newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Přirozené způsoby, jak podpořit růst vlasů

 
Přirozené způsoby, jak podpořit růst vlasů

Krásné vlasy jsou předností každé ženy. Je proto důležité, abyste jim dopřála tu nejlepší péči, a to zejména pokud vám začaly vypadávat nebo se neustále lámou. Většinou je to však právě strava, která hraje hlavní roli v dokonalosti vašeho účesu – skvěle vám tak může pomoci zařazení správných potravin do jídelníčku, které obsahují potřebné živiny. Stejně tak důležité je však vyhýbat se chemikáliím, které vlasy naopak ničí.

 

Vitamín B7 alias biotin

Tou nejdůležitější živinou, kterou vaše vlasy potřebují, aby byly co nejzdravější a nejkrásnější, je vitamín B7 neboli biotin. Ten totiž skvěle působí proti vypadávání vlasů, stimuluje jejich růst a dokonce se podílí na udržování zdraví nehtů a pokožky. Získat jej můžete z potravin, jako jsou zejména vejce, sladké brambory, mandle nebo také špenát – nejlepších výsledků proto dosáhnete, pokud je zařadíte do svého každodenního jídelníčku hned teď.

Vitamín C pro tvorbu kolagenu

Neméně důležitý je pro udržení krásy vašich vlasů a podporu jejich kvality také kolagen, který je součástí nejen vlasových folikulů, ale také kůže. Ačkoliv si jej tělo vytváří samo, s postupem věku se jeho tvorba snižuje, a proto je důležité ji neustále podporovat. S tím vám skvěle pomůže častější přísun vitamínu C, který získáte z citrusových plodů, jako je pomeranč, citron nebo grapefruit, rajčata nebo také papriky.

                                                                

Jezte více zinku

Další důležitá živina, která pomáhá stimulovat růst vlasů a podporuje jejich kvalitu, je zinek. Tento minerál je stejně tak důležitý pro udržení zdravý nehtů a regeneraci pokožky, a proto byste jeho příjem neměly nikdy podceňovat. Získat jej můžete především z červeného masa, ryb, luštěnin a různých semínek.

Vyhýbejte se toxickým přípravkům

Pokud si chcete udržet vlasy v co nejlepší kondici, měli byste kromě konzumace správných potravin také brát na vědomí přípravky, které používáte pro jejich péči. Většina komerčních šamponů a kondicionérů jsou totiž plné chemických sloučenin, kvůli kterým může vést jejich používání ke kontradikcím a vlasy naopak ničit. Zvolte proto vždy vhodnou netoxickou vlasovou kosmetiku, a to nejlépe v biokvalitě. Stejně tak byste se měly vyhýbat zbytečnému melírování a barvení.

                                                                

Nevystavujte vlasy zbytečnému teplu

Vaše vlasy může ničit také teplo, a to zejména sušení fénem, používání žehličky na vlasy a kulmování. Raději je proto nechte po umytí schnout přirozeným způsobem, čímž je nijak neponičíte. Pozor si dávejte také při používání ručníku, abyste zbytečně nepodráždili pokožku na hlavě.

                                                               

Avokádová maska pro suché vlasy

S krásou vašich vlasů vám může pomoci také pravidelné používání přírodních masek. Zvláště účinná je avokádová maska s olivovým olejem: Připravte si jedno zralé avokádo, rozmačkejte jeho dužinu a smíchejte ji se 2 lžičkami olivového oleje. Směs následně naneste na vlhké, již umyté vlasy v tenké vrstvě – pro lepší efekt můžete vlasy pročesávat hřebenem, aby se směs dostala naprosto všude. Poté vlasy přikryjte igelitovým sáčkem a ručníkem a nechte masku působit 30 minut. Nakonec vlasy omyjte vodou a kvalitním šampónem.

 

 

 

 

 

2022.08.25 | Jana Brandtlová | přečteno: 30089x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: vlasy zdravé vlasy poškozené vlasy růst vlasů vitamíny

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Zlatá klec

Jak poznat, že jsme potkaly toho Pravého? A co dělat, když si uvědomíme, že to tak není? Určitě bojovat. Za sebe i za...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.06.04 | přečteno: 30143x

Co pro mě znamená štěstí?

Co je štěstí? V životě pro mě štěstí v různých obdobích znamenalo různé věci. ...
 
celý článek | Ing. Šárka Spáčilová | 2014.03.04 | přečteno: 30106x

Červenám se? No a co...?

Stydlivost, červenání, rudnutí. Řeknete si: boj s větrnými mlýny. Záležitost, která vás provází odmalinka. Vybavíte s...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.08.08 | přečteno: 30365x

Dámské šaty, které by neměly žádné ženě chybět

  Dámské šaty by neměly ve skříni žádné dámy chybět, dělají ženu ženou, vnášejí do našeho šatníku krásu, něžnost...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.09 | přečteno: 30053x
 

Portál pro ženy