newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Plovoucí podlaha? Podívejte se na její výhody a nevýhody

 
Plovoucí podlaha? Podívejte se na její výhody a nevýhody

Pokládka podlah je jednou ze zásadních věcí při rekonstrukci nebo stavbě domu. Čeká vás v brzké době rozhodování, po jakém povrchu budete doma chodit? Podívejte se s námi na výhody a nevýhody plovoucích podlah.

 

Pro a proti plovoucích podlah

Plovoucí podlahy nejsou na trhu extra dlouho, ale už si vydobyly značnou oblibu. A nutno říci, že oprávněně. Nabízí mnoho designových variací, pyšní se dobrými izolačními vlastnostmi a snadno se udržují. Samozřejmě ale mají i určité negativní stránky, které je třeba zvážit. Pojďme podrobněji probrat jejich výhody a nevýhody.

Výhody

Snadná montáž a demontáž podlahy

Plovoučka, jak se tomuto typu podlahy obecně říká, se dá položit poměrně rychle, snadno a bez velkého nepořádku.

Dobrá zvuková izolace

Tento typ podlahy působí jako kročejová izolace. To znamená, že umí dobře utlumit hluk kroků a pohybu po podlaze. Tato vlastnost je víc než vítaná hlavně v panelácích a bytových domech.

Vhodnost pro podlahové topení

Vytápění pomocí systému pod podlahou se používá čím dál častěji. Jenže ne každá podlahová krytina je pro to vhodná. U plovoučky s tím problém není.

Snadná údržba

Úklid plovoucí podlahy je jednoduchý. Stačí zamést nečistoty a setřít lehce vlhkým mopem. Nic se neusazuje ve spárách ani není třeba žádné zvláštní péče o materiál.

Nevýhody

Nehodí se do vlhkého prostředí

Plovoučku není možné použít tam, kde je vlhko nebo častěji hrozí voda na podlaze. Do koupelny nebo na záchod na ni proto rovnou zapomeňte. Kromě mokra není dobré ani přílišné sucho a také velké střídání teplot.

Horší zacházení na ní zanechá stopy

Přestože je tato krytina poměrně odolná, hrubší zacházení se na ní přece jen podepíše. Například v kuchyni, kde často něco upadne na zem, rozlije se a podobně, nedělá úplně dobrotu.

Neodolá bodovému zatížení

Pokud na plovoucí podlahu postavíte těžkou skříň, klavír nebo něco podobného, nevratně to na ní zanechá stopy. Jestliže by vám toto v budoucnu vadilo, volte raději jiný povrch.

Dlouhou životnost zajistí kvalita materiálu a odbornost pokládky

Jestli jste se rozhodli pro plovoucí podlahu, budete mít široký výběr. K mání jsou různé dekory dřeva, kamene, ale i výrazné barvy, které můžete kombinovat dle libosti. Co se týče materiálu, nejčastěji se používají laminátové a vinylové dílce. Při vybírání je dobré hledět nejen na cenu, ale především na kvalitu materiálu. Ta má totiž největší vliv na životnost podlahy. Kromě toho ji ale ovlivní i správné a přesné položení. Přestože je pokládka této podlahy poměrně jednoduchá, jak jsme si řekli, nezkušený laik by ji nemusel zvládnout dobře. Ono totiž velmi záleží na tom, jak precizně se upraví podklad. Ten musí být dokonale vyrovnaný a zbavený nečistot. Jen díky tomu nebude hrozit její předčasné opotřebení. Proto je určitě vhodné nechat tuto práci na profesionálech. Podívejte se například na web pokládka podlah Praha, kde se dozvíte další podrobnosti.

 

 

2019.05.11 | Martina Limbergová | přečteno: 30253x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domácnost stavba rekonstrukce pokládka podlahy plovoucí podlaha

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Mikiny s vtipným potiskem baví celé Česko

S příchodem podzimu je pohodlná mikina naprosto nepostradatelnou součástí každého šatníku. Do školy, do práce, nebo a...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.09.26 | přečteno: 30148x

Kurkuma v hlavní roli: Připravte si detoxikační kúru

Kurkuma je znovuobjevený poklad, který se používá v Indii již více než 2 000 let, a to dokonce k rituálním účelům. ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.03.19 | přečteno: 30160x

Chcete rodinný dům v Praze? Raději si pospěšte!

  O rodinné domy v Praze je v posledních letech velký zájem a jejich nákup se nevyplatí odkládat. Přečtěte s...
 
celý článek | Admin | 2015.02.24 | přečteno: 30191x

Sezení na toaletní míse škodí zdraví! Správné je vyprazdňování v dřepu

Nad tématem vyprazdňování většina z nás moc nepřemýšlí, pokud nás zrovna netrápí akutní potíže. Prostě si sedneme na ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.01 | přečteno: 30144x
 

Portál pro ženy