newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kupujete novou postel svému dítěti? Vybírejte podle jeho věku

 
Kupujete novou postel svému dítěti? Vybírejte podle jeho věku

Kvalitní spánek je základem zdraví a vitality po celý náš život, to všichni dobře víme. Tou nejdůležitější věcí, která určuje naše pohodlí při spánku, je kvalitní postel s matrací. Už od miminka bychom měli našemu dítěti dopřát v tomto směru to nejlepší. Při výběru dětské postele je třeba kromě kvality přihlížet i k věku dítěte, protože se poměrně rychle mění jeho potřeby. Jak vybrat tu nejvhodnější dětskou postel?

 

Z postýlky do větší dětské postele

První postelí našeho potomka obvykle bývá klasická dětská postýlka s vysokými bočnicemi, kde je miminko v bezpečí. Ta mu vydrží obvykle tak do jednoho a půl roku až tří let. Když z této dětské postele pak vyroste, je potřeba stále myslet na jeho bezpečnost a zvolit novou postel, ze které nebude v noci padat na tvrdou zem. Přece jen bylo dítě zvyklé, že se může otáčet a cestovat po posteli, jak jen chce. Dětské postele se zábranou jsou v takovém případě nejlepší volbou. Zábrana zamezí nepříjemným pádům a umožní nerušený spánek v klidu a bezpečí vašemu dítěti a tím i vám. Jakmile dítě opět trochu povyroste a stane se z něj ostřílený školák, určitě už zvládne spát na posteli i bez zábrany. V kolika letech přesně to bude, záleží na vás a vašem potomkovi.

Dost prostoru pro hraní

V dětském pokoji je spousta věcí, které je třeba někam schovat. Sezónní oblečení, náhradní lůžkoviny, plyšoví kamarádi a další hračky, to vše mohou pojmout dětské postele s úložným prostorem. Jsou velmi dobrou volbou v menších pokojích, kde díky tomu není potřeba zabírat místo další komodou či skříní. Děti tak získají nejen pohodlnou postel na spaní, ale i větší prostor pro své hry. K dostání jsou dětské postele s úložným prostorem se zábranou i bez ní, takže se dá vždy vybrat podle věku.

Dobrodružství a bezpečí v jednom

Další variantou prostoru pro hru dětí navíc jsou zvýšené postele, pod kterými se může skrývat jejich tajný domeček. A když z takové dětské postele vede dolů skluzavka, je to přímo splněný sen. Obývá-li pokojík dětí více a prostoru není nazbyt, nabízí řešení dětské patrové postele. Poschoďová postel je praktická a při dobré volbě samozřejmě i bezpečná. Musí mít pevnou konstrukci a také zábranu, aby dítě z horní palandy nespadlo.

Dětská postel je jednou z nejdůležitějších věcí v pokojíčku, dejte si proto záležet při jejím výběru a volte ji podle věku a potřeb svého dítěte.

 

2016.06.12 | Martina Limbergová | přečteno: 30627x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dětské postele děti spánek

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Detoxikační nápoje pro očistu těla

Od nezřízeného hodování o vánočních svátcích a Silvestru už sice uplynul nějaký čas, ale vy se pořád nemůžete zbavit ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.01.09 | přečteno: 30162x

Soutěž o knihu Tvarytmy

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme všem výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.04.20 | přečteno: 30097x

Co s poškozenými vlasy?!

  Jednotlivý vlas roste většinou 3 až 8 let, ovšem podle genetiky to mohou být pouze 3 roky. Denně vám může ...
 
celý článek | Kateřina Locku | 2013.03.17 | přečteno: 30129x

Rezidence Hadovitá: Moderní bydlení, které si zamilujete

Nemusíte se bát, Rezidence Hadovitá není krycí název pro zverimex, který se specializuje na prodej plazů. Žádné hady, a ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.01.31 | přečteno: 30093x
 

Portál pro ženy