newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Obývací pokoj a kuchyň v jednom? Slaďte pohovku, jídelní stoly, židle i konferenční stolky

 
Obývací pokoj a kuchyň v jednom? Slaďte pohovku, jídelní stoly, židle i konferenční stolky

Bydlíte v bytě, ve kterém je obývací pokoj propojen s kuchyní? Aby místnost působila dobře a oba prostory byly funkčně propojeny, zaměřte se na výběr vhodných barev i provedení nábytku. Efektivní a moderní je sladění vzhledu stolů i míst k sezení. Jak na to?

 

Pohovky a židle ve stejném či alespoň sladěném barevném odstínu jsou nutností

Dominantou každého obývacího pokoje je sedačka. Pohovky, gauče i lenošky jsou skvělým místem k posezení i odpočinku. Aby ovšem nepůsobily nepatřičně, snažte se barvu pohovky přizpůsobit barvě kuchyňských židlí. Pokud není možné sehnat identický odstín, vyberte alespoň barvy, které spolu ladí. Tak vytvoříte dvě odlišná místa k odpočinku, která spolu budou tvořit hezkou souhru.

Slaďte jídelní a konferenční stoly nebo vsaďte na kontrasty

Stejným způsobem si poraďte se stoly. V místnosti, která slouží jako kuchyň i obývací pokoj současně, je totiž výskyt jídelního i konferenčního stolku samozřejmostí. Nedovolte, aby oba tyto kusy nábytku spolu neladily a snažte se vybírat konferenční i jídelní stoly z totožného materiálu. V případě, že je váš byt sladěný do kontrastu bílé a černé, můžete jeden stůl volit v bílé barvě a druhý naopak v černé.

Kuchyň i obývací pokoj zařiďte ve stejném stylu

Stejně si pohrajte i s dalšími doplňky. Přestože prostor kuchyně a obývacího pokoje od sebe můžete mít opticky oddělený pomocí nábytku, nesnažte se vytvářet dvě zcela odlišné místnosti. Naopak se je snažte co nejvíce sladit a vyberte si jeden styl a podobnou barevnou paletu. Příliš mnoho barev a stylů by totiž vytvořilo chaotický vzhled a vedlo by k tomu, že byste se ve svém domově necítili příjemně.

Optické prodloužení místnosti? Pomůže barva, střídání materiálů i výrazná tapeta na zdi

Trápí-li vás pocit, že místnost, ve které se nachází kuchyň i obývací pokoj zároveň, je malá, pomozte si několika triky. O prodloužení místnosti se postarají okna, která nebudete zakrývat dlouhými závěsy, ale pomoci může i bílá barva na stěnách, střídaní lesklých a matných povrchů, dostatek světla i výrazná tapeta na jedné stěně.

Vytvořte si vkusně zařízený domov, ve kterém se budete cítit příjemně. Jestliže bydlíte v bytě, kde kuchyň i obývací pokoj jsou tatáž místnost, nesnažte se je zařizovat v odlišných stylech, ale naopak se je snažte co nejvíce propojit. Ať už volbou identických materiálů, barev či povrchů. Zaměřte se na to, aby stoly byly vyrobené z totožného materiálu, židle ladily s pohovkou a celý prostor vytvářel harmonii. Nebojíte-li se barev, můžete vsadit také na hru kontrastů. Pro optické prodloužení místnosti vám zase skvěle poslouží dostatečné osvětlení a střídání různých povrchů.

 

Zdroj obrázku: Anton Romanuk / Shutterstock.com

 

2023.01.17 | Nina Albertová | přečteno: 30108x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov domácnost nábytek

 
archiv

Nejzajímavější články

 

V čem zazáříte na karnevalovém večírku?

Podzim a zima se nenesou jen v duchu Vánoc, ale také různých večírků, oslav a maškarních karnevalů. Právě ty jsou čím...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.11.21 | přečteno: 30169x

Toužíte po výjimečné svatbě? Máme pro vás 5 tipů, jak na to!

Plánování svatby není nic snadného, vlastně je to docela fuška. Tím spíš, pokud si přejete něco skutečně jedinečného. St...
 
celý článek | Admin | 2016.09.28 | přečteno: 30350x

Minidron jako dárek za vysvědčení: Zasloužená odměna i parťák na léto

Letošní rok byl pro školáky obzvláště náročný, dobré výsledky by proto rodiče určitě neměli zapomenout ocenit. Zvlá...
 
celý článek | Admin | 2020.06.27 | přečteno: 30163x

Krásné ruce a nehty zazáří především v létě

Ruce a nehty jsou naší vizitkou stejně jako naše šaty a účes. Péče o ně navíc není nijak složitá, můžete tak jednoduš...
 
celý článek | Admin | 2016.06.26 | přečteno: 30051x
 

Portál pro ženy