newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Návrat do školek? Zkontrolujte dětskou výbavu

 
Návrat do školek? Zkontrolujte dětskou výbavu

Postupně se i nejmenší děti začínají vracet do školek, které už před více než dvěma měsíci opustily. Od té doby se značně změnilo počasí a u některých možná i velikosti oblečení a bot. Skokový růst je totiž u dětí běžnou praxí. Než se tedy otevře i ta vaše školka, pečlivě si zkontrolujte, zdali jste na to připraveni nejen vy a dítě, ale i váš dětský šatník!

 

Zima ještě nekončí

Letošní duben byl jedním z nejchladnějších za poslední roky a přinesl na mnoha místech dokonce sníh a mráz. I v květnu by podobné počasí mělo pokračovat, což vyžaduje patřičné oblečení i na krátké vycházky ze školky. Dívčí a chlapecké softshellové bundy jsou ideálním řešením na mírný déšť a studené počasí. Co se týče kalhot, pravděpodobně už si na ven vystačíte s obyčejnými tepláky.

Tepláky jsou základ

Zkontrolujte taky chlapecké tepláky, zdali z nich vaši uličníci za těch pár týdnů nevyrostli nebo z nich při divokých hrách na zahradě neudělali cáry naprosto nevhodné do školky či na vycházky. Tepláků navíc mějte vždy po ruce více, hodí se do školky na venkovní i vnitřní aktivity a je potřeba je často prát. Doporučujeme minimálně troje teplákové kalhoty do třídy a stejný počet také na venkovní hry a výlety.

Pyžamo na odpolední klid

Součástí každého dne ve školce je také spánek nebo alespoň odpočinek v postýlkách, který děti tráví v pyžamech. Dětské pyžamo by mělo být za všech okolností pohodlné, vzdušné a nikde netlačit. Dítě se v něm musí cítit takříkajíc ve své kůži. Jako dívčí i chlapecké pyžamo proto určitě zvolte kalhoty s tričkem a rozhodně ne dívčí noční košilky. Vzhledem k vyšším teplotám můžete už pomalu přejít od pyžamových triček s dlouhým rukávem k těm kratším variantám.

Přezůvky a tenisky

Nezapomeňte také zkontrolovat velikost dětského chodidla, u nich je totiž zaznamenán skokový růst nejčastěji. Dost možná zjistíte, že děti za těch pár dnů vyrostly z přezůvek i tenisek, a ještě před návratem školky budete mít co shánět a nakupovat. Pamatujte zejména na to, že krátké pyžamo nevadí, ale malé boty jsou velkým problémem a mohou se na vašem dítěti podepsat dlouhodobě.

Pláštěnka na deštivé dny

Správný přístup je vytáhnout děti ven za každého počasí, razit by ho měli i ve většině mateřských škol. Proto vybavte dítě i kvalitní pláštěnkou, která jej ochrání mnohem lépe než různé dětské deštníky. Pokud vaše dítě klasickou pláštěnku odmítá, zvolte pogumované bundy, které jsou sice dražší, ale mnohem pohodlnější.

Co dál?

Oblečení samozřejmě není jedinou věcí, na kterou byste před návratem do školek měli myslet. Připravte se totiž na to, že vaše děti nebyly ve školce opravdu dlouho, a pokud to byl jejich první rok, může se stát, že budete opět dlouze bojovat s adaptací. Nemějte ale předčasné obavy, spíše s dětmi o školce pomalu začínejte mluvit, připomínejte jim pozitivní okamžiky a kamarády.

Až školky otevřou, dovolí-li vám to práce, netlačte hned na pilu a děti dávejte do školičky na kratší dobu, berte je po obědě nebo zkuste nějaký den úplně vynechat. Mějte trpělivost, časem si děti zase zvyknout a dny ve školce si budou užívat.

 

2021.05.04 | Lea Kubová | přečteno: 29997x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: děti oblečení školka výbava nákupy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Romantické ubytování? Jedině na zámku či v zámeckém hotelu

Areál zámku Loučeň nabízí všem svým návštěvníkům kompletní zážitek. Od příjemné procházky parkem s labyrinty, přes př...
 
celý článek | Admin | 2014.05.26 | přečteno: 30095x

Jaké bude Vaše novoroční předsevzetí?

Rok 2017 se pomalu chýlí ke konci a my začínáme přemýšlet nad tím, co se nám podařilo, na co jsme pyšní a co jsme naopak...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2017.12.28 | přečteno: 30279x

Tělo jako z kamene

  Tak to asi nikdy mít nebudu. ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.30 | přečteno: 30055x

BROMÉLIE: OZDOBTE SVŮJ DOMOV EXOTIKOU

Někdy máme potřebu koupit si něco nevšedního, čím zvýrazníme interiér našeho domova. Chcete-li si do svého bytu přinést ...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.05.15 | přečteno: 30203x
 

Portál pro ženy