11.14 | Martina Limbergová | přečteno: 30079x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování dovolená karibik Dominikánská republika exotika

 
archiv

Nejzajímavější články

 

„Nejlepší zážitek v životě, hned po narození dcerky“ vzpomíná na let balónem pan Petr

Nikdy jsem nebyl typ člověka, který by přehnaně řešil vánoční svátky. Mí rodiče Vánoce moc neprožívali, a tak jsem ani n...
 
celý článek | Admin | 2019.12.18 | přečteno: 30015x

Naše tipy pro elegantní jarní outfit

Vypadat skvěle v jakémkoli ročním období je pro každou z nás jakousi samozřejmostí. Co si ale obléct do poč...
 
celý článek | Admin | 2016.04.26 | přečteno: 30103x

Kabelka, která se hodí ke každému outfitu - Jakou barvu zvolit?

Jestliže hledáte kabelku, která zapadne do outfitů na nejrůznější příležitosti, máme pro vás několik tipů. Na následujíc...
 
celý článek | Lea Kubová | 2024.04.11 | přečteno: 138x

Pokleslá kultura aneb kdo ten škvár čte?

  Zdálo by se, že jsme populace kulturně vzdělaných jedinců, kteří touží výhradně po vysoce uměleckých dílec...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.03.03 | přečteno: 30473x
 

Portál pro ženy