newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Malování podle čísel – staňte se malířem jednoduše a zábavně

 
Malování podle čísel – staňte se malířem jednoduše a zábavně

Láká vás malování obrazů, ale myslíte si, že na to nemáte talent? S malováním podle čísel talent ani nepotřebujete. Můžete se stát malířem klidně hned. To zní skvěle, že?

 

 

Malování je příjemným způsobem, jak se na chvíli odpoutat od starostí všedního dne a zrelaxovat mysl. Soustředění se na výsledný obraz upoutá vaši pozornost natolik, že nezbude prostor na vtíravé myšlenky, co ještě musíte udělat nebo zařídit. Jak se ale pustit do malování na plátno, když jste ve výtvarce nikdy právě nevynikali? Stačí si pořídit malování podle čísel a hned můžete být malířem. V sadě najdete malířské plátno, na kterém je zvolený motiv rozdělený do očíslovaných políček, barvy, štětce a fotografii výsledného obrazu. Všechny výtvarné potřeby tak máte připraveny v jednom balíčku. Stačí přidat dávku trpělivosti a nic jiného už nebudete potřebovat.

Omalovánky, které vás budou bavit

Malování podle čísel jsou vlastně takové omalovánky dotažené k dokonalosti. Jednoduše vymalováváte očísovaná políčka barvami, které jsou součástí sady. Ani jednotlivé odstíny barev nemusíte míchat, jsou už připravené v očíslovaných kelímcích, které odpovídají číslům na plátně. Není tedy nic jednoduššího, než uchopit vhodnou velikost štětce, namočit jej do zvolené barvy a začít. Můžete se striktně držet předtištěného vzoru nebo popustit uzdu své kreativitě a třeba barvy trochu pozměnit. Postupně vám pod rukama bude vznikat obraz, který se určitě nebudete stydět pověsit na čestném místě ve svém domově. A při každém pohledu na něj vás pak zahřeje hrdost, že jste jej sami namalovali.

Hledáte dárek pod stromeček? Už jste jej našli

Vybírat můžete ze spousty motivů, od zvířat, květin a krajinek, přes města a lidi až po díla slavných malířů. Je jen na vás, jaký oblíbený motiv si vyberete. Malování podle čísel je nejen zábavnou formou relaxace pro dospělé, ale i skvělou pomůckou k tréninku jemné motoriky a trpělivosti pro děti. Na výběr máte i dětské motivy a také různé stupně obtížnosti malování, ty nejlehčí přitom zvládnou už předškolní děti. To zní jako skvělý tip na dárek pod stromeček, že? Malováním podle čísel můžete obdarovat ale třeba i maminku, babičku nebo kamarádku. Už víte, komu tím uděláte radost na Vánoce právě vy?

 

Zdroj obrázků: www.kreativnisvet.cz

 

2021.12.03 | Martina Limbergová | přečteno: 30175x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zábava relaxace malování podle čísel dárky Vánoce kreativní svět

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Otázka více než aktuální. Co dělat, když vám partner leze na nervy?

Čas od času máme svého milovaného po krk každá. V současné době se tenhle problém začal týkat opravdu všech, je to něco ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.11.26 | přečteno: 30420x

Zdravě v sezóně - domácí sirup a med z bezových květů

Bez černý je mohutný keř, který dříve nechyběl v žádné zahradě. Nyní je bohužel považován za nežádoucí a mnohdy ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.13 | přečteno: 30148x

Tajemný a slastný dotek tantry

Prožít vzrušující zážitek, uvolnit se, poznat své tělo a nechat ho projevit pocity – o tom všem je tantrická ma...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.09.05 | přečteno: 30190x

Silikonová prsa ve 21. století: Informovanost nade vše

Silikonová prsa a jejich pořízení se s měnící se dobou stávají tématem stále více vhodným rozebrání a otevření ve s...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.03.07 | přečteno: 30289x
 

Portál pro ženy