newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Osvěžující řezy s džusovou polevou

 
Osvěžující řezy s džusovou polevou

Čekáte návštěvu? Nebo jen přemýšlíte, co dobrého si dát jako dezert ke kafíčku po nedělním obědě? Vyzkoušejte osvěžující řezy, které jsou dokonalou kombinací kakaového korpusu, tvarohové náplně a ovocné polevy. V naší rodině chutnají všem už spoustu let, jistě sklidí úspěch i u vás. Recept je „hrníčkový“ – nemusíte se tedy zdržovat vážením.

 

 

Na ŘEZY S DŽUSOVOU POLEVOU potřebujete:

 

Korpus:

 

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

1 hrnek mléka

3/4 hrnku oleje

3 vejce

1 prášek do pečiva

3 lžíce kakaa

 

Náplň:

 

2 měkké tvarohy (ne ty vaničkové)

1 Hera

1 hrnek cukru

 

Poleva:

 

1 pomerančový džus (použít se dá i jiný ovocný)

2 vanilkové pudinky

 

Příprava:

 

Suroviny na korpus vymícháme v klasické třené těsto, vlijeme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče a upečeme. Vyzkoušet můžeme klasickou špejlovou metodou. Dáme zchladnout.

Utřeme si tvarohovou náplň a potřeme jí vychladlý moučník.

Pudinky uvaříme tak, že místo mléka použijeme džus a už nepřislazujeme. Hotový pudink mícháme až do zchladnutí a poté pomalu v rovnoměrné vrstvě nalijeme na celou plochu. Necháme dobře vychladit. Dezert podáváme nakrájený na řezy.

 

Dobrou chuť!

2015.02.21 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30325x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Řezy s džusovou polevou dezert zákusek

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Na víno pod mořskou hladinu: V Chorvatsku mají sklípek ve vraku lodi!

Kam letos na dovolenou? A co třeba do Chorvatska, které nabízí spoustu možností, jak si užít zasloužené volno originá...
 
celý článek | Admin | 2017.05.29 | přečteno: 30213x

Rok 2015 bude brzy minulostí… Jaký byl ten váš?

Co si odpovíte, když se sami sebe zeptáte, jaký byl váš rok 2015? Úspěšný – střídavě oblačný – nestál za ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.30 | přečteno: 30110x

Snídaňové koktejly dodávají tělu tolik potřebné vitamíny a minerály. A nejen ty.

Rozličnost světa, ve kterém žijeme, charakterizuje různorodost, mnohost, variabilita. Totéž platí i u potravin. Polož...
 
celý článek | Alice Drápal Audyová | 2012.12.07 | přečteno: 30061x

Bylinná vlasová voda - vaše vlasy ji budou milovat

Jsou vaše vlasy unavené, zplihlé, lámavé - vypadají zkrátka nezdravě? Máte lupy a vlasová pokožka vás nepříjemně svědí? ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.04.03 | přečteno: 30279x
 

Portál pro ženy