newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Mexická BOLA – krásný dárek pro klid budoucího miminka i maminky

 
Mexická BOLA – krásný dárek pro klid budoucího miminka i maminky

Oznámil vám někdo z vašich blízkých, že čeká miminko? Nebo jste sama těhotná? Ať už chcete udělat radost sobě nebo někomu jinému, mám pro vás tip na krásný dárek, který potěší každou těhulku. Je jím mexická Bola, hudební přívěšek, který si získává čím dál větší popularitu. A není divu, vždyť skvěle vypadá a ještě uklidňuje očekávané miminko.

 

 

Mexická Bola, také známá jako těhotenská rolnička, není žádný novodobý výmysl, její tradice je poměrně dlouhá. Ženy v Mexiku, na Bali nebo v Indii nosí tradičně na svém rostoucím těhotenském bříšku tento hudební šperk a to již dlouhé generace. Věří v jeho uklidňující účinek na miminko v bříšku a dnes jim již i mnozí skeptici po celém světě dávají za pravdu, že takový vliv je skutečný.

 

 

Co slyší dítě v mateřském lůně?

Přijde vám divné, že by skrz tělo byly slyšet nějaké zvuky až do dělohy? Opravdu tomu tak je a miminko tyto zvuky již v polovině těhotenství také plně vnímá. Zhruba od 20. týdne je schopné poslouchat i melodické cinkání, které mexická Bola vydává. Za jejím příjemným zvukem stojí miniaturní xylofon umístěný uvnitř kuličky (může to být ale i oválek nebo srdíčko). Zvuk se ozve při každém pohybu matčina těla a podle rytmu pohybů také zní. Ale nebojte se, že budete cinkat tak, že se za vámi každý otočí. Vydávaná melodie Boly je v okolním ruchu velmi jemná a tichá.

 

 

Jak se bola používá?

V těhotenství, ideálně hned zhruba od toho 20. týdne, by těhotná žena měla Bolu nosit co nejčastěji, aby si dítě na ni zvyklo. Přívěsek se nosí na dlouhé šňůrce tak, aby visel přímo na bříšku. S koncem těhotenství ale užitek Boly nekončí. Po porodu si ji mnoho žen chválí jako velmi účinný prostředek, který dítě zklidní při usínání nebo třeba při kojení. Miminko totiž v neznámém velikém světě, kam najednou bylo vysláno, potřebuje nějaký záchytný bod. A právě jím je pro něj známá melodie mexické Boly. Záleží na vás, jak s přívěskem naložíte a miminku jeho melodii předáte. Můžete ho dál nosit jako svou ozdobu na krku a dítěti umožnit hraní s ním při kojení či mazlení, pověsit ho dítěti nad postýlku nebo třeba zašít do oblíbené hračky na muchlání.

 

 

Mexická Bola je nádherný šperk i užitečný pomocník. Potěší každou těhotnou ženu, která bude tuto ozdobu na svém bříšku jistě s radostí nosit. V některých zemích je dokonce tradicí, že si jej dávají navzájem těhotné ženy a přejí si tím štěstí a zdraví svých dětí. K dostání je obrovské množství různých barevných provedení i motivů vzhledu. Cena není v poměru k běžným šperků, které ani nemají jiný účel než zdobit, nijak závratná. Klasické modely se prodávají zhruba mezi 300,- až 600,- Kč, speciální kousky se ale někdy šplhají cenou i přes 1000,- Kč. Boly jsou prodávány standardně na černé šňůrce, ale pro ty ženy, které by chtěly spíše elegantnější variantu, je možné pořídit i postříbřený nebo pozlacený řetízek.

 

 

 

2014.08.29 | Martina Limbergová | přečteno: 30200x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Těhotenství; mexická bola; šperky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Yamato bubeníci

YAMATO bubeníci “ ROJYOH – the beat on the road“ 20thanniversary tour 2013   S...
 
celý článek | Irena Lochmanová | 2013.03.10 | přečteno: 30115x

Vracíte nalezené?

Včera se na facebooku objevila zoufalá prosba rodičů malé Nikolky, která při procházce ztratila svůj řečový procesor ...
 
celý článek | Meridene | 2014.05.12 | přečteno: 30114x

Provensálský styl bydlení: zařiďte si obývací pokoj tomto stylu

Levandule, pastelové vzory, jednoduché dekorace a přírodní materiály. Říká vám to něco? Řeč je o provensálském stylu, je...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.03.11 | přečteno: 30314x

Co darovat k padesátinám

Padesátka je jen jednou za život, a protože je to výročí nejkulatější z těch kulatých, zaslouží si pořádnou osla...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2014.02.06 | přečteno: 30373x
 

Portál pro ženy