newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Společný orgazmus není nemožný, jen vyžaduje hodně trpělivosti

 
Společný orgazmus není nemožný, jen vyžaduje hodně trpělivosti

Díváte se na romantický film, kde právě vrcholí milostná scéna. Ti dva se poznali před několika dny, možná dokonce hodinami, a teď se už se slastnými výrazy blíží k společnému vyvrcholení. Na první dobrou se dokázali sladit natolik, že i v návalu každý svého chtíče zažívají orgazmus na vteřinu přesně ve stejnou chvíli. Závidíte jim? Říkáte si, co děláte špatně, že u vás taková situace ne a ne nastat? Netrapte se. Vždyť přece dobře víte, že je to jen film. Ano, společný orgazmus lze zažít i ve skutečném životě, o tom není pochyb. Ale vyžaduje to obvykle nejdříve dokonalé vzájemné poznání a také hodně trpělivosti. Jak si můžete k tomuto prožitku pomoci?

 

Milování s člověkem, který vás přitahuje, je vám s ním dobře a milujete jej, je krásné samo o sobě. Vyvrcholení je pak takovou třešničkou na dortu, která tyto chvíle ještě podtrhne. Když se vám ale podaří dojít na vrchol společně, zaplaví vás spousta nečekaně silných pocitů. Je to vzájemná blízkost, intimita, sounáležitost a láska tak intenzivní, že je vám v tu chvíli prostě nádherně. Přiblížit se k tomuto cíli ale není snadné a už vůbec ne samozřejmé, jak to někdy v těch zmiňovaných romantických filmech vypadá.

Poznejte sama sebe

Abychom při milostných hrátkách byly spokojené a prožívaly slastné okamžiky, je potřeba dobře vědět, co se nám líbí a co nás skutečně vzrušuje. Jak to zjistit? Nejlepší učebnicí je v tomto případě vaše tělo a nejlepší učitelkou vy sama. Autoerotika vám umožní dokonale prozkoumat své tělo a pocity, které ve vás vyvolávají různé doteky. Díky tomu, že budete dobře vědět, jak reagujete na určitě podněty, dokážete k tomu lépe nasměrovat i partnera. Naučíte se také ovládat své vzrušení a popustit mu uzdu v pravou chvíli. Uvolněte se tedy a užívejte si hrátky sama se sebou. A nestyďte se použít praktiky sebeukájení i při milování s partnerem. Pomůže vám to lépe harmonizovat vaše společné tempo.

Poznejte svého partnera

Pro společně prožitý orgazmus je klíčové kromě svého těla dokonale znát i to partnerovo. Zkuste občas při milování „vypnout“ vlastní pocity a vnímat jen partnerovo tělo. Sledujte, jak se mění v průběhu milostné scény intenzita jeho pohybů, jak se mu zrychluje dech a jaké vydává zvuky, když se blíží k cíli. Skvělé jsou k tomuto poznávání například polohy, u kterých nedosahujete (aspoň ne tak snadno) orgazmu a partner tak ví, že je to jen jeho chvíle. Anebo samozřejmě muži tolik oblíbený orální sex, při němž máte partnerovo vzrušení plně ve své režii. Jakmile máte jeho reakce přečtené, daleko snáze se vám bude přizpůsobovat vaše tempo tomu jeho.

Mějte trpělivost a netlačte na pilu

Dosáhnout takového souznění, jako je společný orgazmus, během prvního milování je téměř nemožné. Nejspíš to nepřijde ani po týdnu v posteli a možná nebudou stačit ani společně promilované měsíce. Dosáhnout milostného vrcholu není otázkou náhody, ale vzájemné důvěry, trpělivosti a ovládání obou partnerů. A přesto se to i tak podaří jen jednou za čas. Je totiž důležité sladit své vzrušení i psychickou stránku, a to není zrovna lehké. Roli totiž hraje daleko více faktorů, jako je momentální únava, stres, chuť na sex a psychické naladění.  Hlavně se tedy nepouštějte do každého sexu s myšlenkou, že dneska už to musí vyjít. Nejen, že takto společného orgazmu téměř jistě nedosáhnete, ale s největší pravděpodobností se ochudíte i o ten svůj vlastní. A to by byla rozhodně škoda. Vždyť i tak je to přece úžasná věc!

 

Image courtesy of imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net

2016.02.16 | Lea Kubová | přečteno: 30057x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: sex láska partnerství společný orgazmus

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Elektrická udírna, nebo raději klasická na dřevo?

Domácímu uzenému čerstvě vytaženému z udírny se to kupované ani zdaleka nevyrovná. Uzení je v Česku stále velmi oblíbené...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.05.25 | přečteno: 30519x

Pro krásu se nemusí trpět, zkuste bezbolestnou liposukci

Valná většina žen se potýká s tím, že ať své tělo mučí sportováním sebevíc, některé partie prostě ne a ne zkrásnět. V...
 
celý článek | Admin | 2016.01.29 | přečteno: 30040x

K ekologické domácnosti stačí málo: jak jí dosáhnout?

Snažíte-li se proměnit svou domácnost v ekologickou a udělat něco pro životní prostředí, poplácejte se po ramenou. Avšak...
 
celý článek | Admin | 2021.11.26 | přečteno: 30184x

Jaro ve znamení stylové a pohodlné módy

  Krásné jarní počasí přímo vybízí k dlouhým procházkám a rodinným výletům, stejně tak jako k pobytu v ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.04.02 | přečteno: 30132x
 

Portál pro ženy